breaking news

Julio Arce

Naam: Julio Arce
Bijnaam: Mr.Trifecta
Record: 16 – 3 – 0 (UFC 3 – 1 – 0)
Geboortedatum: 27-10-1989
Geboorteplaats: Miami, Florida, USA
Nationaliteit: Amerikaans, Colombiaans
Lengte: 1.70m (5ft 7in)
Gewicht: 66kg (145lb)
Divisie: Featherweight
Vecht uit: Bayside, New York, USA
Gym: Tiger Schulmann’s MMA
Actief: 2012 – heden
Twitter: @JArceTSMMA
 

Julio Arce is een MMA vechter die al jaren wordt gezien als iemand die al veel eerder in de UFC had moeten vechten. Arce is vooral bekend in de Eastcoast scene van de Verenigde Staten. Zo vocht hij eenmaal voor de CFFC organisatie, maar kwam hij maar liefst elfmaal uit voor de Ring of Combat organisatie. Voor deze organisatie wist hij zowel de Bantamweight als de Featherweight titel te winnen. De UFC gaf Arce de kans om zich te bewijzen tijden de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Arce stond tegenover de ongeslagen Team Lloyd Irvin vechter Peter Petties.

Na een moeizame eerste ronde wist Arce in de tweede ronde Petties zeer overtuigend via TKO te verslaan. Tot verbazing van velen kreeg Arce geen UFC contract aangeboden. Arce keerde niet terug bij de Ring of Combat organisatie, maar vocht een kickbokspartij voor GLORY. Deze partij wist hij via TKO in de tweede ronde te winnen. Arce kreeg vervolgens alsnog een UFC contract en maakte op short notice in Januari 2018 zijn UFC debuut tijdens UFC 220 tegen Dan Ige. Arce wist de partij staand te houden waarmee hij zijn sterke punten kon etaleren. Arce domineerde het gevecht en won zijn debuut via Unanimous Decision.

Arce keerde vervolgens terug tijdens UFC Utica in Juni 2018 tegen Daniel Teymur. Arce was de bovenliggende partij en wist uiteindelijk in de derde ronde het gevecht via Rear Naked Choke Submission te beslissen. Arce kreeg vervolgens zijn gewenste partij in Madison Square Garden in New York in November 2018 tegen Sheymon Moraes. Hiermee werd Arce de eerste atleet die zowel een bokspartij, kickbokspartij als MMA partij in MSG had gevochten. Arce verloor de partij na een bloedbad via Split Decision. Arce wist in zijn daarop volgende gevecht zich te revancheren. Via een Headkick KO in de derde ronde versloeg hij Julian Erosa tijdens UFC Rochester.

 

UFC RECORD
Res. Tegenstander Methode Ronde Evenement Datum Notities
Win Julian Erosa KO (Headkick) 3 (1:49) UFC FN 152: Rochester 18 Mei. 2019
Loss Sheymon Moraes Decision (Split) 3 (5:00) UFC 230 3 Nov. 2018
Win Daniel Teymur Submission (RNC) 3 (2:55) UFC FN 131: Utica 1 Jun. 2018
Win Dan Ige Decision (Unanimous) 3 (5:00) UFC 220 20 Jan. 2018 UFC Featherweight Debut
Win Peter Petties TKO (Punches) 2 (2:39) DWTNCS S1. Week 5 8 Aug. 2017 Gevecht telt niet als ”UFC” gevecht maar vond wel plaats onder de UFC organisatie