breaking news

Julio Arce gaat ”Trifecta” compleet maken tegen Sheymon Moraes tijdens UFC 230 in New York

August 30th, 2018 | by Marcel Dorff
Julio Arce gaat ”Trifecta” compleet maken tegen Sheymon Moraes tijdens UFC 230 in New York
UFC
0

Tiger Schulmann’s MMA vechter Julio Arce krijgt zijn gewenste gevecht in New York. Tijdens UFC 230 treft hij de Braziliaan Sheymon Moraes in de Featherweight divisie. Arce vocht eerder al een een kickbokspartij en een bokspartij in de Madison Square Garden Arena en had de vurige wens om de ”Trifecta” compleet te maken. Dit zal gaan gebeuren op 3 November 2018. De UFC maakte het nieuws bekend via Newsday. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Julio Arce (MMA 15-2/UFC 2-0) is een MMA vechter die al jaren wordt gezien als iemand die al veel eerder in de UFC had moeten vechten. Arce is vooral bekend in de Eastcoast scene van de Verenigde Staten. Zo vocht hij eenmaal voor de CFFC organisatie, maar kwam hij maar liefst elfmaal uit voor de Ring of Combat organisatie. Voor deze organisatie wist hij zowel de Bantamweight als de Featherweight titel te winnen. De UFC gaf Arce de kans om zich te bewijzen tijden de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Arce stond tegenover de ongeslagen Team Lloyd Irvin vechter Peter Petties. Na een moeizame eerste ronde wist Arce in de tweede ronde Petties zeer overtuigend via TKO te verslaan. Tot verbazing van velen kreeg Arce geen UFC contract aangeboden. Arce keerde niet terug bij de Ring of Combat organisatie, maar vocht een kickbokspartij voor GLORY. Deze partij wist hij via TKO in de tweede ronde te winnen. Arce kreeg vervolgens alsnog een UFC contract en maakte op short notice in Januari 2018 zijn UFC debuut tijdens UFC 220 tegen Dan Ige. Arce wist de partij staand te houden waarmee hij zijn sterke punten kon etaleren. Arce domineerde het gevecht en won zijn debuut via Unanimous Decision. Arce keerde vervolgens terug tijdens UFC Utica in Juni 2018 tegen Daniel Teymur. Arce was de bovenliggende partij en wist uiteindelijk in de derde ronde het gevecht via Rear Naked Choke Submission te beslissen.

Embed from Getty Images

Sheymon Moraes (MMA 10-2/UFC 1-1) is een van de grootste talenten uit Brazilië. De Team Nogueira vechter begon zijn MMA carrière in 2012. Moraes wist zijn eerste zes gevechten te winnen en onder meer de hoog aangeschreven Pedro Nobre te verslaan en de Bitetti Combat titel te pakken. Moraes werd vervolgens in 2014 opgepikt door de WSOF organisatie (huidige PFL). Moraes won zijn debuut voor de organisatie via Split Decision tegen Gabriel Solorio. Ruim een half jaar later mocht Moraes al voor de titel vechten tegen naamgenoot Marlon Moraes. Moraes (Sheymon) kwam te kort en verloor voor het eerst in zijn carrière een gevecht. Echter wist Moraes vervolgens zijn rug te rechten en zeer indrukwekkende overwinningen te pakken tegen Robbie Peralta en Luis Palomino. Moraes zou vervolgens zijn UFC debuut maken begin 2017 tegen Godofredo Pepey nadat bekend werd dat Kyle Bochniak geblesseerd was geraakt. Echter raakte ook Pepey geblesseerd waardoor de UFC Moraes toch niet contracteerde. De Braziliaan werd vervolgens alsnog gecontracteerd en maakte zijn debuut in November 2017 tijdens UFC Shanghai tegen Zabit Magomedsharipov. De Dagestani domineerde het complete gevecht en wist vlak voor het einde Moraes via Anaconda Choke Submission te finishen. Moraes keerde vervolgens terug tijdens UFC 227 in Los Angeles in Augustus 2018 tegen de Amerikaan Matt Sayles. Moraes won het gevecht via een competitieve Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »