breaking news

Tafon Nchukwi vs. Azamat Murzakanov toegevoegd aan UFC evenement op 12 maart in Las Vegas

January 4th, 2022 | by Marcel Dorff
Tafon Nchukwi vs. Azamat Murzakanov toegevoegd aan UFC evenement op 12 maart in Las Vegas
UFC
0

Tafon Nchukwi zal op 12 maart aanstaande zijn opwachting maken in de Octagon. In de Light-Heavyweight divisie treft hij de ongeslagen debutant Azamat Murzakanov. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas. Cageside Press maakte het gevecht bekend, wij kunnen het nieuws bevestigen.

Tafon Nchukwi (MMA 6-1/UFC 2-1) is een Kameroense MMA vechter die na een korte amateur carrière in 2019 de overstap maakte naar de professionals. Nchukwi won zijn eerste twee professionele partijen en werd door de CFFC gekoppeld aan UFC developmental vechter William Knight. Nchukwi won die partij in de eerste ronde via TKO. Mede hierdoor werd hij uitgenodigd om deel te nemen aan het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was Al Matavao. Nchukwi versloeg Matavao via een Headkick KO in de tweede ronde. Ondanks zijn geringe ervaring was Dana White overtuigd en bood hij Nchukwi een UFC contract aan. Nchukwi maakte zijn UFC debuut in December 2020 tegen Jamie Pickett. Nchukwi won via Unanimous Decision. Helaas kon hij die overwinning in Mei 2021 geen goed vervolg geven. Via Split Decision werd verloren van de Zuid-Koreaan Jun Yong Park. Nchukwi keerde vervolgens terug in de Light-Heavyweight divisie in September 2021 tegen Mike Rodriguez. Nchukwi won de partij via Split Decision.

Embed from Getty Images

Azamat Murzakanov (MMA 10-0/UFC 0-0) is een Russische MMA vechter die zijn debuut maakte in 2010. Echter vocht hij vervolgens liefst vijf jaar niet. In 2015 keerde hij terug en pakte hij overwinning tegen onder meer Alexey Sidorenko en Andre Muniz. Met een 7-0 record tekende Murzakanov in 2017 bij de UFC. Murzakanov zou zijn debuut maken tegen Joachim Christensen, maar raakte geblesseerd. Vervolgens testte Murzakanov positief voor verboden middelen en werd twee jaar geschorst door USADA. Hierdoor liet de UFC hem gaan. Murzakanov vocht vervolgens bij Brave CF in het Open Weight toernooi. Daar werd gewonnen van Guto Inocente en in de finale van Mohammad Fakhreddine waardoor Murzakanov de titel won. Murzakanov kreeg tijdens het vijfde seizoen van de Dana White’s Contender Series vervolgens een tweede kans bij de UFC. Murzakanov greep die kans via KO in de eerste ronde tegen de Braziliaan Matheus Scheffel. Dana White kwam gelijk over de brug met een contract. Murzakanov zou zijn debuut maken in de UFC in November 2021. Echter trok tegenstander Marcin Prachnio zich terug en werd de partij gecanceld. Hierdoor werd Murzakanov doorgeschoven naar een evenement een maand later tegen Philipe Lins. Echter trok ditmaal Lins zich terug en zou worden vervangen door Jared Vanderaa. Vanderaa zou echter om medische redenen op de dag van het gevecht van de partij gehaald worden.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »