breaking news

Schuldenlast GLORY Kickboxing in 2017 al ruim 86 miljoen. Promotie heeft 2,5 miljoen schuld in Nederland

July 14th, 2020 | by Redactie
Schuldenlast GLORY Kickboxing in 2017 al ruim 86 miljoen. Promotie heeft 2,5 miljoen schuld in Nederland
GLORY
0

Dat GLORY Kickboxing in zwaar weer zit is al even geen geheim meer. De promotie heeft via haar kantoor in Singapore een brief naar alle schuldeisers die niet in Nederland gevestigd zijn gestuurd. In deze brief was te lezen dat GLORY momenteel onder curatele staat. Ook kregen de vechters een brief waarin stond dat GLORY bezig is met nieuwe evenementen maar dat het ook in zwaar weer verkeerd. Nu blijkt dat de schuld van GLORY Kickboxing in 2017 al ruim 86 miljoen euro was. De huidige schuld in Nederland staat momenteel op 2,5 miljoen euro. 

Youtube vechtsport reporter Anoop Hothi maakte onlangs bekend dat de promotie in 2017 al een schuld had van 97 miljoen dolar (ruim 86 miljoen euro). Opvallend hieraan is, dat in december 2016 het tot dan toe grootste evenement door GLORY werd georganiseerd. Dit was GLORY Collision 1 waarin Rico Verhoeven en Badr Hari in een uitverkocht König Pilzener Arena het voor de eerste keer tegen elkaar opnamen. De organisatie sprak toen van een zeer geslaagd evenement waarin ook het nodige geld is verdiend.

Naast het bedrag van de wereldwijde schuld van GLORY heeft MMA DNA de hand weten te leggen op de huidige schuldenlast in Nederland. Het bedrag dat GLORY in Nederland nog open heeft staan aan diverse schuldeisers bedraagt 2,5 miljoen euro. Dit bedrag hangt voornamelijk aan RES events. Dit is een B.V. die onder de holding van GLORY hangt.

Het heeft er alle schijn van dat GLORY besluit om de B.V. te laten klappen en een doorstart gaat maken. In de nieuwe constructie zal Scott Rudman de CEO worden. Daarnaast zal de financiële injectie wederom vanuit Pierre Andurand komen. De voormalige beleidsbepalers in Nederland lijken buitenspel gezet te zijn.  Zij worden nagenoeg volledig buiten schot gehouden met alles wat te maken heeft met de doorstart van GLORY. Zo blijkt dat de voormalige directie in Nederland het meeste nieuws over wat gaande is binnen GLORY via de pers moet vernemen.

Verwacht wordt dat er deze week meer duidelijkheid gaat komen vanuit GLORY.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »