breaking news

Rizin FF: Andy Souwer vs. Akiyo Nishiura

October 14th, 2017 | by Lennart Van Arendonk
Rizin FF: Andy Souwer vs. Akiyo Nishiura
Rizin FF
0

Na een succesvolle partij van de Nederlandse Rico Verhoeven, is het morgen aan Andy Souwer om op het canvas te strijden voor de winst. De Nederlandse kickboks legende zal op 15 Oktober 2017 zijn vijfde MMA partij uit zijn carrière gaan vechten. De Bosschenaar zal het opnemen in de Lightweight divisie tegen de Japanner Akiyo Nishiura. Het gevecht gaat plaatsvinden in het Marine Messe Fukuoka in Fukuoka, Japan. Voor Souwer zal het de vierde keer zijn dat hij uitkomt voor de RIZIN FF organisatie.

Rizin Fighting World Grand Prix 2017 Autumn: Aki no Jin begint op 15 oktober om 07:00u.

Andy Souwer (MMA 2-2/RIZIN 1-2) is meervoudig ShootBoxing Kampioen en eveneens een meervoudig Kickboks Kampioen. Souwer stond jaren bekend als een van de allerbeste kickboksers ter wereld in zijn gewichtsklasse. Zo wist hij viermaal de finale te halen van het prestigieuze K-1 Max WGP toernooi, en dit toernooi tweemaal op zijn naam te schrijven. Inmiddels is de Bosschenaar gefocust op zijn MMA carrière. Na een succesvol debuut tegen ”Jienotsu” Nagashima in 2015 (KO overwinning), had Souwer het moeilijk in 2016. Zo werd er verloren van de ervaren UFC veteraan Daron Cruickshank, en de eveneens ervaren Japanse grondspecialist Kazuyuki Miyata. Souwer revancheerde zich in Mei dit jaar in eigen land tegen Massaro Glunder tijdens WFL MMA 1. Souwer versloeg Glunder via Armbar Submission in de derde ronde.

Akiyo Nishiura (MMA 13-8-1/RIZIN 0-0-0) is een Japanse MMA veteraan die al sinds 2004 in het Pro circuit rondloopt. De Japanner vocht vooral in het Japanse MMA circuit bij onder andere organisaties als Shooto, Cage Force, VTJ & DREAM. Wat opvalt aan Nishiura’s record is dat hij nog nooit een gevecht via Submission won, en dat hij nog nooit is gefinisht. Nishiura heeft op zijn record een overwinning via TKO staan tegen de zeer gerespecteerde Japanse MMA veteraan Hideo Tokoro. Nishiura zal 15 Oktober zijn debuut maken voor de RIZIN FF organisatie.

Lees ook: Andy Souwer maakt comeback in kickboksen tegen Tayfun Ozcan.

Naast de bovenstaande partij zal er ook een speciale grappling partij georganiseerd worden. Deze zal gaan tussen de legendes Kazushi Sakuraba en Frank Shamrock:

Dit is de volledige kaart:

Houd MMA DNA in de gaten voor de uitslagen van dit evenement en al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »