breaking news

Siyar Bahadurzada vs. Ismail Naurdiev toegevoegd aan UFC Kopenhagen

August 16th, 2019 | by Redactie
Siyar Bahadurzada vs. Ismail Naurdiev toegevoegd aan UFC Kopenhagen
UFC
0

De UFC heeft een Welterweight gevecht toegevoegd aan de UFC Fight Night 160 card in Kopenhagen, Denemarken. De Afghaanse Nederlander Siyar Bahadurzada keert terug in de Octagon om het op te nemen tegen de Tsjetsjeense Oostenrijker Ismail Naurdiev. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Royal Arena op 28 September 2019. De Russische TASS journalist Igor Lazorin wist het gevecht bekend te maken.

Siyar Bahadurzada (MMA 24-7-1/UFC 4-3-0) is een Afghaans Nederlandse MMA vechter die sinds 2012 voor de UFC uitkomt. Bahadurzada wist vooral in organisaties als Sengoku en Shooto hoge ogen te gooien. Bij Shooto wist hij zelfs de titel te pakken. Zijn debuut maakte Bahadurzada in de UFC tegen Paulo Thiago. Deze partij wist hij binnen een minuut te winnen via een kiezelharde KO die hem tevens de KO of the Night bonus opleverde. Daarna mocht Bahadurzada het tegen Dong Hyun Kim opnemen. In een harde partij verloor Bahadurzada via een Unanimous Decision. Vervolgens was John Howard zijn tegenstander en ook deze partij ging naar de jurytafel. Zij besloten dat Howard via een Unanimous Decision de partij won. Na lang blessureleed keerde Bahadurzada tijdens UFC 196 terug tegen Brandon Thatch. Bahadurzada wist via een Arm-Triangle Choke Submission in de derde ronde het gevecht te winnen. Bahadurzada zou vervolgens tijdens UFC Rotterdam in September 2017 vechten tegen Abu Azaitar. Echter raakte Azaitar geblesseerd en werd Rob Wilkinson als vervanger aangewezen. Bahadurzada won het gevecht via TKO in de tweede ronde. Vervolgens keerde Bahadurzada terug in de Octagon tijdens UFC Atlantic City in April 2018 tegen de Braziliaan Luan Chagas. Bahadurzada won het gevecht via KO in de tweede ronde na een perfecte levertrap. Hij ontving daarvoor de Performance of the Night bonus. Helaas voor Bahadurzada kon hij de goede lijn in zijn daarop volgende gevecht niet doorzetten. Tijdens UFC 232 in December 2018 werd verloren van de Amerikaan Curtis Millender via Unanimous Decision. Bahadurzada zou vervolgens in Mei 2019 zijn opwachting maken tijdens UFC Ottawa tegen Nordine Taleb. Echter raakte Bahadurzada geblesseerd waardoor het gevecht niet doorging.

Embed from Getty Images

Ismail Naurdiev (MMA 18-2/UFC 1-0) is een in Tsjetsjenië geboren Oostenrijker die sinds 2012 te vinden is in het Pro-MMA circuit. Al op 16-jarige leeftijd maakte Naurdiev zijn debuut bij de professionals. In zijn eerste vier jaar als professional vocht Naurdiev vooral in het regionale Oostenrijkse en Duitse circuit. Daar wist hij een zeer indrukwekkend record neer te zetten van dertien overwinningen en slechts een verliespartij. In 2017 werd Naurdiev gecontracteerd door de ACB organisatie (inmiddels ACA). Naurdiev had een zeer sterk debuut tegen Andrei Vasinca. Naurdiev won via KO in de eerste ronde. Ook zijn tweede gevecht voor de organisatie werd beslist via KO in de eerste ronde tegen UFC veteraan Benny Alloway. Echter ging het in September 2017 mis voor Naurdiev. Hij verloor via Unanimous Decision van de Braziliaan Ismael de Jesus. Naurdiev wist zich echter nog geen twee maanden later te revancheren via een zeer spectaculaire wheelkick KO tegen de Bulgaar Georgi Valentinov. Naurdiev vocht vervolgens ruim een jaar niet. Begin deze maand vocht Naurdiev tijdens een XFN card in Oostenrijk. Naurdiev had maar iets meer dan een halve minuut nodig om Paulistenio Rocha via TKO te verslaan. Naurdiev maakte vervolgens met een voorbereiding van één week zijn debuut tijdens UFC Praag in Februari 2019 tegen Michel Prazeres. Naurdiev vocht érg sterk en versloeg de Braziliaan via Unanimous Decision. Vervolgens werd Naurdiev tijdens International Fight Week 2019 in Juli gematcht tegen de Amerikaan Chance Rencountre. Rencountre domineerde de partij en versloeg Naurdiev via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Tweet 20

Comments are closed.