breaking news

Rematch tussen Curtis Blaydes en Francis Ngannou tijdens UFC Beijing Main Event

August 27th, 2018 | by Marcel Dorff
Rematch tussen Curtis Blaydes en Francis Ngannou tijdens UFC Beijing Main Event
UFC
0

Op 24 November 2018 keert de UFC terug naar China. Voor het eerst zal de UFC in Beijing een evenement verzorgen onder de naam UFC Fight Night 141. Tijdens het Main Event staat een rematch gepland in de Heavyweight divisie tussen Curtis Blaydes en Francis Ngannou. Ariel Helwani wist hier eerder al melding van te maken echter was het papierwerk destijds nog niet op orden. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Cadillac Arena.

Curtis Blaydes (MMA 10-1-0-1/UFC 5-1-0-1) maakte in April 2016 zijn UFC debuut als ”late replacement” tegen de Franse Kameroener Francis Ngannou. Het debuut ging niet zoals Blaydes gehoopt had. Na het einde van de tweede ronde was het rechteroog van Blaydes helemaal dicht, waardoor de dokter het genoodzaakt vond om het gevecht te stoppen. Ngannou won dus via TKO. Blaydes pakte zes maanden later zijn revanche in de Octagon. Cody East werd in de tweede ronde via TKO verslagen, waarmee Blaydes zijn eerste overwinning in de Octagon pakte. Hier leek vervolgens een tweede overwinning bij te komen. Blaydes versloeg via TKO in de tweede ronde Adam Milstead die mede door een knieblessure niet verder kon. Echter werd er na afloop een positieve marihuana test afgeleverd door Blaydes. Hierdoor werd de overwinning tegen Milstead omgezet in een No-Contest. Blaydes vocht vervolgens in Juli 2017 tegen Daniel Omielanczuk. In een ronduit traag en vermoeiend gevecht was het uiteindelijk wel Blaydes die betrekkelijk eenvoudig via Unanimous Decision de overwinning wist binnen te halen. Blaydes keerde vervolgens terug tijdens UFC 217 in New York tegen Alexey Oleynik. Blaydes won het ”’vreemde gevecht” via een eveneens vreemde TKO aan het begin van de tweede ronde. Blaydes wist vervolgens tijdens UFC 221 in Perth de Nieuw-Zeelander Mark Hunt te verslaan via Unanimous Decision. Blaydes keerde vervolgens terug tijdens UFC 225 in Chicago om het op te nemen tegen de Nederlander Alistair Overeem. Blaydes controleerde het gevecht met zijn takedowns en wist laat in de derde ronde Overeem open te halen met zeer harde ellenbogen. Overeem ging KO waardoor Blaydes de grootste overwinning uit zijn carrière pakte. De Amerikaan pakte ook de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Francis Ngannou (MMA 11-3/UFC 6-2) kwam in December 2015 de UFC binnen. Hij nam het op tegen Luis Henrique de Oliveira in zijn UFC debuut. Ngannou won via een spectaculaire KO in de tweede ronde waardoor hij mocht spreken van een succesvol debuut. Ngannou zou het vervolgens in April 2016 opnemen tegen Bojan Mihajlovic, maar Mihajlovic raakte geblesseerd. Nieuwkomer Curtis Blaydes viel in en vocht in Zagreb tegen Ngannou. Ngannou won via TKO na het einde van de tweede ronde nadat de dokter het gevecht gestopt omdat Blaydes niet meer kon zien door zwelling bij zijn oog. In Juli 2016 werd het gevecht tegen Mihajlovic opnieuw ingepland. Ngannou had geen problemen met de Serviër en stopte hem via TKO vroeg in de eerste ronde. Ngannou die inmiddels afwisselend bij de MMA Factory (Parijs) en in Las Vegas bij Xtreme Couture traint nam het vervolgens op tegen Anthony Hamilton. Ngannou liet zien ook over Submissions te beschikken en versloeg Hamilton via een Kimura Submission in de eerste ronde. Dit leverde de Frans-Kameroener de Performance of the Night bonus op. Tijdens zijn partij in Februari 2017 stond voormalig Heavyweight Kampioen Andrei Arlovski tegenover Ngannou. Ngannou had akelig weinig moeite met de legende en versloeg hem via TKO in de eerste ronde. Ngannou zou vervolgens vechten tegen Junior Dos Santos. Echter werd Dos Santos in verband met een potentiële USADA overtreding van het gevecht gehaald en werd er geen vervanger gevonden. Ngannou kreeg vervolgens in December 2017 zijn gewenste gevecht tegen de Nederlander Alistair Overeem. Ngannou wist Overeem met een zeer harde geplaatste stoot vol op zijn kin te raken. De Nederlander ging zwaar KO. Ngannou won de Performance of the Night bonus, en misschien nog wel belangrijker, de kans om te vechten voor het eremetaal in de Heavyweight divisie. Tijdens UFC 220 stond Ngannou tegenover Heavyweight Kampioen Stipe Miocic. Bij Ngannou was na de eerste ronde zijn conditie op. Miocic profiteerde en versloeg Ngannou zonder al teveel moeite via Unanimous Decision en behield zijn titel. Ngannou maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC 226 in Juli 2018 tegen Derrick Lewis. De partij die op papier een absolute knaller zou moeten worden stelde vreselijk teleur. Een van de slechtste Heavyweight partijen uit de historie van de UFC. Lewis deed net iets meer dan Ngannou en pakte de overwinning.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »