breaking news

Veel discussies over het schema van UFC 216

September 23rd, 2017 | by Lennart Van Arendonk
Veel discussies over het schema van UFC 216
UFC
0

Op 7 oktober 2017 organiseert de Ultimate Fighting Championship (UFC) een Pay-Per-View evenement in de T-Mobile Arena van Las Vegas, Nevada. Deze avond kent een schitterend programma met atleten als Lando Vannata, Nik Lentz, Paige VanZant en Fabrício Werdum. Om de avond in stijl af te sluiten worden er hoogstaande technieken verwacht van Demetrious Johnson, Ray Borg, Tony Ferguson en Kevin Lee. Echter heeft de organisatie gekozen voor een opmerkelijke agenda. Zo staat de pound-for-pound koning en Flyweight kampioen Demetrious Johnson niet op de hoofdact.

Johnson is in veel ogen de beste Mixed Martial Artiest. Zo kent de Amerikaan een professioneel record van 26-2-1 en heeft hij al tien keer succesvol zijn titel verdedigd. Hij is slechts één overwinning verwijderd van het record. Na een geannuleerde partij is zijn gevecht tegen Ray Borg nu georganiseerd tijdens het co-main event van UFC 216.

In het main event staat een interim titelgevecht op het schema. Omdat de huidige kampioen Conor McGregor druk was met zijn partij tegen Floyd Mayweather, heeft de promotie ervoor gekozen om Tony Ferguson en Kevin Lee aan te wijzen voor de UFC interim Lightweight titel. Er zal dus een interim titelgevecht boven een titelgevecht staan.

Sommige fans kijken hier niet raar van op. Beide partijen zullen bekeken kunnen worden, dus de volgorde maakt niet uit. Echter is het titelgevecht van het co-main event belangrijker. Veel fans gaven hun mening via Social Media.

https://twitter.com/MikeBohnMMA/status/909874074658250757?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fmmajunkie.com%2F2017%2F09%2Fufc-216-fight-order-tony-ferguson-kevin-lee-over-demetrious-johnson-ray-borg

Er worden verschillende reacties gegeven onder het bericht:

“I find this to be very insulting to DJ. It kind of irritates me.”

“Horrible UFC, no respect for the ppv champ. DJ should be on the main”

“DJ v Borg SHOULD be the main event. He is the undisputed champion going into a historic title defense.”

“As much as I respect DJ as MMA’s real P4P king, him vs Ray Borg just isnt that compelling.”

“They can put DJ and Borg on fight pass as far as I’m concerned.”

Op MMA Junkie is er een poll bijgehouden met de vraag: Wie zouden het main event van UFC 216 moeten verzorgen. Dit was de uitslag:Wat vind jij van deze situatie? Heeft de organisatie de juiste keuze gemaakt? Of had Johnson vs. Borg op het main event moeten staan? Laat je reactie horen op onze facebook pagina!

Comments are closed.

Translate »