breaking news

Johnny Walker vs. Jamahal Hill toegevoegd aan UFC evenement op 19 februari in Las Vegas

January 3rd, 2022 | by Marcel Dorff
Johnny Walker vs. Jamahal Hill toegevoegd aan UFC evenement op 19 februari in Las Vegas
UFC
0

Johnny Walker maakt op 19 februari zijn opwachting in de Octagon. De Braziliaan gaat het opnemen tegen de Amerikaan Jamahal Hill in de Light-Heavyweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas, Nevada. MMA Fighting maakte het gevecht bekend.

Johnny Walker (MMA 18-6/UFC 4-3) is een Braziliaanse MMA vechter die inmiddels al jaren in Schotland traint. Walker begon zijn Pro-MMA carrière in 2013. Na een aantal partijen te hebben gewonnen in de regionale Braziliaanse MMA scene tegen onder andere Andrew Flores Smith en Fabio Vasconcelos tekende Walker in 2016 bij de prestigieuze Jungle Fight promotie. Echter werd dit geen succes. Walker stapte over naar de Brave CF organisatie waar hij wél imponeerde met een snelle KO overwinning. Na vervolgens nog drie gevechten te hebben gewonnen en de UCMMA titel gepakt te hebben deed Walker mee aan de Braziliaanse versie van de Dana White’s Contender Series. Walker nam het op tegen UFC veteraan Luis Henrique da Silva (Frankenstein). Walker won via Unanimous Decision en dwong een contract af bij de UFC. Zijn UFC debuut was er voor Walker een om niet snel te vergeten. De Braziliaan wist met een keiharde elleboog de Amerikaan Khalil Rountree Jr. via KO in de eerste ronde te verslaan. Walker verdiende met deze prestatie de Performance of the Night bonus. Walker die inmiddels een behoorlijke hype gecreëerd had onderstreepte die hype nog maar eens in zijn daarop volgende gevecht. Tijdens UFC Fortaleza in Februari 2019 werd Justin Ledet via TKO binnen 15 seconden verslagen. Walker pakte vervolgens een short notice gevecht een maand later tijdens UFC 235 tegen Misha Cirkunov. Walker had ditmaal wederom maar heel weinig tijd nodig om zijn tegenstander te finishen. Via Flying Knee en stoten won Walker via TKO en pakte hij de Performance of the Night bonus. Walker werd vervolgens in November 2019 gekoppeld aan Corey Anderson tijdens UFC 244 in New York. Walker verloor het gevecht via TKO in de eerste ronde. Dit was voor Walker zijn eerste verlies binnen de UFC. Hier kwam helaas voor Walker in Maart 2020 een tweede verliespartij bij. Tijdens UFC Brasilia verloor Walker van Nikita Krylov via Unanimous Decision. Walker wist vervolgens in September 2020 eindelijk weer de weg naar boven te vinden. Via TKO in de eerste ronde werd gewonnen van Ryan Spann. Walker zou in Februari 2021 worden ingepland tegen Jimmy Crute. Echter raakte de Braziliaan geblesseerd en moest hij verstek laten gaan. Walker zou wel vechten in Oktober 2021 tegen Thiago Santos. Via Unanimous Decision verloor hij de partij.

Embed from Getty Images

Jamahal Hill (MMA 9-1-0-1/UFC 3-1-0-1) maakte zijn Pro-MMA debuut in 2017. De Amerikaan maakte meteen zijn debuut bij de bekende KOP organisatie. Daar won hij via Unanimous Decision van Alex Davidson. Vervolgens zou Hill nog tweemaal winnen en mocht hij in Juni 2018 voor de Light-Heavyweight titel vechten tegen Dequan Townsend. Hill won de partij via Unanimous Decision en daarmee dus ook de titel. Na vervolgens een partij bij een andere organisatie ook winnend afgesloten te hebben mocht Hill meedoen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was de Duitser Alexander Poppeck. Hill vocht erg sterk en wist via een aantal goed geplaatste ellebogen in de tweede ronde Poppeck via TKO te verslaan. Dana White was onder de indruk en beloonde Hill met een UFC contract. Hill zou vervolgens zijn UFC debuut maken tijdens UFC Shenzhen tegen Da Un Jung. Echter kreeg Hill zijn visum niet op tijd rond waardoor hij moest afzeggen. Hill maakte vervolgens wel zijn UFC debuut in Raleigh in Januari 2020 tegen Darko Stosic. Hill versloeg de Serviër via Unanimous Decision. Vervolgens werd Hill ingepland tegen Klidson Abreu in Mei 2020 tijdens UFC Las Vegas. Hill vocht sterk en versloeg Abreu via TKO in de eerste ronde. De partij werd uiteindelijk omgezet in een No Contest nadat Hill positief testte voor Marihuana gebruik. Hill wist in December 2020 te imponeren. Via TKO in de tweede ronde werd Ovince St.Preux verslagen. Hill verloor uiteindelijk zijn ongeslagen status in Juni 2021. Via TKO in de eerste ronde werd verloren van Paul Craig. Hill kwam echter sterk terug een half jaar later. De Amerikaan versloeg Jimmy Crute via KO in de eerste ronde en pakte daarmee de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »