breaking news

Art Davie komt in de UFC Hall of Fame (Contributor Wing)

April 27th, 2018 | by Marcel Dorff
Art Davie komt in de UFC Hall of Fame (Contributor Wing)
UFC
0

Enkele ogenblikken geleden maakte de organisatie de derde nieuwe UFC Hall of Famer van 2018 bekend. Niemand minder dan UFC producent en mede oprichter van ”The Ultimate Fighting Championship” in 1993 Art Davie zal op 5 Juli 2018 worden toegevoegd aan de UFC Hall of Fame. Dit zal gebeuren in het Pearl at the Palms Casino & Resort in Las Vegas, Nevada tijdens International Fight Week 2018.

Art Davie uit Brooklyn, New York begon in 1989 een formule te ontwikkelen voor een uniek Martial Arts evenement als antwoord op een advertentie. Een van Davie’s cliënten (Davie werkte als Marketing Executive) was niet gecharmeerd van het idee om het toernooi ‘’World’s Best Fighter’’ te realiseren. Echter was Davie overtuigd dat het idee een succes kon worden als het op de juiste manier werd toegepast. De daarop volgende vier jaren bleef Davie zijn idee verder uitwerken. Tijdens zijn zoektocht ontdekte Davie in Playboy Magazine een artikel van de Braziliaanse Jiu Jitsu legende Rorion Gracie. De Gracie Academy Gym lag vlakbij Davie’s kantoor in Torrance, Californië. Davie sloot zich aan bij de Gracie Academy Gym. Zowel om te trainen en ook als Marketing Adviseur. Davie wist Gracie te overtuigen van zijn project genaamd ‘’War of the Worlds’’. Een toernooi om de eeuwenoude vraag te beantwoorden : Welke vechtsport discipline is het sterkst? Semaphore Entertainment Group (SEG), een PPV bedrijf uit New York zou het evenement uitzenden.

‘’War of the Worlds’’ werd uiteindelijk veranderd in de UFC. En de Octagon werd het strijdtoneel voor het allereerste evenement (8-man toernooi) dat zou plaatsvinden op 12 November 1993 in de McNichols Sports Arena te Denver, Colorado. Davie begon vervolgens vechters van verschillende vechtdisciplines te werven. Boksers, Karateka’s, Kickboksers en Sumoworstelaars. Rorion Gracie wilde persé iemand van zijn familie in het toernooi hebben. Hij schoof de jongste en smalste vechter uit zijn kamp naar voren. Royce Gracie moest Gracie Jiu Jitsu aan de wereld tonen. Gracie deed dit en won het toernooi en zou uitgroeien tot een van de meest iconische vechters in de historie van de UFC. UFC 1 : The Beginning werd een immens succes. Met 88.000 PPV verkopen (dit was driemaal meer dan verwacht). Davie en Gracie verkochten in Mei 1995 de UFC aan SEG. Davie bleef wel tot en met 1997 actief als lid van het UFC executive team en de allereerste matchmaker van de organisatie.

Tijdens zijn werd voor de UFC was Davie verantwoordelijk voor zeer veer innovaties. Zoals het installeren van de Ultimate Fighting Alliance die de regels overzag voor de nieuwe sport. En het ontwikkelen van de regels in het MMA. Veertien huidige UFC Hall of Famers werden door Davie binnengehaald om te vechten voor de UFC. Art Davie schreef ook een boek over alles wat hij heeft gedaan en meegemaakt heeft in zijn tijd dat hij bij de UFC zat.

UFC President Dana White.
‘’Art’s bijdrage aan de UFC heeft er mede voor gezorgd dat het fundament is gelegd voor wat de fans vandaag de dag te zien krijgen. Het is een eer om Art Davie aan de UFC Hall of Fame toe te voegen. En ik kijk er erg naar uit dit samen met hem te vieren.’’

Art Davie.
‘’In de UFC Hall of Fame komen is de grootste eer die iemand kan krijgen die zo erg gebonden is met de MMA sport. Dat de UFC mainstream is geworden en allemaal records heeft gebroken de afgelopen jaren voelt als mijn kind die de wereld heeft veroverd. Ik ben hartstikke trots op de UFC en ik ben zeer enthousiast dat ik deel mag uitmaken van het 25 jarig bestaan van de organisatie’’.

Art Davie zal op 5 Juli 2018 tijdens International Fight Week worden toegevoegd aan de UFC Hall of Fame. Eerder werd ook al bekend dat de recent overleden Bruce Connal aan de Contributor Wing zal worden toegevoegd en voormalig UFC Welterweight Kampioen Matt Serra aan de Pionier Wing.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.