breaking news

Middleweight Tournament met Belgaroui en Wilnis tijdens GLORY 52

February 7th, 2018 | by Stefan Van Erp
Middleweight Tournament met Belgaroui en Wilnis tijdens GLORY 52
GLORY
0

Yousri Belgaroui en Jason Wilnis nemen deel aan het Middleweight Contender Tournament tijdnes GLORY 52 in Los Angeles op 31 maart aanstaande. Belgaroui zal het tijdens zijn halve finale partij opnemen tegen voormalig Middleweight kampioen Simon Marcus. Jason Wilnis zal het in zijn halve finale op gaan nemen tegen Robert Thomas. Daarnaast zal er een “Title Eliminator” worden gevochten tussen Marat Grigorian en Stoyan Koprivlenski. 

Yousri Belgaroui vs Simon Marcus

Yousri Belgaroui is een 25-jarige Nederlandse Tunesiër. Belgaroui traint bij Mike’s Gym en vecht sinds 2015 mee in het professionele circuit. In oktober 2016 maakte Belgaroui de overstap naar GLORY. Hij nam deel in het Middleweight Contender toernooi en versloeg Ariel Machado via een Unanimous Decision in de eerste partij. Daarna vocht Belgaroui de finale tegen Israel Adesanya. In een spannende partij verloor Belgaroui via een Split Decision en mocht zodoende niet voor de titel vechten. Belgaroui richtte zich op en vocht wederom in het Middleweight Contender toernooi. Via tweemaal een Unanimous Decision tegen respectievelijk Agron Preteni en Alex Pereira won Belgaroui het toernooi en leek de gedoodverfde kandidaat om voor de titel te mogen vechten. GLORY had 2 top contenders en lieten Jason Wilnis en Belgaroui het uitvechten wie voor de titel mocht vechten. laatstgenoemde won overtuigend via een TKO en vocht in Rotterdam voor de titel. In een partij waar hij voor stond op de scorecards liep Belgaroui tegen een knie van Pereira op en moest noodgedwongen opgeven door de diepe snee in zijn wenkbrauw.

Simon Marcus is een 30-jarige Canadees die wordt beschouwd als een van de beste Middleweights in het circuit. Marcus won de Middleweight titel tijdens GLORY 27 tegen Artem Levin nadat hij tijdens GLORY 27 zich naar een Draw vocht tegen diezelfde Levin. Marcus wist daarna eenmaal zijn titel succesvol te verdedigen tegen Dustin Jacoby om hem vervolgens te verliezen tegen Jason Wilnis via een TKO door Doctor Stoppage. Daarna vocht Marcus nogmaals tegen Jacoby en wist ook deze keer te winnen. Marcus kreeg een herkansing tegen Justin Wilnis om de titel weer terug te pakken. In een spannende partij wist hij te winnen via controversiële Split Decision. Marcus was weer de kampioen en vloog uit naar China om zijn titel daar te verdedigen tijdens het Main Event tegen Alex Pereira. Marcus kwam te kort en leverde zijn titel weer in.

Jason Wilnis vs Robert Thomas 

Jason Wilnis vecht sinds 2012 voor de organisatie vecht begon wisselvallig aan zijn GLORY tijdperk. In zijn eerste 7 partijen wist hij er 3 te winnen en gingen er 4 verloren. Wilnis pakte echter het momentum terug en won 4 partijen op rij waarin hij de titel wist te bemachtigen tegen Simon Marcus. Wilnis verdedigde zijn titel succesvol tegen de Nieuw Zeelander Israel Adesanya via een Unanimous Decision. Daarna trad Wilnis op tegen voormalig kampioen Simon Marcus. In een keiharde partij wist Marcus de jury net iets meer te overtuigen en win via een Split Decision. Wilnis was zijn titel kwijt en moest zich opnieuw gaan richten op de weg naar boven. In zijn partij tegen Yousri Belgaroui in Amsterdam ging het mis voor Wilnis en verloor hij via TKO door een snee in zijn gezicht.

Robert Thomas vecht sinds 2014 voor GLORY en heeft een wisselvallige periode achter de rug. Van zijn eerste zes partijen wist hij er drie winnend af te sluiten en verloor hij er drie. Hij debuteerde op 20-jarige leeftijd tegen de sterke Artem Levin en verloor via een Unanimous Decision. 2017 is een succesvol jaar voor Thomas. Hij vocht 3 partijen en wist ze alle drie te winnen waaronder een snoeiharde KO op Warren Thompson en Mike Lamaire.

Title Eliminator

Tijdens het Co-Main Event vechten Marat Grigorian en Stoyan Koprivlenski tegen elkaar om uit te maken wie de volgende in de rij is voor een titelgevecht. Koprivlenski won onlangs het Contender toernooi door Maykol Yurk en en Tyjani Beztati te verslaan. Grigorian won zijn laatste 2 partijen voor GLORY op indrukwekkende wijze tegen Anton Petrov en Antonio Gomez

Het Main Event wordt, zoals eerder gemeld, gevochten tussen Robin van Roosmalen en Kevin VanNostrand om de Featherweight titel.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »