breaking news

Joseph Benavidez krijgt alsnog tegenstander toegewezen tijdens UFC Brooklyn

December 15th, 2018 | by Redactie
Joseph Benavidez krijgt alsnog tegenstander toegewezen tijdens UFC Brooklyn
UFC
0

Zoals eerder bekend wilde de UFC de partij tussen Joseph Benavidez en Deiveson Alcantara Figueiredo verplaatsen van UFC 233 naar UFC on ESPN+ 1. Echter kon Figueiredo niet aan deze wens voldoen en werd de partij gecanceld. De UFC maakte vervolgens bekend dat Benavidez de officiële back-up zou zijn mocht of Henry Cejudo of TJ Dillashaw niet kunnen vechten. Echter maakte Newsday gisteren bekend dat de UFC Dustin Ortiz heeft aangewezen om het op te nemen tegen Joseph Benavidez op 19 Januari 2019 tijdens UFC Brooklyn. Beide vechters treffen elkaar die avond in de Octagon van het Barclays Center in een rematch.

Joseph Benavidez (MMA 26-5/UFC 13-3) kwam na de fusie van de WEC met de UFC de organisatie binnen. Benavidez vocht destijds nog op Bantamweight aangezien de Flyweight divisie in de UFC nog niet bestond. Na twee overwinningen op Ian Loveland en Eddie Wineland stapte Benavidez over naar de Flyweight divisie. De UFC had een ”4-men tournament” opgezet. De winnaar zou zich de UFC Flyweight Kampioen mogen noemen. Benavidez versloeg in de halve finale de Japanner Yasuhiro Urushitani via TKO in de tweede ronde. Dit leverde Benavidez een titelgevecht op tegen de winnaar van de andere halve finale : Demetrious Johnson. In een zeer competitief gevecht gaven twee judges uiteindelijk het gevecht aan Johnson die na vijf rondes via Split Decision won en dus Kampioen werd. Benavidez kwam sterk terug en versloeg Ian McCall, Darren Uyenoyama en topcontender Jussier Formiga in Brazilië via TKO in de eerste ronde. De UFC plande een tweede gevecht in tussen Benavidez en Johnson. Ditmaal wist Johnson vroeg in de eerste ronde Benavidez via een spectaculaire KO te verslaan. Dit was in 2013. Sindsdien is Benavidez ongeslagen in de UFC en heeft hij een winstreak van zes gevechten. Benavidez versloeg onder meer Tim Elliott, John Moraga, Dustin Ortiz, Ali Bagautinov en in December 2016 Henry Cejudo via Split Decision. Echter weigert UFC President Dana White een derde gevecht tussen Johnson en Benavidez in te plannen. Hierdoor is Benavidez duidelijk de een na beste van de divisie, maar zal hij zo lang Johnson Kampioen is geen titelgevecht krijgen (althans zo lijkt het). Benavidez zou terugkeren begin 2017 tegen Ben Nguyen, maar raakte geblesseerd. Benavidez keerde pas in Juni 2018 terug tijdens UFC 225 tegen Sergio Pettis. Na een matig begin leek Benavidez in de tweede en derde ronde beter voor de dag te komen. Echter verloor de voormalig titeluitdager via een controversiële Split Decision. Benavidez werd vervolgens ingepland tijdens UFC Denver in November 2018 tegen Ray Borg. Echter werd het gevecht enkele dagen van te voren gecanceld omdat Borg niet door de medische keuring kwam. Benavidez werd vervolgens drie weken later ingepland tijdens de TUF 28 Finale tegen Alex Perez. Benavidez won het gevecht via TKO in de eerste ronde en verdiende daarmee ook de Performance of the Night bonus. Benavidez zou het vervolgens opnemen tegen Deiveson Alcantara Figueiredo tijdens UFC 233 in Anaheim. Echter werd het evenement gecanceld en werd er geen nieuwe datum voor het gevecht gevonden.

Embed from Getty Images

Dustin Ortiz (MMA 19-7/UFC 8-5) kwam in 2013 de UFC binnen. De CSA vechter weet zeer goede met zeer matige prestaties af te wisselen. Nadat Ortiz zijn debuut via TKO won van Jose Maria Tomé, verloor hij via Split Decision van John Moraga. Vervolgens won Ortiz twee Split Decisions van Justin Scoggins en Ray Borg waarna hij het mocht opnemen tegen topcontender Joseph Benavidez. Benavidez was via Unanimous Decision echter te sterk. In 2015 wist Ortiz zijn enige gevecht via TKO te winnen van Willie Gates. Echter werd in 2016 verloren via Unanimous Decision van de Brazilianen Jussier Formiga en Wilson Reis. Eind 2016 viel Ortiz in voor de geblesseerde Moraga tegen Zach Makovsky. Ortiz pakte zijn derde Split Decision overwinning binnen de UFC. In April 2017 vocht Ortiz in Nashville tegen het grote Mexicaanse talent Brandon Moreno. Ortiz deed het goed, maar werd in de tweede ronde verrast door een headkick. Ortiz viel neer en werd vervolgens door Moreno gefinisht via Rear Naked Choke Submission. Vier maanden later keerde Ortiz echter alweer terug in de Octagon. Hij nam het op tijdens UFC Mexico City tegen Team Alpha Male’s Hector Sandoval. Ortiz wist Sandoval binnen 15 seconden KO te slaan en op deze manier ook de Performance of the Night bonus te winnen. Ortiz wist vervolgens tijdens UFC 220 in Boston dat gevecht een goed vervolg te geven. Via een enigszins controversiële Unanimous Decision overwinning werd de Braziliaan Alexandre Pantoja verslagen. Vervolgens keerde Ortiz terug tijdens UFC Calgary in Juli 2018 tegen Matheus Nicolau. Ortiz imponeerde via KO in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »