breaking news

Bruce Connal komt in de UFC Hall of Fame (Contributor Wing)

April 9th, 2018 | by Marcel Dorff
Bruce Connal komt in de UFC Hall of Fame (Contributor Wing)
UFC
0

Afgelopen nacht tijdens UFC 223 maakte de organisatie de eerste nieuwe UFC Hall of Famer van 2018 bekend. Tijdens International Fight Week zal de recent overleden Bruce Connal worden toegevoegd aan de ”Contributor Wing” van de Hall of Fame. Connal was jarenlang de productieleider van de UFC evenementen. Zijn eerste evenement was UFC 17 in 1998. Connal overleed vorig maand plotseling op 61-jarige leeftijd.

Bruce Connal werd geboren in Nyack, New York maar groeide op in Old Greenwich, Connecticut. Nadat hij was afgestudeerd van het Ithaca College in New York werkte hij bij NBC Sports. Hierna voegde hij zich bij ESPN als een van de eerste producers van het netwerk. Connal is een van de leidende personen die een rol hebben gespeeld bij zeer belangrijke sportuitzendingen bij ESPN. Zo leidde hij onder meer evenementen als de College World Series, Sunday Night Baseball en de NHL. Nadat hij bij ESPN vertrok had hij een belangrijke rol bij het productie bedrijf Concom. Concom bracht UFC PPV aan de man vanaf UFC 17. Sindsdien was Connal werkzaam als productieleider bij de UFC evenementen. Tussen 1998 en 2018 heeft Connal de productie gedaan van meer dan 300 UFC evenementen. Totdat Connal plotseling overleed op 61-jarige leeftijd.

UFC President Dana White over Bruce Connal.
Bruce was een goede vriend van ons allemaal en een van de meest talentvolle televisie makers die ik kende. Bruce heeft altijd fantastisch werk geleverd bij het produceren van de meest succesvolle evenementen in de historie van de organisatie. Hij zal ongelooflijk gemist worden. Ik ben zeer verheugd dat de familie van Bruce vanavond (tijdens UFC 223) bij ons aanwezig is en ik er naar uit om samen met hun Bruce in de UFC Hall of Fame op te nemen tijdens International Fight Week 2018 in Juli.

UFC Executive Vice President of Operations and Production Craig Borsari over Bruce Connal.
Bruce was een fantastische vriend, echtgenoot, vader en lid van de Zuffa familie. Zijn aanwezigheid zal zeer gemist worden. Bruce’s invloed op onze productie van UFC evenementen over de laatste 20 jaar heeft een zeer belangrijke rol gespeeld in hoe miljoenen fans wekelijks de UFC op hun scherm te zien krijgen. Wij zijn zeer vereerd om hem toe te voegen aan de UFC Hall of Fame.

De overige Hall of Famers van 2018 zullen in de aankomende weken bekend worden. De introductie van de nieuwe Hall of Famers zal live op UFC FightPass te zien zijn op 5 Juli 2018.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.