breaking news

Matt Serra komt in de UFC Hall of Fame (Pioneer Wing)

April 22nd, 2018 | by Marcel Dorff
Matt Serra komt in de UFC Hall of Fame (Pioneer Wing)
UFC
0

Afgelopen nacht tijdens UFC Atlantic City maakte de organisatie de tweede nieuwe UFC Hall of Famer van 2018 bekend. Tijdens International Fight Week zal voormalig UFC Welterweight Kampioen Matt Serra worden toegevoegd aan de ”Pioneer Wing” van de Hall of Fame. Serra wist het comeback seizoen van The Ultimate Fighter te winnen in 2006. Dit garandeerde hem een titelgevecht tegen Georges St.Pierre. Serra wist ”GSP” via TKO in de eerste ronde te finishen en tot op de dag van vandaag een van de grootste upsets in de historie van de UFC te realiseren.

Matt Serra is een 4th degree Black Belt BJJ onder Renzo Gracie. Serra die in Long Island, New York samen met zijn jongere broer Nick zijn eigen sportschool heeft genaamt de Serra Jiu-Jitsu gym maakte zijn Pro-MMA debuut in 1999. Na vier gewonnen partijen voor een regionale organisatie maakte Serra zijn debuut voor de UFC tijdens UFC 31 in Atlantic City, New Jersey tegen Shonie Carter. Serra domineerde de partij met zijn agressieve BJJ stijl, maar ging KO door een spinning back fist van Shonie Carter vlak voor het einde van de laatste ronde. Van zijn daarop volgende zeven partijen won Serra er vier. Echter gingen belangrijke partijen tegen BJ Penn, Din Thomas en Karo Parisyan verloren. Serra zijn contract werd niet verlengd.


(Matt Serra & Nick Serra)

Serra deed vervolgens mee aan het comeback seizoen van The Ultimate Fighter. Serra kwam tot de finale waarin hij Chris Lytle tegenkwam. Serra won het gevecht via Split Decision. De winnaar van het comeback seizoen kreeg een titelgevecht aangeboden tegen de kampioen van dat moment. Serra nam het op tegen Georges St.Pierre voor de UFC Welterweight titel. Serra verbaasde vriend en vijand door GSP via TKO in de eerste ronde te finishen en de belt te claimen.


(Matt Serra wint de Welterweight titel tegen Georges St.Pierre)

Serra coachte vervolgens zelf het zesde seizoen van The Ultimate Fighter tegen eeuwige rivaal Matt Hughes. Beide mannen zouden aan het einde van het seizoen tegen elkaar vechten. Echter raakte Serra geblesseerd waardoor Hughes het opnam tegen St.Pierre voor de Interim titel. St.Pierre won waarna de rematch tegen Serra gepland stond. Serra kon het kunststukje van eerder niet herhalen en verloor ditmaal in de tweede ronde via TKO. Serra werd vervolgens alsnog gematcht tegen Matt Hughes. Hughes won het gevecht via een controversiële Unanimous Decision.

Serra keerde vervolgens driekwart jaar later terug. Tijdens UFC 109 in Februari 2010 was Frank Trigg de tegenstander. Serra versloeg Trigg via KO in de eerste ronde. Uiteindelijk sloot Serra zijn carrière af in September 2010 via een Unanimous Decision verlies tegen Chris Lytle, de man waar hij destijds de TUF Finale van won.


(Eddie Gordon, Matt Serra & Ray Longo)

Inmiddels is Serra vooral bezig als coach van opkomend talent. Zo vormt hij samen met Ray Longo (LAW MMA) het Serra-Longo Fight Team. En heeft hij onder andere bekende vechters als Chris Weidman, Al Iaquinta, Aljamain Sterling, Gian Villante, Merab Dvalishvili en Eddie Gordon onder zijn hoede. Verder is hij ook te zien samen met Dana White in de show Dana White Lookin’ for a Fight. Hier gaan beide mannen samen met Din Thomas op zoek naar MMA talent.


(Matt Serra & Dana White)

Serra zal op 5 Juli 2018 tijdens International Fight Week worden toegevoegd aan de UFC Hall of Fame. Eerder werd ook al bekend dat de recent overleden Bruce Connal aan de Contributor Wing zal worden toegevoegd.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.