breaking news

Jones verslaat Gustafsson via TKO en wint wederom de UFC Light Heavyweight titel

December 30th, 2018 | by Redactie
Jones verslaat Gustafsson via TKO en wint wederom de UFC Light Heavyweight titel
UFC
0

Afgelopen nacht stonden Jon Jones en Alexander Gustafsson tegenover elkaar tijdens het main event van UFC 232. Op het spel stond de vrijgekomen Light Heavyweight titel. Een titel die Jones al meerdere malen won maar ook meerdere malen moest inleveren wegens diverse onregelmatige zaken als het verlaten van een plaats na ongeval en het falen van een dopingtest.

Powered by Aiki Budo.

Jones en Gustafsson vochten eerder tegen elkaar. Dit was tijdens UFC 165 in 2013. Destijds werd het een ware veldslag die over de volle 5 ronden ging. Jones won uiteindelijk via een Unanimous Decision die redelijk controversieel te noemen was. Daarna gebeurde er veel voor beide heren voordat zij elkaar weer tegenkwamen in de Octagon.

Jon Jones verdedigde zijn titel na het gevecht tegen Gustafsson nog tweemaal succesvol tegen respectievelijk Glover Teixeira en Daniel Cormier. Vervolgens zou Jones het op gaan nemen tegen Anthony Johnson. Deze partij ging niet door omdat Jon Jones een vrouw had aangereden en vervolgens de plaats van het ongeval ontvluchtte. De UFC besloot hierop dat Jon Jones zijn titel in moest leveren.

Jones vocht ruim een jaar niet en nam het toen op tegen Ovince St. Preux voor de Interim titel. Jones won via een Decision en zou het daarna opnemen tegen Daniel Cormier tijdens UFC 200. Deze partij ging niet door omdat Jones een positieve dopingtest had afgeleverd. Jones werd anderhalf jaar geschorst en nam het toen alsnog op tegen Daniel Cormier. Hij wist de partij op spectaculaire wijze te winnen maar moest wederom zijn titel inleveren na een nieuwe positieve dopingtest. Jones werd wederom ruim een jaar geschorst.

Na deze schorsing stond het gevecht met Gustafsson tijdens UFC 232 op het programma. In eerste instantie zou dit gevecht plaats moeten vinden in Las Vegas. Echter bleek Jones nog een residu van een verboden stof in zijn lichaam zou zitten. De commissie in Nevada kon niet snel besluiten of dit daadwerkelijk zo was en gaf aan dat zij Jones niet konden laten vechten in Las Vegas.

De staat Californië kon dit wel omdat zij de dopingzaak van Jones vorig jaar al behandeld hadden. De UFC nam het zeer ongewone besluit om 6 dagen voor het evenement de locatie te wijzigen. Het Forum in Los Angeles was nu het decor voor UFC 232.

De weg van Alexander Gustafsson was ook een hobbelige. Niet door dopingzaken of overtredingen van de wet maar door wisselvallige resultaten in de Octagon. Gustafsson verloor na zijn eerste partij tegen Jones 3 van zijn 6 partijen. De meest pijnlijke was tegen Anthony Johnson. Voor eigen publiek ging Gustafsson op een verwoestende manier KO in de eerste ronde. Daarna verloor Gustafsson via een Decision in zijn tweede titelgevecht tegen Daniel Cormier. Echter wist de Zweed zich op te richten en won hij overtuigend van Jan Blachowicz en Glover Teixeira waardoor hij toch weer voor de titel kon vechten.

Tijdens de partij op UFC 232 was al snel duidelijk dat Jon Jones buiten de reikwijdte van Gustafsson wilde blijven. Jones probeerde een aantal takedowns te plaatsen in de eerste ronde. Gustafsson wist te blijven staan maar ook daar leek Jones de partij te kunnen controleren. Jones kwam een paar keer hard door met trappen naar het been van de Zweed waardoor diens  mobiliteit achteruit ging.

In de tweede ronde controleerde Jones opnieuw en wist vervolgens in de derde ronde wel een Takedown te plaatsen. Jones liet vervolgens zien nog steeds over uitstekende grondtechnieken te beschikken en wist via transities snel de rug te pakken van Gustafsson. Vervolgens kwam Jones met verwoestende Ground and Pound waarna scheidsrechter Beltran in moest stappen.


Wederom wist Jones de titel te pakken en daagde hij Daniel Cormier uit voor een derde gevecht. Deze lijkt daar ook oren naar te hebben. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »