breaking news

P4P King Demetrious Johnson en Ray Borg proberen het opnieuw tijdens UFC 216

September 13th, 2017 | by Redactie

Het Main Event van UFC 215 dat uiteindelijk geen doorgang vond tussen UFC Flyweight Kampioen en P4P King Demetrious Johnson en Ray Borg is opnieuw ingeroosterd. Raphael Marinho van Combate wist zojuist te melden dat beide mannen elkaar ditmaal zullen treffen op 7 Oktober 2017 tijdens het Co-Main Event van UFC 216 in Las Vegas, Nevada. In de T-Mobile Arena kan Johnson gaan proberen om het record van meeste titelverdedigingen ooit in de UFC in handen te krijgen.

Demetrious Johnson (MMA 26-2-1/UFC 14-1-1) is de eerste en enige Flyweight kampioen die de UFC ooit heeft gehad. Nadat de organisatie de WEC had overgenomen in 2011 vocht Johnson in eerste instantie in de Bantamweight divisie. Na twee overwinningen tegen respectievelijk ”Kid” Yamamoto en Miguel Torres mocht hij vechten voor de titel tegen Dominick Cruz. Dit leverde de enige verliespartij binnen de UFC voor Johnson op via een Unanimous Decision. Daarna stapte Johnson over naar de Flyweight divisie waar hij deelnam aan het toernooi om de titel. Zijn eerste gevecht tegen Ian McCall eindigde in een Draw waarna hij de rematch wel wist te winnen. In 2012 vocht Johnson voor de Flyweight titel tegen Joseph Benavidez. Via een Split Decision werd hij de eerste kampioen. Vervolgens wist Johnson een ongekende reeks aan titelverdedigingen neer te zetten. Liefst tienmaal heeft ”Mighty Mouse” inmiddels zijn titel verdedigt. Henry Cejudo, John Dodson, Ali Bagautinov, Joseph Benavidez, Kyoji Horiguchi etc. allemaal delfden ze het onderspit tegen de kleine grote man uit Madisonville, Kentucky. In April dit jaar werd tot slot ook Wilson Reis verslagen. Johnson versloeg Reis in de derde ronde via een Armbar Submission.

Ray Borg (MMA 11-2/UFC 5-2) is een groot talent in de UFC Flyweight divisie. Borg debuteerde in 2014 voor de organisatie als ongeslagen vechter met een 6-0 record. Borg liep in zijn debuut meteen tegen een verlies aan. Dustin Ortiz wist een controversiële Split Decision mee naar huis te nemen. Borg kwam echter keihard terug en bouwde een winstreak van drie gevechten op tegen mannen als Shane Howell, Chris Kelades en Geane Herrera. Howell en Kelades werden beiden gefinisht via een Submission. Dit leverde Borg beide keren de Performance of the Night bonus op. Begin dit jaar vocht Borg tegen Justin Scoggins. Borg werd drie rondes lang gedomineerd door Scoggins en verloor een vrij duidelijke Unanimous Decision. Mede door ziekte en blessures moest Borg tegen zowel Fredy Serrano als Ian McCall verstek laten gaan. Vlak voor de jaarwisseling tijdens UFC 207 wist Borg zijn grootste overwinning (op dat moment) binnen de UFC te pakken. Louis Smolka werd over drie rondes verslagen via Unanimous Decision. Borg kwam weliswaar te zwaar opdagen, maar wist toch de klus te klaren tegen de hoger gerankte Smolka. Borg is inmiddels overgestapt naar JacksonWink MMA. Tijdens UFC Fortelaza eerder dit jaar nam Borg het op in Brazilië tegen de Braziliaan Jussier Formiga. In een zeer gelijk opgaand gevecht was het toch Borg die net wat meer indruk maakte en er uiteindelijk terecht met de Unanimous Decision overwinning vandoor ging. Hierdoor mag Borg het nu opnemen tegen Johnson.