breaking news

De ondergang van GLORY lijkt nabij. Promotie onder curatele

July 3rd, 2020 | by Redactie
De ondergang van GLORY lijkt nabij. Promotie onder curatele
GLORY
0

GLORY Kickboxing zit in zwaar weer. De internationale tak van de promotie heeft in een brief aan haar schuldeisers laten weten dat zij onder curatele staan. In de brief wordt schuldeisers gevraagd om zich te melden voor een eventuele regeling. Saillant detail is dat Nederlandse schuldeisers deze brief niet hebben ontvangen. Een reconstructie van het verloop van de naderende ondergang.

GLORY Kickboxing lijkt ten onder te gaan aan het COVID-19 virus. De promotie, die in december 2019 nog het grootste kickboks evenement van de wereld organiseerde met Rico Verhoeven tegen Badr Hari, heeft geen liquide middelen om aan haar financiële verplichtingen te voldoen. Zo zijn er verschillende schuldeisers die nog steeds op hun geld wachten voor werkzaamheden tijdens GLORY Collision 2 in het GelreDome in Arnhem.

Dit evenement trok 31.000 toeschouwers naar het stadion en werd op televisie door maar liefst 3,5 miljoen mensen bekeken. De inkomsten voor GLORY voor dit evenement zijn enorm geweest. Echter leunde de organisatie voornamelijk op 1 of 2 geldschieters. Deze geldschieters besloten om een substantieel deel van hun investering te innen nadat GLORY haar geld voor Collision 2 ontving. Dit zorgde er voor dat de kas direct nagenoeg leeg was. GLORY organiseerde GLORY 75 in Utrecht. Een evenement om vooral de televisiepartners tevreden te houden.

Vervolgens stond GLORY 76 in Antwerpen op het programma. Dit zou ook een klein evenement worden in een studio. Echter ging dit niet door omdat de wereld in lockdown ging door het corona virus. Dit lijkt de doodsteek voor GLORY te gaan worden.

Tijdens de lockdown hield iedereen binnen GLORY zijn lippen stijf op elkaar. Diverse vragen van onze redactie aan betrokkenen binnen GLORY werden genegeerd en terwijl het er van de buitenkant rustig uit zag ontwaakte zich een machtsstrijd binnen de organisatie. Eerste slachtoffer van deze strijd werd GLORY CEO Marshall Zelaznik. Waar naar buiten werd gedaan alsof hij een andere uitdaging wilde aangaan bleek echter dat er geen geld was zijn salaris te betalen. Al snel kwamen er een aantal kapers op de kust om zijn positie over te nemen. Scott Rudman lijkt hierbij aan het langste eind te trekken.

Tegelijkertijd kregen alle medewerkers die bij GLORY werkten een brief met een voorstel om een deel van het salaris in te leveren. Voor Nederland was dit niet het geval door de regeling die de regering heeft voor bedrijven en 90% van het salaris vergoedt. Echter stapelde in Nederland de problemen zich ook op. Zo besloot Remon Daalder zijn werk neer te leggen wegens achterstallige betalingen van GLORY aan zijn adres. Ook Cor Hemmers lijkt de organisatie te gaan verlaten. Zijn Facebook status werd eerder deze week aangepast naar “voormalig Head of Talent Operations van GLORY”  Hoewel hij beweert dat zijn Facebook was gehacked, lijkt het erg toevallig dat alleen zijn functie werd aangepast. Inmiddels heeft Hemmers zijn functie op Facebook weer teruggezet.

Nederlandse schuldeisers lijken ook achter het net te vissen. De meeste Nederlandse bedrijven factureren GLORY op RES Events. Dit is een B.V. in Nederland die onder de holding van GLORY Kickboxing hangt. Bij onze redactie zijn diverse verhalen bekend van schuldeisers die anoniem wensen te blijven. Geen van deze schuldeisers heeft een voorstel voor betalingsregeling van GLORY gehad.

Het lijkt er op dat GLORY de B.V. laat klappen en een doorstart in uitgedunde vorm maakt. Wat dit betekent voor de contracten van de vechters binnen GLORY is niet bekend. Andere organisaties zullen dit met extra belangstelling volgen. Het is aannemelijk dat de contracten van vechters worden overgeheveld naar een andere B.V. zodat zij niet automatisch contract vrij zullen zijn.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »