breaking news

Shogun vs. Henderson I komt in de UFC Hall of Fame (Fight Wing)

May 13th, 2018 | by Marcel Dorff
Shogun vs. Henderson I komt in de UFC Hall of Fame (Fight Wing)
UFC
0

Afgelopen nacht tijdens UFC 224 maakte de organisatie de vierde nieuwe UFC Hall of Fame toevoeging van 2018 bekend. Het absolute spektakelstuk tussen Mauricio “Shogun” Rua en Dan Henderson tijdens UFC 139 zal worden toegevoegd aan de UFC Hall of Fame. Dit zal gebeuren in het Pearl at the Palms Casino & Resort in Las Vegas, Nevada tijdens International Fight Week 2018.

Het eerste gevecht tussen beide mannen dat plaatsvond tijdens het Main Event van UFC 139 in San Jose, Californië op 19 November 2011 wordt gezien als een absolute klassieker. Na vijf harde rondes won Dan Henderson uiteindelijk via Unanimous Decision. (Hendo won drie van in totaal vijf rondes op alle scorecards). Henderson wist onder meer aan de full mount ground and pound van Shogun te ontsnappen.

Dan Henderson reageerde als volgt op het nieuws.
”Ik wist dat het gevecht best een aardig potje was. Het was zeer zeker een stuk moeilijker dan dat ik op voorhand had verwacht.”

Shogun reageerde als volgt op het nieuws.
”Het gevecht was zeer interessant voor het publiek, ze vonden het een goed gevecht. Ik kan het vergelijken met een gevecht dat ik tijdens mijn Pride FC tijd vocht tegen Antonio Rogerio Nogueira. Ik ben zeer blij dat iedereen over dit gevecht praat. Overal waar ik naartoe ga komt dit gevecht ter sprake, en ik ben heel dankbaar dat het deel uitmaakt van de historie van de UFC.”

Het gevecht tussen Shogun en Hendo zal op 5 Juli 2018 tijdens International Fight Week worden toegevoegd aan de UFC Hall of Fame. Eerder werd ook al bekend dat de recent overleden Bruce Connal aan de Contributor Wing zal worden toegevoegd, voormalig UFC Welterweight Kampioen Matt Serra aan de Pionier Wing en mede UFC bedenker en oprichter Art Davie aan de Contributor Wing.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »