breaking news

BREAKING: Amanda Nunes vs. Germaine de Randamie op UFC 245

August 17th, 2019 | by Lennart Van Arendonk
BREAKING: Amanda Nunes vs. Germaine de Randamie op UFC 245
UFC
0

Opnieuw vecht Germaine de Randamie voor de Ultimate Fighting Championship (UFC) wereldtitel. Ditmaal vecht ze voor de Bantamweight titel in een rematch tegen de huidige kampioen Amanda Nunes. Het gevecht gaat op 14 december plaatsvinden in Las Vegas, Nevada. Alleen Jessica Eye vs. Viviane Araujo stond ingeroosterd op de kaart. Brett Okamoto maakte het nieuws bekend via zijn social media.

Het gevecht:

Amanda Lourenço Nunes (MMA 18-4/ UFC 11-1) begon haar Pro-MMA carrière in 2008. Na zich te hebben opgewerkt in kleinere Braziliaanse organisaties tekende ze in 2011 een contract bij Strikeforce. Nunes versloeg in haar Strikeforce debuut de huidige Bellator Women’s Featherweight Kampioene Julia Budd via KO binnen 15 seconden. Echter kon Nunes haar uitmuntende debuut geen vervolg geven. Tegen Alexis Davis werd in de tweede ronde via TKO verloren. Nunes ging vervolgens naar de Invicta FC organisatie. Ze won haar debuut tegen Raquel Pa’aluhi, maar verloor vervolgens verrassend van Sarah D’Alelio via Unanimous Decision. Ondanks haar verlies werd ze toch gecontracteerd door de UFC. Nunes versloeg in 2013 de Duitse Sheila Gaff in de eerste ronde via TKO, en herhaalde een paar maanden later hetzelfde kunstje tegen de huidige UFC Women’s Featherweight Kampioene Germaine de Randamie. Vervolgens kwam de eerste (en voorlopig laatste) setback in haar UFC carrière. Na het begin van het gevecht tegen Cat Zingano gedomineerd te hebben, draaide het gevecht volledig in de laatste ronde. Zingano won via TKO. In 2015 herstelde Nunes met twee overwinningen in de eerste ronde tegen respectievelijk Shayna Baszler en Sara McMann. Nunes werd vervolgens gematcht tegen Valentina Shevchenko. Nunes won de eerste ronde, en domineerde de tweede ronde. Maar had opnieuw moeite met haar cardio in de laatste ronde. Ditmaal wist Nunes het gevecht wel naar de judges te krijgen en won ze terecht via Unanimous Decision.

Vier maanden later behaalde Nunes de titel in de UFC door Miesha Tate via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te finishen. Nunes trok deze goede lijn door in December 2016. Tijdens het Main Event van UFC 207 stond Nunes tegen de voormalig UFC Women’s Bantamweight Kampioene Ronda Rousey. Nunes liet zien dat het Rousey-tijdperk tot het verleden behoort en versloeg met speels gemak de voormalig ongeslagen geachte Rousey via TKO binnen één minuut. Nunes verdedigde (met vertraging) haar titel tegen Valentina Shevchenko. Nunes won het gevecht via een controversiële Split Decision. Vervolgens nam ze het op tegen voormalig trainingspartner Raquel Pennington tijdens het Main Event van UFC 224 in Rio de Janeiro. Nunes won het gevecht via TKO in de vijfde ronde. De UFC plande hierna een “superfight” in tussen Featherweight Kampioene Cris Cyborg en Bantamweight Kampioene Amanda Nunes. Nunes mocht gaan proberen als eerste vrouw ooit twee titels tegelijkertijd in bezit te hebben. Nunes slaagde hierin tijdens UFC 232 in December 2018. Nunes versloeg Cyborg via KO in de eerste ronde en mag zichzelf zowel de Bantamweight als Featherweight Kampioene noemen. Nunes zou vervolgens haar Bantamweight titel op het spel zetten tijdens UFC 239 in Juli 2019 tegen voormalig Kampioene Holly Holm. Nunes wist wederom in de eerste ronde (ditmaal via TKO) de overwinning te pakken. Eveneens pakte ze ook de Performance of the Night bonus.

Germaine de Randamie (MMA 9-3/ UFC 6-1) maakte voor haar MMA carriere furore in het kickboksen. In deze discipline is zij meervoudig wereldkampioen en heeft een ongeslagen record van 37 winstpartijen tegenover 0 verliespartijen. In 2008 debuteerde de Randamie in het MMA. Zoals veel MMA vechters met een kickboks verleden was het ook voor de Randamie even wennen in deze sport. Ze verloor haar debuut dan ook via een Submission (Armbar) in de eerste ronde. In 2013 debuteerde de Randamie voor de UFC nadat deze Strikeforce had overgenomen. In de UFC heeft zij laten zien dat ze met de beste mee kan.

Van de 5 partijen voor deze promotie verloor ze er slechts 1 en dit was tegen de huidige Bantamweight kampioene Amanda Nunes. In 2016 vocht de Randamie in Rotterdam en was haar entree een van de hoogtepunten van de avond. Na een strafexpeditie uitgedeeld te hebben aan Anna Elmose mocht de Randamie vechten voor de Featherweight titel tegen Holly Holm. De Randamie won via een Unanimous Decision en mocht zich zo de eerste Women’s Featherweight kampioene noemen. De Randamie werd echter gestript van haar belt nadat zij aangaf niet tegen Cris Cyborg te willen vechten en terug te willen keren naar Bantamweight. De Randamie zou vervolgens haar comeback maken tijdens UFC Rotterdam in September 2017. Echter raakte ze geblesseerd en ging het gevecht tegen Marion Reneau niet door.

De Randamie maakte vervolgens na lang blessureleed in November 2018 in Denver haar comeback tegen Raquel Pennington. De Randamie was de bovenliggende partij en won het gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens werd de Randamie gematcht tegen de ongeslagen Aspen Ladd. Tijdens UFC Sacramento in Juli 2019 won de Randamie binnen 16 seconden via TKO.

Germaine bemachtigt een titelgevecht na een schitterende overwinning in Sacremento:

Nunes en Germaine stonden op 6 november 2013 voor de eerste keer tegenover elkaar tijdens UFC: Fight for the Troops 3. Nunes won toen met een technische knock-out in de eerste ronde en is nog altijd de enige dame in de UFC die een overwinning op de Utrechtse De Randamie heeft weten te boeken.

”Ik herinner me nog dat ik naar de grond gewerkt werd door haar. Destijds was ik een compleet andere vechter. In dat gevecht was ik heel gemakkelijk naar de grond te krijgen. Nu krijgt ze met een heel ander iemand te maken. Zes jaar tijd maakt een groot verschil. Ik wil haar weleens zien als ze mij niet naar de grond kan krijgen. Nunes is een ware kampioen en deze partij tussen ons wordt interessant om meerdere redenen. Iedereen is te verslaan”. 

Germaine is niet de enige Nederlander die deze week is ingeroosterd op een UFC evenement. Stefan Struve, Alistair Overeem en Siyar Bahadurzada waren haar voor.

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »