breaking news

Roxanne Modafferi

Naam: Roxanne Modafferi
Bijnaam: The Happy Warrior, Roxy
Record: 23 – 15 – 0 (UFC 2 – 3 – 0)
Geboortedatum: 24-09-1982
Geboorteplaats: Wilmington, Delaware, USA
Nationaliteit: Amerikaans
Lengte: 1.70m (5ft 7in)
Gewicht: 57kg (125lb)
Divisie: Flyweight
Vecht uit: Las Vegas, Nevada, USA
Gym: Syndicate MMA
Actief: 2003 – heden
Twitter: @Roxyfighter
 

Roxanne Vicenta Modafferi is een van de meest bekende namen in de wereld van het MMA voor vrouwen. ”The Happy Warrior” is een echte fans’ favorite en heeft voor heel veel organisaties over de hele wereld gevochten. Modafferi begon haar Pro-MMA carrière in 2003 in Japan waar ze ook een groot deel van haar leven woonachtig was. Tijdens haar eerste drie jaren als Pro-MMA vechtster wist ze een record bij elkaar te vechten van 10-4. Modafferi pakte in 2007 door op een avond drie partijen te winnen de K-Grace titel ten koste van Marloes Coenen via Split Decision. Vervolgens werd ook gewonnen van Vanessa Porto. Tussen de periode 2010 en 2013 verloor Modafferi liefst zesmaal op rij (waaronder een UFC gevecht tegen Raquel Pennington).

Ondertussen deed ze ook nog mee aan TUF 18 waar ze in de kwartfinale werd uitgeschakeld. Maar nadat Modafferi voor Invicta FC tekende ging het weer voorspoedig. Van de zeven gevechten voor de organisatie won Modafferi er vijf. Onder meer Andrea Lee, DeAnna Bennett & Sarah D’Alelio werden verslagen. Tegen Kampioene Jennifer Maia kwam Modafferi te kort via Split Decision. Modafferi heeft nu dus opnieuw meegedaan aan TUF. En wist zowel Shana Dobson als Emily Whitmire via TKO in de eerste ronde te verslaan. Hierdoor mocht ze het opnemen tegen Sijara Eubanks in de halve finale. Modafferi kwam te kort via Unanimous Decision. Modafferi zou vervolgens tijdens de TUF 26 Finale vechten tegen Barb Honchak, maar omdat Eubanks in verband met nierfalen van het titelgevecht werd gehaald mocht Modafferi voor de titel vechten tegen Nicco Montaño. Modafferi verloor via Unanimous Decision.

Modafferi keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens de TUF 27 finale in Juli 2018 tegen Barb Honchak. Een aantal jaren eerder had Modafferi al eens gevochten tegen Honchak. Destijds werd verloren. Echter was het ditmaal Modafferi die via TKO in de tweede ronde de overwinning pakte en voor het eerst zegevierde in de Octagon. Modafferi kon die overwinning in November 2018 geen goed vervolg geven. In New York verloor “Roxy” via Unanimous Decision van Sijara Eubanks. Vervolgens maakte Modafferi haar opwachting tijdens UFC St.Petersburg in April 2019 tegen de ongeslagen Kirgizische Antonina Shevchenko. In een gelijkwaardig gevecht was het Modafferi die via Split Decision de overwinning pakte. Modafferi zou vervolgens in Juli 2019 vechten tijdens UFC San Antonio tegen Liz Carmouche. Echter werd Carmouche ten faveure van een titelgevecht naar een andere card overgeheveld. Hierdoor zal Modafferi vechten tegen Jennifer Maia.

 

UFC RECORD
Res. Tegenstander Methode Ronde Evenement Datum Notities
NB Jennifer Maia NB – (-:–) UFC on ESPN 4: San Antonio 20 Jul. 2019
Win Antonina Shevchenko Decision (Split) 3 (5:00) UFC FN 149: St.Petersburg 20 Apr. 2019
Loss Sijara Eubanks Decision (Unanimous) 3 (5:00) UFC 230 3 Nov. 2018 Catchweight Fight (127.2 lbs)
Win Barb Honchak TKO (Elbows) 2 (3:32) TUF 27 Finale 6 Jul. 2018
Loss Nicco Montaño Decision (Unanimous) 5 (5:00) TUF 26 Finale 1 Dec. 2017 UFC Flyweight Titlefight/UFC Flyweight Debut
Loss Raquel Pennington Decision (Unanimous) 3 (5:00) TUF 18 Finale 30 Nov. 2013 UFC Bantamweight Debut