breaking news

Main Event en Co-Main Event voor UFC Londen in Maart bekend

January 16th, 2019 | by Redactie
Main Event en Co-Main Event voor UFC Londen in Maart bekend
UFC
0

Dana White heeft zojuist in een gesprek met Brett Okamoto van ESPN het Main Event en Co-Main Event voor UFC Fight Night 147 in Londen, Engeland bekend gemaakt. Tijdens het Main Event neemt Engelsman Darren Till het in de Welterweight divisie op tegen de Cubaan Jorge Masvidal. Eveneens staat tijdens het Co-Main Event een Europees onderonsje op het programma tussen Leon Edwards en Gunnar Nelson. Ook dit gevecht zal plaatsvinden in de Welterweight divisie. Het evenement staat gepland voor 16 Maart 2018 in “The O2”.

Darren Till vs. Jorge Masvidal

Darren Till (MMA 17-1-1/UFC 5-1-1) is een ongeslagen Engelse vechter die al bijna zijn gehele MMA carrière in Brazilië bivakkeert. Till begon zijn Pro-MMA carrière in 2013. Binnen twee jaar had Till een ongeslagen record van 12-0 en belde de UFC aan. Till werd gevraagd om een short-notice partij te vechten tegen de Braziliaan Wendell Oliveira. Till nam het gevecht aan, en versloeg Oliveira via KO in de tweede ronde. Vervolgens mocht de man uit Liverpool zijn tweede gevecht voor de UFC vechten tegen de op dat moment eveneens ongeslagen Deen Nicolas Dalby. Till won de eerste twee rondes en leek de partij in de zak te hebben. Echter was Till zwaar vermoeid en aangeslagen in de derde ronde. Hierdoor won Dalby op twee judges scorecards de derde ronde met 10-8. Hierdoor was de uiteindelijke score een Majority Draw en bleven beide mannen ongeslagen. Till had mede door blessures, en naar eigen zeggen door laksheid van de UFC anderhalf jaar niet meer gevochten. Daar kwam in Mei 2017 verandering in toen de Engelsman in Zweden het opnam tegen Jessin Ayari. Till won het gevecht via Unanimous Decision en bleef ongeslagen. Vervolgens werd in September 2017 tijdens UFC Rotterdam gevochten tegen de Serviër Bojan Velickovic. In een zeer amusante partij wist Till uiteindelijk zijn tegenstander tweemaal knockdown te slaan en uiteindelijk via Unanimous Decision te winnen. Till keerde nog geen maand later terug tijdens het Main Event van UFC Gdansk tegen Donald Cerrone. Till maakte naam voor zichzelf door Cerrone via TKO in de eerste ronde te finishen. Hiermee zorgde Till ervoor dat de UFC interesse had om een evenement te organiseren in Liverpool. Dit evenement kwam er in Mei 2018. Till vocht tijdens het Main Event tegen Stephen Thompson. Na een zeer evenwichtig gevecht was het Till die via Unanimous Decision wist te winnen. Die overwinning leverde Till in September 2018 een titelgevecht op tegen Kampioen Tyron Woodley. Till kwam te kort en werd gefinisht in de tweede ronde via D’Arce Choke Submission.

Embed from Getty Images

Jorge Masvidal (MMA 23-13/UFC 9-6) is een echte MMA nomade. Masvidal vocht voor Bellator, Sengoku, Strikeforce en BoDog Fights alvorens hij in 2013 de UFC binnen kwam. Van zijn laatste elf gevechten in de UFC won hij er zeven. Drie keer verloor Masvidal zeer controversiële Split Decisions. Als Masvidal een beetje meer de wind had mee gehad dan had hij nu ook een winstreak van acht kunnen hebben, en dan had hij waarschijnlijk al lang voor de titel mogen vechten. Masvidal wist onder meer Tim Means, Michael Chiesa, Ross Pearson & Cezar Ferreira te verslaan. Split Decisions gingen verloren tegen Al Iaquinta, Benson Henderson en Lorenz Larkin. Zijn partij tegen Jake Elleberger besliste Masvidal via TKO. Maar zijn meest opmerkelijke overwinning boekte Masvidal begin 2017. Zo werd Donald Cerrone in de tweede ronde via TKO verslagen. Hierdoor krijgt Masvidal eindelijk het respect dat hij eigenlijk al jaren verdient. Maar opnieuw (voor de vierde keer in zijn UFC carrière) verloor Masvidal in Juni 2017 een Split Decision. Demian Maia was uiteindelijk de man die Masvidal wist te verslaan en hiermee voor zichzelf een titelgevecht veilig stelde. Masvidal keerde vervolgens terug tijdens UFC 217 in New York tegen Stephen Thompson. Thompson was uiteindelijk te sterk via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Leon Edwards vs. Gunnar Nelson

Leon Edwards (MMA 16-3/UFC 8-2) is de voormalig Lonsdale BAMMA Welterweight Kampioen. Mede hierdoor tekende hij in 2014 een contract voor de UFC. Edwards verloor tot dusverre van Claudio Silva en Kamaru Usman, maar won van Seth Baczynski, Pawel Pawlak en in Rotterdam van Dominic Waters. Edwards staat bekend om zijn zeer agressieve stand-up game, en dat spreidde hij tentoon tegen Seth Baczynski. Een KO binnen 8 seconden wat hem de Performance of the Night bonus opleverde. Edwards heeft ook tevens een sterke groundgame, maar vecht bij voorkeur staand. Ondanks dit gegeven wist hij de Rus Albert Tumenov in Oktober 2016 in Manchester via een Rear Naked Choke Submission in de derde ronde te finishen. Door deze overwinning leek Edwards kortbij een Top 15 klassering te zitten. Dit kwam er echter niet van. Begin 2017 maakte Edwards opnieuw zijn opwachting in Engeland, ditmaal vocht hij in Londen tegen de Braziliaanse Amerikaan Vicente Luque. In een zeer gelijkwaardig gevecht won Edwards uiteindelijk via Unanimous Decision. Daarna wist hij wederom te winnen in Rotterdam. Hij deed dit tegen Bryan Barbarena. Edwards was qua worstelen beter en won via Unanimous Decision. De Engelsman keerde vervolgens terug in de Octagon in Maart 2018 tijdens UFC Londen. De Poolse Duitser Peter Sobotta was de tegenstander. In een zeer over en weer gaand gevecht was het uiteindelijk Edwards die één seconde voor het einde van het gevecht via TKO de overwinning wist te pakken. Vervolgens mocht Edwards zijn eerste Main Event gevecht voor de UFC gaan vechten. In Singapore stond de Engelsman tegenover Donald Cerrone. Edwards won de eerste drie rondes en pakte uiteindelijk via Unanimous Decision de overwinning.

Embed from Getty Images

Gunnar Nelson (MMA 17-3-1/UFC 8-3-0) kwam in 2012 als eerste (en voorlopig enige) IJslander de UFC binnen. De op dat moment ongeslagen vechter nam het op tegen TUF 9 Runner-Up DaMarques Johnson. Via een Rear Naked Choke Submission vroeg in de eerste ronde wist Nelson in Engeland zijn debuut in de UFC succesvol af te sluiten. Vijf maanden later vocht Nelson opnieuw in Engeland tegen de Braziliaan Jorge Santiago. Nelson won ditmaal via Unanimous Decision. Begin 2014 werd ditmaal via Guillotine Choke Submission de Rus Omari Akhmedov gefinisht in de eerste ronde. Dit leverde Nelson de Performance of the Night bonus op. Diezelfde bonus pakte hij ook in zijn gevecht erna. Ditmaal werd in Dublin Zak Cummings verslagen in de tweede ronde via Rear Naked Choke Submission. In Oktober 2014 kreeg Nelson zijn eerste Main Event van de UFC in Stockholm tegen Rick Story. Nelson was favoriet, maar kon zijn favorietenrol niet waarmaken en verloor via Split Decision. Vervolgens maakte Nelson zijn debuut in de Verenigde Staten voor de UFC tegen Brandon Thatch. Nelson wist Thatch vroeg in de eerste ronde verrassend knockdown te slaan, en finishte via Rear Naked Choke Submission vervolgens. Eind 2015 ging het voor de tweede keer in zijn UFC run mis voor Nelson. BJJ Specialist Demian Maia overklaste Nelson en versloeg de IJslander via Unanimous Decision. In Mei 2016 wist Nelson zichzelf te revancheren door in Rotterdam te winnen van de hoger gerankte Albert Tumenov via een Neck Crank Submission. Dit leverde Nelson de Performance of the Night bonus op. Nelson werd vervolgens ingeroosterd tegen Dong Hyun Kim op het Main Event van UFC Belfast. Echter raakte Nelson geblesseerd waardoor het gevecht werd gecanceld. Nadat Nelson geblesseerd af moest haken voor zijn gevecht tegen Dong Hyun Kim voor UFC in Belfast nam hij het in Londen op tegen Alan Jouban. Nelson domineerde de partij en wist het gevecht af te maken met een Guillotine Choke Submission in de tweede ronde nadat hij Jouban al zwaar had aangeslagen vlak daarvoor. In Juli 2017 mocht Nelson het tijdens het Main Event van UFC Glasgow opnemen tegen de Argentijn Santiago Ponzinibbio. De Argentijn verraste veel mensen door de IJslander via KO in de eerste ronde te stoppen. Nelson zou vervolgens tijdens UFC Liverpool in Mei 2018 terugkeren in de Octagon tegen Neil Magny. Echter moest Nelson in verband met een blessure onder het mes en moest hij verstek laten gaan. Hierdoor keerde de IJslander pas terug in December 2018. In Toronto was Alex Oliveira de tegenstander. Na een moeilijke eerste ronde wist Nelson in de tweede ronde met een harde ellenboog het voorhoofd van Oliveira open te halen. Nelson pakte vervolgens via de Rear Naked Choke Submission de overwinning.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »