breaking news

Robin van Roosmalen verdedigt titel tegen Kevin VanNostrand op GLORY 52

February 5th, 2018 | by Stefan Van Erp
Robin van Roosmalen verdedigt titel tegen Kevin VanNostrand op GLORY 52
GLORY
0

Robin van Roosmalen gaat zijn GLORY Featherweight titel verdedigen op 31 maart aanstaande in Los Angeles tijdens GLORY 52. Van Roosmalen zal het op gaan nemen tegen Interim kampioen Kevin VanNostrand. Het is de eerste keer dat van Roosmalen en VanNostrand tegen elkaar gaan vechten.

Robin van Roosmalen (38-7-0/GLORY 15-3-0) is de eerste persoon ooit die in GLORY in twee verschillende gewichtsklassen de titel wist te behalen. Van Roosmalen zit sinds het begin bij de organisatie en vocht zijn eerste partij tijdens GLORY 1 in Stockholm. Daar wist hij te winnen via een Unanimous Decision in de eerste ronde van het Lightweight toernooi. Hiermee plaatste van Roosmalen zich voor het Lightweight titeltoernooi in Rome tijdens GLORY 3. Zijn eerste partij van de avond won van Roosmalen tegen Tim Thomas via een TKO in de tweede ronde. In de halve finale wachtte Sanny Dahlbeck welke van Roosmalen ook won via een TKO. Tijdens de finale wachtte Giorgio Petrosyan. Van Roosmalen verloor de partij via een Unanimous Decision. Nadat van Roosmalen tijdens GLORY 12 verloor tegen Andy Ristie om de Lightweight titel mocht hij het tijdens GLORY 18 in Oklahoma nogmaals proberen. Deze keer wist van Roosmalen wel te winnen via een Majority Decision tegen Davit Kiria. Daarna verdedigde van Roosmalen zijn titel tweemaal succesvol. Tijdens GLORY 31 in Amsterdam verloor van Roosmalen zijn titel via een controversiële Split Decision tegen huidig kampioen Sitthichai Sitsongpeenong. Van Roosmalen stapte over naar Featherweight en mocht direct voor de titel vechten. Gabriel Varga was de titelhouder en werd dus zijn tegenstander tijdens GLORY 34 in Denver. Van Roosmalen won via een TKO in de vierde ronde. Tijdens GLORY 41 in Den Bosch bewees van Roosmalen andermaal dat hij de absolute kampioen in zijn gewichtsklasse is. In een spannend gevecht over de volle 5 ronden wist hij de Thai Petchpanomrung Kiatmookao te verslaan. Daarna verdedigde van Roosmalen zijn titel succesvol tegen Serhiy Adamchuk in Amsterdam.

Kevin VanNostrand (17-1-0/GLORY 5-1-0) is een Amerikaanse kickbokser die in 2015 GLORY binnen kwam met een ongeslagen status. Deze breidde hij uit in zijn eerste partij door te winnen van Justin Houghtin. Daarna volgde een partij tegen Giga Chikadze een ook gelijk het einde van zijn ongeslagen status. VanNostrand verloor via een Unanimous Decision. Echter heeft dit verlies geen invloed gehad op zijn vorm want de vier daaropvolgende partijen wist hij allemaal te winnen met als hoogtepunt zijn partij in New York in 2017. VanNostrand vocht daar tegen Anvar Boynazarov om de interim titel en wist te winnen via een KO.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »