breaking news

Montana Stewart-De La Rosa

Naam: Montana Stewart-De La Rosa
Bijnaam:
Record: 9 – 4 – 0 (UFC 2 – 0 – 0)
Geboortedatum: 14-02-1995
Geboorteplaats: Helena, Montana, USA
Nationaliteit: Amerikaans
Lengte: 1.63m (5ft 4in)
Gewicht: 57kg (125lb)
Divisie: Flyweight
Vecht uit: Fort Worth, Texas, USA
Gym: Genesis BJJ
Actief: 2014 – heden
Twitter: @montanamarie211
 

Montana Stewart-De La Rosa begon haar Pro-MMA carrière in 2014. Na een stroeve start met twee verliespartijen, wist De La Rosa een winstreak van zes partijen op te bouwen. Onder meer de Nederlandse Mellony Geugjes werd verslagen. De La Rosa verloor vervolgens tweemaal van inmiddels UFC Women’s Strawweight topcontender Cynthia Calvillo en de BJJ specialiste Mackenzie Dern. De La Rosa revancheerde zich in Juni 2017 met een Armbar Submission overwinning tegen Kathina Lowe.

De La Rosa deed vervolgens mee aan TUF 26 waar ze stuitte in de achtste finale op Ariel Beck. Via een snelle D’Arce Choke Submission wist De La Rosa zichzelf te verzekeren van de kwartfinale. In die kwartfinale ging het mis. Nicco Montaño bleek via Unanimous Decision te sterk. De La Rosa mocht vervolgens alsnog laten zien wat ze waard wass tijdens de TUF 26 Finale tegen Christina Marks. De La Rosa maakte korte metten met Marks en versloeg haar vroeg in de eerste ronde via Armbar Submission.

De La Rosa nam het vervolgens op tegen Rachael Ostovich-Berdon tijdens de TUF 27 Finale in Juli 2018. De La Rosa won het gevecht via Rear Naked Choke Submission laat in de derde ronde.

 

UFC RECORD
Res. Tegenstander Methode Ronde Evenement Datum Notities
Win Rachael Ostovich-Berdon Submission (RNC) 3 (4:21) TUF 27 Finale 6 Jul. 2018
Win Christina Marks Submission (Armbar) 1 (2:00) TUF 26 Finale 1 Dec. 2017 UFC Flyweight Debut