breaking news

De meest bizarre week in de geschiedenis van de UFC

April 6th, 2018 | by Stefan Van Erp
De meest bizarre week in de geschiedenis van de UFC
UFC
0

UFC 223 is een evenement waar nog lang over nagesproken zal worden. Dit zelfs voordat hij überhaupt gestart is. De aanloop van het evenement kreeg domper na domper te verwerken en gaat de boeken in als de meest bizarre week in de geschiedenis van de promotie. Een reconstructie: 

Maandag 2 april: De val van Tony Ferguson
Tony Ferguson loopt op een ongelooflijk knullige manier een blessure op. Wanneer hij een interview heeft in een tv-studio komt hij een oude bekende tegen. Hij loopt naar deze bekende toe maar ziet een op de grond liggende kabel over het hoofd. Tony struikelt en loopt een ernstige knieblessure op. Tony moet zich terugtrekken van zijn titelgevecht met Khabib Nurmagomedov. Het is de vierde keer dat het gevecht tussen beide kemphanen niet door kan gaan. De UFC weet gelukkig snel een vervanger te vinden in de vorm van Featherweight kampioen Max Holloway. Laatstgenoemde kon vorige maand niet vechten tegen Frankie Edgar maar wil toch kosten wat het kost deze partij aannemen. Zijn nutritionist George Lockhart spreekt van de zwaarste klus uit zijn carrière om Holloway binnen 6 dagen op gewicht te krijgen.

Dinsdag 3 april: Respect van het Main Event
Een vermoeid ogende Max Holloway komt aan in New York na een vlucht van ongeveer 18 uur. Hij zegt strijdvaardig te zijn en geeft aan dat hij wil bewijzen dat hij de beste vechter op aarde is. S’avonds in het hotel is Max aan het werk op de loopband wanneer hij Khabib Nurmagomedov tegenkomt. Khabib bedankt hem voor het aannemen van het gevecht en er is veel respect tussen de twee. Max Holloway eindigt de uitzending van UFC Embedded met de woorden: “This is the drama show baby! Without drama there is no fight!” Alsof Max de goden verzocht, volgde het drama de UFC daarna in rap tempo op.

Woensdag 4 april: Lobov vs. Khabib 
De UFC vechters bevinden zich allemaal in het Marriott hotel. Vaak gaat dat prima maar wanneer Khabib Nurmagomedov en Artem Lobov elkaar tegen het lijf lopen gaat het mis. Lobov is onderdeel van team Conor McGregor en de verhouding tussen McGregor en Nurmagomedov staat al een tijdje op scherp. Lobov schijnt in het verleden iets over Nurmagomedov gezegd te hebben en daar wordt hij mee geconfronteerd door Khabib en zijn team. De dreigende situatie gaat maar net goed en de UFC neemt direct maatregelen door Lobov in een ander hotel onder te brengen. We hebben al genoeg drama gehad lijkt de promotie te denken.

Donderdag 5 april: Ierse Hooligans op mediadag
Donderdag is mediadag voor de UFC. Hordes media rukken uit om quotes los te trekken van de vechters. Onder deze medialeden bevinden zich ook reporters van The Mac Life. Deze zullen later deze middag een bijzondere rol spelen. Nadat alle plichtplegingen voor de vechters zijn geweest staan er 2 bussen klaar om de vechters naar het hotel te begeleiden. één voor de rode hoek en één voor de blauwe hoek. Even eerder opende een reporter van The Mac Life de deuren voor Conor McGregor die met een groep vrienden naar binnen stormden om wraak te nemen op Khabib. Terwijl de vechters al in de bussen zitten bestormt “team McGregor” de bussen met alles wat voor handen ligt. Conor McGregor pakt een steekwagen en gooit deze dwars door de ruit van de bus. Michael Chiesa raakt gewond door glas in zijn gezicht. Ook Ray Borg heeft wonden aan zijn gezicht. Rose Namajunas duikt geschrokken onder een stoel en ontsnapt ternauwernood aan de glasscherven die in het rond vliegen.
Team McGregor vlucht weg en de schade wordt opgenomen.

Al snel blijkt dat zowel Michael Chiesa als Ray Borg naar het ziekenhuis moet om hun wonden te laten verzorgen. Dana White is witheet en vraagt zich in een interview hardop af wat Conor McGregor bezielde en wat voor soort drugs hij heeft gebruikt om dit in zijn hoofd te halen. In een tweet laat Chiesa weten te gaan beginnen met zijn weight cut. Ook Rose Namajunas is bijgekomen van de schrik en laat weten te kunnen vechten. Artem Lobov wordt door Dana White van het evenement gehaald omdat hij betrokken was bij de belagers. Alex Caceres zit hierdoor zonder tegenstander waarvoor ook geen nieuwe wordt gezocht.

Vrijdag 5 april: De wonden worden gelikt en het drama van het Main Event
Het eerste bericht op 5 april is voor de vechtsportliefhebbers een vervelende. De actie van Team McGregor heeft impact op maar liefst 3 gevechten. Naast het eerder genoemde gevecht tussen Artem Lobov en Alex Caceres zijn ook Michael Chiesa en Ray Borg van het evenement gehaald. De opgelopen wonden waren voor de New York State Athletic Comission (NYSAC) voldoende om ze geen toestemming te verlenen de Octagon te betreden. Een aderlating voor het evenement maar bovenal voor beide vechters. Hierdoor zitten ook Anthony Pettis en Brandon Moreno zonder tegenstander. De gifbeker is echter nog niet helemaal leeg. Max Holloway wordt door de NYSAC van het evenement gehaald omdat zij vinden dat zijn gezondheid op het spel staat gezien het gewicht dat hij nog moet zakken. Bijzonder aan dit verhaal is dat er geen dokter aan te pas is gekomen maar de NYSAC op eigen initiatief deze beslissing heeft genomen.

Daarna blijft de UFC lang stil naar de buitenwereld. Achter de schermen ontwaard zich echter een schouwspel waar Shakespeare zijn vingers bij af zou likken. Allereerst denkt de promotie aan voormalig Lightweight kampioen Anthony Pettis. Deze komt naar de weging en zet de weegschaal op 155,2 lbs. Dit is 100 gram te zwaar maar Pettis krijgt nog 2 uur om deze eraf te trainen. Alles leek in kan en kruiken maar Pettis liet de UFC weten dat hij meer geld wil hebben (volgens de geruchten $1.000.000) De UFC doet hem een tegenbod maar dat weigert hij. Hierdoor ging de promotie verder op zoek. Paul Felder wordt benaderd en zegt direct ja. Echter steekt de NYSAC hier een stokje voor omdat Felder niet geplaatst is op de rankings en zij het onverantwoord vinden om hem tegen Khabib te laten vechten. Ondertussen meldt Pettis zich weer dat hij toch wil vechten. De UFC vindt dit een gepasseerd station en checkt bij Al Iaquinta. Deze zegt direct ja maar ook hier lijkt de NYSAC een stokje voor te willen steken. De UFC moet alle zeilen bijzetten om de commissie te overtuigen en krijgt groen licht. Er is echter 1 probleem; Al Iaquinta heeft gewogen op 155.5 lbs. Hierdoor heeft de promotie besloten dat alleen Khabib de titel kan winnen. Al Iaquinta is hiermee akkoord gegaan en het nieuwe Main Event wordt aangekondigd.

Deze bizarre week heeft er voor gezorgd dat er uiteindelijk nog maar 9 gevechten over zijn gebleven. Paul Felder zit zonder tegenstander doordat Al Iaquinta nu het Main Event vecht. Hem is aangeboden om te vechten tegen Anthony Pettis. Felder heeft dit geweigerd omdat Pettis zijn trainingsmaatje is en zij het hele trainingskamp samen hebben getraind.

Uiteindelijk kent deze week al veel verliezers zonder dat het evenement nog maar begonnen is. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »