breaking news

Zes vechters geboekt voor de TUF 27 Finale tijdens International Fight Week 2018

April 20th, 2018 | by Marcel Dorff
Zes vechters geboekt voor de TUF 27 Finale tijdens International Fight Week 2018
UFC
0

De eerste drie gevechten voor de TUF 27 Finale op 6 Juli 2018 tijdens International Fight Week zijn bekend. De UFC bracht via het Las Vegas Review Journal naar buiten dat voormalig Invicta FC Flyweight Kampioene Barb Honchak het zal opnemen tegen Roxanne Modafferi. Eveneens zal in dezelfde divisie Montana de la Rosa haar opwachting maken tegen Rachael Ostovich. Tot slot is er ook een Middleweight gevecht toegevoegd tussen Julian Marquez en Alessio di Chirico. Alle gevechten zullen plaatsvinden in de Octagon van het Pearl Theatre te Las Vegas, Nevada.

Lees hieronder meer over de zes vechters.

Barb Honchak vs. Roxanne Modafferi

Barb Honchak (MMA 10-3/UFC 0-1) is de vrouw die jarenlang de Flyweight divisie voor vrouwen heeft gedomineerd. De inmiddels 38-Jarige Amerikaanse begon haar Pro-MMA carrière in 2009. Honchak won haar MMA debuut, maar verloor vervolgens haar daarop volgende wedstrijden van Cat Zingano en Angela Magana. Hierna zou Honchak op professioneel niveau lange tijd niet meer verliezen. Honchak wist voordat ze bij de Invicta FC organisatie tekende nog vier overwinningen te pakken tegen een aantal bekende namen. Onder meer Felice Herrig, Nina Ansaroff en Roxanne Modaferri werden verslagen. Honchak pakte vervolgens in haar derde gevecht voor Invicta FC al de Flyweight titel tegen Vanessa Porto. Vervolgens verdedigde ze de titel tweemaal tegen achtereenvolgens Leslie Smith en Takayo Hashi. Mede door blessures en andere beslommeringen keerde Honchak niet meer terug in de kooi bij Invicta en moest ze haar titel inleveren. Honchak probeerde via TUF 26 een nieuwe impuls te geven aan haar tot dusver imposante carrière. Na overwinningen tegen Gillian Robertson en Rachael Ostovich-Berdon stond ze in de halve finale tegenover Nicco Montaño. Montaño bleek te sterk, waardoor Honchak genoegen moest nemen met een los gevecht tijdens de TUF 26 Finale tegen Roxanne Modaferri. Echter werd Modafferi gepromoot naar het Main Event nadat Sijara Eubanks niet kon vechten in verband met nierfalen. Hierdoor moest Honchak het opnemen tegen Lauren Murphy. Murphy won het gevecht via een controversiële Split Decision waardoor Honchak voor het eerst in ruim 7 jaar tijd weer eens een Pro-MMA gevecht verloor.

Roxanne Modafferi (MMA 21-14/UFC 0-2) is een van de meest bekende namen in de wereld van het MMA voor vrouwen. ”The Happy Warrior” is een echte fans’ favorite en heeft voor heel veel organisaties over de hele wereld gevochten. Modafferi begon haar Pro-MMA carrière in 2003 in Japan waar ze ook een groot deel van haar leven woonachtig was. Tijdens haar eerste drie jaren als Pro-MMA vechtster wist ze een record bij elkaar te vechten van 10-4. Modafferi pakte in 2007 door op een avond drie partijen te winnen de K-Grace titel ten koste van Marloes Coenen via Split Decision. Vervolgens werd ook gewonnen van Vanessa Porto. Tussen de periode 2010 en 2013 verloor Modafferi liefst zesmaal op rij (waaronder een UFC gevecht tegen Raquel Pennington). Ondertussen deed ze ook nog mee aan TUF 18 waar ze in de kwartfinale werd uitgeschakeld. Maar nadat Modafferi voor Invicta FC tekende ging het weer voorspoedig. Van de zeven gevechten voor de organisatie won Modafferi er vijf. Onder meer Andrea Lee, DeAnna Bennett & Sarah D’Alelio werden verslagen. Tegen Kampioene Jennifer Maia kwam Modafferi te kort via Split Decision. Modafferi heeft nu dus opnieuw meegedaan aan TUF. En wist zowel Shana Dobson als Emily Whitmire via TKO in de eerste ronde te verslaan. Hierdoor mocht ze het opnemen tegen Sijara Eubanks in de halve finale. Modafferi kwam te kort via Unanimous Decision. Modafferi zou vervolgens tijdens de TUF 26 Finale vechten tegen Barb Honchak, maar omdat Eubanks in verband met nierfalen van het titelgevecht werd gehaald mocht Modafferi voor de titel vechten tegen Nicco Montaño. Modafferi verloor via Unanimous Decision.

Montana Stewart-de la Rosa vs. Rachael Ostovich-Berdon

Montana Stewart-De La Rosa (MMA 8-4/UFC 1-0) begon haar Pro-MMA carrière in 2014. Na een stroeve start met twee verliespartijen, wist De La Rosa een winstreak van zes partijen op te bouwen. Onder meer de Nederlandse Mellony Geugjes werd verslagen. De La Rosa verloor vervolgens tweemaal van inmiddels UFC Women’s Strawweight topcontender Cynthia Calvillo en de BJJ specialiste Mackenzie Dern. De La Rosa revancheerde zich in Juni 2017 met een Armbar Submission overwinning tegen Kathina Lowe. De La Rosa deed vervolgens mee aan TUF 26 waar ze stuitte in de achtste finale op Ariel Beck. Via een snelle D’Arce Choke Submission wist De La Rosa zichzelf te verzekeren van de kwartfinale. In die kwartfinale ging het mis. Nicco Montaño bleek via Unanimous Decision te sterk. De La Rosa mocht vervolgens alsnog laten zien wat ze waard wass tijdens de TUF 26 Finale tegen Christina Marks. De La Rosa maakte korte metten met Marks en versloeg haar vroeg in de eerste ronde via Armbar Submission.

Rachael Ostovich-Berdon (MMA 4-3/UFC 1-0) is sinds 2014 actief in het Pro-MMA circuit. Nadat Ostovich-Berdon tweemaal had gevochten en een record had van 1-1 werd ze gecontracteerd door de Invicta FC promotie. Ostovich-Berdon had daar wisselend succes. Zo werd verloren van Andrea Lee en Christine Ferea, maar werd gewonnen van Evva Johnson en Ariel Beck (beiden via Split Decision). De UFC gaf Ostovich-Berdon echter met een 3-3 record de kans mee te doen aan het 26ste seizoen van TUF. Ostovich-Berdon won haar achtste finale betrekkelijk eenvoudig via Rear Naked Choke Submission tegen de Hongaarse Melinda Fabian, maar kwam uiteindelijk in de kwartfinale te kort tegen Barb Honchak. Ostovich-Berdon mocht vervolgens tijdens de TUF 26 Finale aantreden tegen de Armeense Karine Gevorgyan. Ostovich-Berdon won dit gevecht op het oog eenvoudig via Armbar Submission binnen twee minuten.

Julian Marquez vs. Alessio di Chirico

Julian Marquez (MMA 7-1/UFC 1-0) is een Amerikaan van Cubaanse afkomst die voor het eerst in beeld kwam tijdens de vierde week van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Marquez vocht die avond tijdens het Main Event tegen Phil Hawes. Hawes, trainingsmaatje van Jon Jones ging als favoriet het gevecht in, maar kon zijn favorietenrol niet waarmaken. Marquez wist Hawes in de tweede ronde via een Headkick keihard KO te trappen, en verdiende op die manier een contract bij de UFC. De Syndicate MMA vechter heeft buiten de UFC nog notable wins tegen Cameron Olson en Matt Hamill. Marquez zou tijdens de UFC Winnipeg card in December 2017 vechten tegen Vitor Miranda. Echter raakte Miranda geblesseerd waarna Marquez de Engelsman Darren Stewart als vervanger kreeg toegewezen. In een zeer amusant gevecht wist uiteindelijk Marquez via een Guillotine Choke Submission in de tweede ronde de winst te pakken. Beide mannen wonnen ook de Fight of the Night bonus.

Alessio Di Chirico (MMA 11-2/UFC 2-2) maakte in 2016 zijn debuut voor de UFC. Na Luigi Fioravanti en Alessio Sakara was Di Chirico de derde Italiaan in de UFC. Di Chiricio nam het tijdens zijn debuut in Zagreb op tegen eveneens een debutant, namelijk Bojan Velickovic. In een zeer competitief gevecht wisten beide mannen zichzelf op een positieve manier aan het publiek te presenteren. Uiteindelijk gaven de ”judges” het gevecht unaniem aan Bojan Velickovic, waardoor Di Chirico zijn ongeslagen status kwijt was. In Augustus 2016 stond Di Chirico gematcht tegen de Zuid-Afrikaan Garreth McLellan. In een bloederig en zeer sterk gevecht van Di Chirico deed hij voldoende voor de overwinning binnen te slepen. Twee van de drie ”judges” gaven het gevecht aan de Italiaan die via Split Decision zijn eerste UFC overwinning kon bijschrijven. Helaas kon Di Chirico begin 2017 die overwinning geen vervolg geven. Via Triangle Choke Submission vroeg in de eerste ronde moest hij zijn meerdere erkennen in Eric Spicely. Echter kwam Di Chirico tijdens UFC Winnipeg zeer goed voor de dag. Via KO in de tweede ronde versloeg hij de Nigeriaan Oluwale Bamgbose en pakte hij ook nog de Performance of the Night bonus.

Comments are closed.

Translate »