breaking news

Featherweight en Bantamweight titel rematches gepland voor UFC 272 in Las Vegas

January 6th, 2022 | by Marcel Dorff
Featherweight en Bantamweight titel rematches gepland voor UFC 272 in Las Vegas
UFC
0

Twee titels zullen er op 5 maart op het spel staan tijdens UFC 272 in Las Vegas. Voor de derde maal zullen kampioen Alexander Volkanovski en voormalig kampioen Max Holloway de degens met elkaar kruisen. Het gevecht zal dienen voor de Featherweight titel en Main Event van de avond. Eveneens zal ook de lang verwachte rematch tussen kampioen Aljamain Sterling en huidig interim kampioen Petr Yan in de Bantamweight divisie plaatsvinden. Beide partijen vinden plaats in de T-Mobile Arena. ESPN meldde de partijen na een gesprek met Dana White. Eveneens is ook een Lightweight partij tussen Jalin Turner en Jamie Mullarkey aan het evenement toegevoegd.

De partij tussen Volkanovski en Holloway is een gevecht waar veel mensen naar uitkijken. Beide mannen vochten al 10 rondes tegen elkaar. Tweemaal wist Volkanovski na vijf rondes als winnaar naar voren te komen. De eerste maal dat beide mannen elkaar treffen won Volkanovski van destijds kampioen Holloway via Unanimous Decision. De rematch was echter controversieel. Holloway won de eerste twee rondes en wist Volkanovski zelfs meerdere keren aan het wankelen te krijgen. De laatste twee rondes waren in het voordeel van Volkanovski. Uiteindelijk ging het dus om de derde ronde. Volkanovski won op de judges scorecards via Split Decision. De UFC is vaak geen liefhebber van een derde partij tussen twee vechters als de stand 2-0 in het voordeel is van een vechter. Echter heeft Holloway met sterke overwinningen tegen Calvin Kattar en Yair Rodriguez zijn nieuwe kans meer dan verdiend.

Embed from Getty Images

Het andere titelgevecht is een partij tussen kampioen Aljamain Sterling en interim kampioen Petr Yan. Een partij eveneens met een verhaal. Yan raakte zijn titel kwijt nadat hij Sterling een knie in zijn gezicht plantte terwijl Sterling een “downed opponent” was. Sterling kon niet verder vechten en werd uitgeroepen tot nieuwe kampioen. Een besluit wat bij veel mensen niet lekker zat aangezien Yan aan de winnende hand was en Sterling naderhand in zijn podcast liet weten “een wijs besluit” te hebben genomen op het moment dat het gebeurde. Beide mannen zouden vorig jaar oktober in Abu Dhabi de rematch vechten. Sterling werd echter niet goedgekeurd door de UFC doktoren. Hierdoor vocht Yan voor de interim titel tegen Cory Sandhagen. Yan won de spectaculaire partij via Unanimous Decision en krijgt nu kans op zijn revanche tegen Sterling.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »