breaking news

Lyman Good treft Chance Rencountre tijdens UFC 244 in New York

August 27th, 2019 | by Marcel Dorff
Lyman Good treft Chance Rencountre tijdens UFC 244 in New York
UFC
0

New Yorker Lyman Good zal op 2 November 2019 in zijn stad zijn opwachting maken in de Octagon. Tijdens UFC 244 in New York is Chance Rencountre de tegenstander in de Welterweight divisie. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van “The Garden”. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card. Newsday Sports maakte het gevecht bekend.

Lyman Good (MMA 20-5-0-1/UFC 2-2-0-0) is een voormalig Bellator MMA Kampioen. Good probeerde via TUF 19 de UFC binnen te komen, maar faalde in die opzet. In 2015 lukte het dan toch. De UFC had een ”late replacement” nodig om tegen Andrew Craig te vechten. Good die op dat moment de CFFC Kampioen was kreeg het belletje en viel in, met succes. Good won in de tweede ronde via KO, en kon dus spreken over een zeer goed UFC debuut. Good stond in December 2015 gepland tegen Omari Akhmedov, maar moest afzeggen vanwege een blessure. Good werd vervolgens ingepland voor de UFC 205 card in New York tegen Belal Muhammad. Helaas voor Good pakte een USADA test positief uit. Good werd een half jaar geschorst en van het gevecht gehaald. Inmiddels is bewezen dat Good geen blaam trof en is hij bezig met een rechtszaak tegen het gecertificeerde bedrijf die hem het product had geleverd waardoor de test positief uitviel. Good keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC Long Island in Juli 2017 tegen Elizeu Zaleski dos Santos. In een zeer sterk gevecht van beide kanten won uiteindelijk Zaleski dos Santos via een controversiële Split Decision. Beide vechters kregen de Fight of the Night bonus voor het gevecht. Good zou vervolgens pas in November 2018 terugkeren in de Octagon. Good werd gematcht tegen Sultan Aliev. Echter raakte Aliev geblesseerd waardoor Good moest vechten tegen Ben Saunders. Good wist Saunders vroeg in de eerste via KO te stoppen. Vervolgens kreeg Good een grote kans van de UFC om de rankings binnen te komen. Tijdens UFC Fortaleza stond Good gematcht tegen Demian Maia. Maia was echter via Standing Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te sterk.

Embed from Getty Images

Chance Rencountre (MMA 14-3/UFC 2-1) is een MMA vechter uit Pawhuska, Oklahoma. Na een zeer indrukwekkende amateur carrière waar Rencountre ongeslagen bleef maakte hij in 2013 de overstap naar het Pro circuit. Rencountre won zijn eerste zeven partijen waaronder een KO overwinning tegen de ongeslagen Andrew Parker. Rencountre maakte vervolgens zijn debuut voor het inmiddels gefuseerde RFA. Daar verloor hij van huidig LFA Welterweight Kampioen James Nakashima via Unanimous Decision. Na vervolgens weer een partij te hebben gewonnen in het regionale circuit verloor Rencountre zijn Bellator MMA debuut via Split Decision van Justin Patterson. Echter revancheerde hij zich door vervolgens UFC veteraan Jake Lindsey en zijn eerder verliespartij tegen Justin Patterson recht te trekken. Rencountre won via D’Arce Choke Submission in de eerste ronde. Na ook de DCS en C3 Fights titels te hebben gepakt klopte de UFC aan bij Rencountre. Rencountre maakte op short notice zijn debuut tegen Belal Muhammad tijdens UFC Utica in Juni 2018. Rencountre kwam te kort tegen Muhammad en verloor via Unanimous Decision. Vervolgens werd Rencountre tijdens UFC Brooklyn in Januari 2019 gekoppeld aan Randy Brown. Brown trok zich echter terug uit het gevecht waardoor Dwight Grant als nieuwe tegenstander werd aangewezen. Echter moest Grant in verband met het niet krijgen van een licentie binnen 10 uur ook verstek laten gaan. Hierdoor werd Kyle Stewart door de UFC gecontracteerd. Rencountre had weinig moeite met Stewart en won de partij via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Rencountre keerde vervolgens terug in de Octagon in Juli 2019 tegen Ismail Naurdiev. Rencountre was de grootste underdog bij de bookmakers, maar domineerde de partij en won via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »