breaking news

Rico Verhoeven wint van Antonio ‘Bigfoot’ Silva in China

October 14th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Het was aan de Prince of Kickboxing, Rico Verhoeven om het canvas te delen met de Mixed Martial Arts vechter Antonio ‘Bigfoot’ Silva. Dit gebeurde tijdens het main event van Glory 46: Superfight Series in de Guangzhou Gymnasium van Guangzhou, China. Het was de eerste keer dat Glory Kickboxing een evenement organiseerde in China. Eerder was de promotie te vinden in Tokyo voor Glory 4, 8 en 13. Verhoeven en Silva vochten een wedstrijd van maximaal drie rondes. De Glory Heavyweight titel stond niet op het spel.

Na een spectaculaire introductievideo komt Antonio ‘Bigfoot’ Silva onder begeleiding van Eminem ‘One Shot’ naar de ring lopen. Het nummer weet de juiste snaar te raken omdat dit het eerste professionele kickboksgevecht is van de Braziliaan. Rico Verhoeven stormt zoals gewoonlijk in hoog tempo naar de ring. Na een indrukwekkende introductie en stare-down tikken beide mannen elkaars handschoenen aan en is de partij klaar om te beginnen.

Bekijk het GLORY 46 SuperFight Series evenement (inclusief Verhoeven vs. Silva) hier:

Al vanaf het begin houd Rico, Silva op afstand met jabs en trappen naar het lichaam. Bigfoot verliest twee keer zijn gewicht en valt op zijn knieën. Hij probeert duidelijk voor de knock-out te gaan en gooit zware hoeken naar de dekking van Verhoeven. Halve wegen de eerste ronde plaatst Rico een trap naar het kruis van Silva. Dit kost enkele minuten om te herstellen.

Na een geaccepteerde excuses gaat de partij verder. Opnieuw herhaalt het gevecht zoals deze bezig was. Rico geeft de druk en komt met low, middle en highkicks. Vooral de lowkicks blijven hun weg vinden naar het been van Silva. Aan het einde van de eerste ronde weet Rico zelfs het been onder Silva zijn lichaam weg te trappen. Takedowns zijn vandaag geen uitweg naar het staande geweld.

In de tweede ronde is het opnieuw aan Rico om te openen. Na zware druk van Silva in de hoek, draait Rico weg en deelt een goede headkick uit. Na het moment van opstaan weet Rico enkele draaiende trappen uit te delen en haalt de scheidsrechter over om de partij te stoppen. Hij wint de partij in de tweede ronde met een technische knock-out.

Ook Hongxing Kong en Yang Sun stonden op het canvas voor het aller eerste Sanda floor gevecht in de geschiedenis van de promotie. Dit is een Chinese kickboksvorm waarin het Thai boksen wordt gemixt met worpen (takedowns). De partij eindigde binnen de 20-seconden met een spectaculaire knock-out:

Volg MMA DNA voor al het vechtsportnieuws uit binnen- en buitenland!

Translate »