breaking news

Stefan Stuve treft Ben Rothwell tijdens UFC on ESPN 7 in Washington D.C.

August 13th, 2019 | by Marcel Dorff
Stefan Stuve treft Ben Rothwell tijdens UFC on ESPN 7 in Washington D.C.
UFC
0

De Beverwijker Stefan Struve liet na zijn overwinning eerder dit jaar in Praag tegen Marcos Rogerio de Lima weten dat hij waarschijnlijk zijn laatste gevecht in de Octagon had gevochten. Echter komt hij terug op dit besluit. Op 7 December 2019 treft de Nederlander niemand minder dan Ben Rothwell tijdens het UFC on ESPN 7 evenement in Washington D.C. Het gevecht dat zal plaatsvinden in de Capital One Arena zal deel uit maken van de Main Card.

Stefan Struve (MMA 29-11/UFC 13-9) maakte zijn UFC debuut in 2009 tegen tegen Junior Dos Santos. Struve verloor dit gevecht via TKO vroeg in de eerste ronde. Vervolgens vocht Struve een legendarische partij tegen Denis Stojnic in Keulen. Struve won met een gapende wond op zijn voorhoofd via Rear Naked Choke Submission. Struve wist vervolgens een winstreak van drie gevechten op te bouwen door ook nog te winnen van Chase Gormley en Paul Buentello. Helaas ging het mis tegen Roy Nelson. Vervolgens werden zowel Christian Morecraft als Sean McCorkle gefinisht, maar ging het mis tegen Travis Browne. Hierna zou Struve een 4 fight winstreak opbouwen, met onder meer overwinningen tegen Pat Barry en huidig UFC Heavyweight Kampioen Stipe Miocic. Miocic werd verslagen via TKO in Nottingham. Struve wist de Amerikaan met Kroatische roots zelfs te finishen en is daarmee de enige man die Miocic heeft gefinisht. Mede door hartproblemen en privéproblemen kwam er tegen Mark Hunt een einde aan de winstreak van Struve, ook tegen landgenoot Alistair Overeem werd niet gewonnen. In Augustus 2015 nam Struve het op tegen de Braziliaanse MMA Legende Antonio Rodrigo ”Minotauro” Nogueira. Struve vocht zeer sterk en won in Brazilië via Unanimous Decision. Struve gaf er een paar maanden later echter geen vervolg aan. In een van de slechtste partijen uit Struve’s carrière verloor de Nederlander via Unanimous Decision onnodig van Jared Rosholt. In Mei 2016 streek de UFC neer in Rotterdam. Struve vocht op het Co-Main Event tegen Antonio ”Bigfoot” Silva. Struve was genadeloos en won via KO na 16 seconden. Een boost die de Nederlander meer dan gebruiken kon. Op 8 Oktober 2016 versloeg hij de Pool Daniel Omielanczuk met een mooie D’Arce Choke Submission. Vervolgens zou Struve het begin 2017 opnemen in Halifax tijdens het Main Event in een rematch tegen Junior Dos Santos. Struve moest echter een operatie ondergaan en moest daardoor verstek laten gaan. Na zijn operatie en herstelperiode verzorgde Struve het Main Event van UFC Fight Night 115 in Rotterdam. Tegen de eveneens boomlange Volkov trok Struve aan het korste eind via een TKO in de derde ronde. Struve keerde vervolgens terug tijdens UFC 222 in Las Vegas tegen Andrei Arlovski. In een matig gevecht was het uiteindelijk Arlovski die via Unanimous Decision de overwinning wist te pakken. Struve wist zijn losing streak van twee gevechten in Juli 2018 niet te doorbreken. Tijdens UFC Hamburg werd via Unanimous Decision verloren van Marcin Tybura. De Nederlander keerde hierna terug in Februari 2019. Tijdens UFC Praag was Marcos Rogerio de Lima de tegenstander. Na een zéér moeilijke eerste ronde wist Struve het tij te keren en uiteindelijk via Arm-Triangle Choke Submission zijn losing streak te doorbreken.

Embed from Getty Images

Ben Rothwell (MMA 36-12/UFC 6-6) is een echte MMA veteraan. De man uit Kenosha, Wisconsin vecht als sinds 2001 in het Pro-MMA circuit. ”Big Ben” kwam in beeld als een van de vechters van de inmiddels failliete IFL organisatie. Daar wist Rothwell al zijn negen gevechten te winnen waaronder overwinningen tegen voormalig UFC Heavyweight Kampioen Ricco Rodriguez, TUF 10 winnaar Roy Nelson en de marathon MMA vechter Travis Fulton. Vervolgens verloor Rothwell van Andrei Arlovski voor de Affliction organisatie, maar nadat hij bij een kleinere organisatie een overwinning pakte maakte Rothwell in 2009 zijn lang verwacht UFC debuut. Rothwell nam het op tegen de op dat moment ongeslagen Cain Velasquez. Velasquez die een jaar later Kampioen zou worden versloeg Rothwell via TKO in de tweede ronde. Rothwell nam het vervolgens in 2015 op tegen de Nederlander Gilbert Yvel. Rothwell werd bijna gefinisht in de tweede ronde, maar wist uiteindelijk terecht via Unanimous Decision de overwinning te pakken. In de daarop volgende drie gevecht won Rothwell slechts eenmaal. Zo werd Brendan Schaub via KO gefinisht, maar werd Rothwell zelf verslagen via Unanimous Decision door Mark Hunt en via Guillotine Choke Submission door Gabriel Gonzaga. Hierna volgde een zeer sterke periode van Rothwell. Zo wist hij een winstreak van vier gevechten op te bouwen met overwinningen tegen onder meer Alistair Overeem, Josh Barnett en Matt Mitrione. Overeem werd via TKO gefinisht en Barnett en Mitrione verloren via een Gogo Choke Submission. Rothwell nam het vervolgens in 2016 op tegen Junior Dos Santos in een #1 contender gevecht. Dos Santos was veel te technisch voor Rothwell en won op het oog eenvoudig via Unanimous Decision. Rothwell zou vervolgens vechten tegen Fabricio Werdum, maar werd door USADA positief getest op het gebruiken van een verboden middel. Hierdoor werd Rothwell twee jaar geschorst. Rothwell keerde vervolgens na zijn schorsing in Maart 2019 terug in de Octagon. Tijdens UFC Wichita verloor Rothwell via een controversiële Unanimous Decision van de Bulgaar Blagoy Ivanov. Rothwell kreeg vervolgens de kans om tijdens UFC San Antonio in Juli 2019 een elf jaar oude rekening te effenen. Rothwell nam het op tegen Andrei Arlovski. Arlovski bleek echter te sterk via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »