breaking news

New Yorker Lyman Good vecht voor eigen publiek tegen Sultan Aliev tijdens UFC 230

August 3rd, 2018 | by Redactie
New Yorker Lyman Good vecht voor eigen publiek tegen Sultan Aliev tijdens UFC 230
UFC
0

Voormalig Bellator Welterweight Kampioen Lyman Good zal op 3 November 2018 zijn opwachting maken in de Octagon. De New Yorker treft tijdens UFC 230 de Rus Sultan Aliev. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Welterweight divisie. Dit maakte Mark La Monica via Newsday bekend. Het gevecht dat zal plaatsvinden in de Madison Square Garden Arena in New York maakt deel uit van de Preliminary Card.

Lyman Good (MMA 19-4-0-1/UFC 1-1-0-0) is een voormalig Bellator MMA Kampioen. Good probeerde via TUF 19 de UFC binnen te komen, maar faalde in die opzet. In 2015 lukte het dan toch. De UFC had een ”late replacement” nodig om tegen Andrew Craig te vechten. Good die op dat moment de CFFC Kampioen was kreeg het belletje en viel in, met succes. Good won in de tweede ronde via KO, en kon dus spreken over een zeer goed UFC debuut. Good stond in December 2015 gepland tegen Omari Akhmedov, maar moest afzeggen vanwege een blessure. Good werd vervolgens ingepland voor de UFC 205 card in New York tegen Belal Muhammad. Helaas voor Good pakte een USADA test positief uit. Good werd een half jaar geschorst en van het gevecht gehaald. Inmiddels is bewezen dat Good geen blaam trof en is hij bezig met een rechtszaak tegen het gecertificeerde bedrijf die hem het product had geleverd waardoor de test positief uitviel. Good keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC Long Island in Juli 2017 tegen Elizeu Zaleski dos Santos. In een zeer sterk gevecht van beide kanten won uiteindelijk Zaleski dos Santos via een controversiële Split Decision. Beide vechters kregen de Fight of the Night bonus voor het gevecht.

Embed from Getty Images

Sultan Aliev (MMA 14-3/UFC 1-2) debuteerde voor de UFC in Januari 2015. In Zweden verloor de Rus van de Amerikaan Kenny Robertson via KO in de eerste ronde. Van Aliev werd vervolgens een tijdje niets meer vernomen, tot de zomer van 2016. Hij stond gepland om het op te nemen tegen de Zuid-Koreaan Hyun Gyu Lim. Echter blesseerde Aliev zich tijdens training en moest hij afzeggen. Ruim anderhalf jaar na zijn KO verlies tegen Kenny Robertson keerde Aliev pas terug in de Octagon om het op te nemen tegen de Serviër Bojan Velickovic. Aliev die bij de Wereldkampioenschappen Sambo in 2014 nog een gouden medaille won wist zijn worstelen zeer goed te gebruiken tegen Velickovic en won het gevecht via Split Decision. Aliev zou vervolgens vechten tijdens UFC Winnipeg tegen Nordine Taleb in December 2017. Echter blesseerde Aliev zich waardoor het gevecht niet doorging. Aliev keerde vervolgens terug in Mei 2018 tijdens UFC 224 in Rio de Janeiro tegen Warlley Alves. Aliev mocht na de tweede ronde niet meer verder nadat Alves hem een gigantische bult had aangebracht onder zijn oog. Hierdoor verloor Aliev via TKO.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »