breaking news

Blessure zorgt voor rematch tussen John Lineker en Rob Font tijdens UFC Greenville

June 6th, 2019 | by Marcel Dorff
Blessure zorgt voor rematch tussen John Lineker en Rob Font tijdens UFC Greenville
UFC
0

Cody Stamann is geblesseerd geraakt en zal hierdoor niet langer meer zijn opwachting maken tijdens UFC Fight Night 154 in Greenville, South Carolina tegen Rob Font. De UFC heeft echter snel gehandeld en heeft John Lineker bereidt gevonden om het op 22 Juni 2019 in de Bantamweight divisie op te nemen tegen Font. Beide mannen troffen elkaar al eens in 2016. Toen was Lineker de sterkste. Ditmaal zullen beide vechters elkaar treffen tijdens het Co-Main Event in de Bon Secours Wellness Arena.

John Lineker (MMA 31-9/UFC 12-4) vocht vanaf 2012 tot begin 2015 in de UFC Flyweight divisie. Ondanks dat Lineker een zeer goed record had, en ook in de Top 7 stond van die divisie kreeg hij nooit een titelgevecht aangeboden. Lineker verloor een #1 contender gevecht tegen de Rus Ali Bagautinov, maar dat zal niet eens zo zwaar hebben gewogen. Lineker zelf wel, letterlijk. De Braziliaan miste van zijn acht gevechten in de Flyweight divisie maar liefst viermaal het streefgewicht van maximaal 126 lbs. De UFC verplichtte Lineker om een divisie omhoog te gaan. En dat verloopt tot nu toe vrij succesvol. De Braziliaan had een winstreak van zes gevechten in de UFC, waarvan vier gevechten in de Bantamweight divisie. Lineker won in 2015 van Francisco Rivera via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde. Die ronde was zo fantastisch dat de UFC het gevecht dat iets meer dan twee minuten duurde beloonde met de Fight of the Night bonus. In 2016 won Lineker van Rob Font (Unanimous Decision), Michael McDonald (KO) en een controversiële Split Decision tegen John Dodson. Hierdoor staat Lineker er zelfs nog beter voor dan dat hij er ooit voorstond in de Flyweight divisie. Een overwinning tegen TJ Dillashaw had Lineker dan ook rechtstreeks kunnen katapulteren richting een titelgevecht….echter kwam die overwinning er niet. Dillashaw was beter en versloeg Lineker via een dominante Unanimous Decision. Dit leverde Dillashaw een titelgevecht op. Lineker keerde vervolgens in Oktober 2017 terug in de Octagon tegen Marlon Vera. In een vrij eenzijdige partij was het Lineker die via Unanimous Decision de overwinning wist te pakken. Lineker zou vervolgens invallen voor Dominick Cruz tegen Jimmie Rivera tijdens UFC 219 in December 2017. Echter moest Lineker een paar dagen voor aanvang van het gevecht verstek laten gaan in verband met een tandontsteking. Lineker keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC 224 in Rio de Janeiro tegen Brian Kelleher. In een zeer attractief en boeiend gevecht wist Lineker uiteindelijk de taaie Kelleher laat in de derde ronde via een harde stoot KO te slaan. Lineker werd vervolgens gematcht tegen Dominick Cruz tijdens UFC 233 in Anaheim. Echter raakte Cruz geblesseerd en werd vervolgens ook het gehele evenement gecanceld. Lineker werd vervolgens gematcht tijdens UFC Brooklyn tegen Cory Sandhagen, echter moest Lineker ditmaal zelf verstek laten gaan in verband met een ribblessure. De partij werd opnieuw ingepland voor UFC Fort Lauderdale drie maanden later. In een zeer attractieve partij verloor Lineker uiteindelijk via Split Decision.

Embed from Getty Images

Rob Font (MMA 16-4/UFC 6-3) maakte in de zomer van 2014 zijn debuut in de UFC. Font zou het in eerste instantie opnemen tegen Douglas Silva de Andrade, maar door een blessure werd de Braziliaan vervangen door George Roop. Font wist veteraan George Roop al in de eerste ronde te stoppen via een KO. Door blessures duurde het vervolgens anderhalf jaar voordat we Font terug zagen. In Boston werd debutant Joey Gomez in de tweede ronde verslagen via (T)KO. In zijn voorlaatste gevecht in de UFC verloor Font door middel van een Unanimous Decision tegen John Lineker (op dat moment een van de topcontenders in de Bantamweight divisie). Font zou op 8 Oktober 2016 vechten in Manchester tegen Ian Entwistle. Entwistle raakte echter door weightcutting ziek, en het gevecht werd één dag van tevoren afgelast. Vervolgens werd Font ingepland in December 2016 tegen de Mexicaan Alejandro Perez. Helaas raakte Perez geblesseerd en moest verstek laten gaan. De UFC gaf Matt Schnell een week voor het gevecht de kans om het op short notice op te nemen tegen Font. Font zou weinig moeite hebben met Schnell en de American Top Team vechter finishen via TKO in de eerste ronde. Font wist deze overwinning een uitstekend vervolg te geven. Tijdens International Fight Week 2017 nam Font het op tegen de Braziliaan Douglas Silva de Andrade. Font wist Silva de Andrade in de tweede ronde via Guillotine Choke Submission te finishen en daarmee de Performance of the Night bonus in de wacht te slepen. Font werd vervolgens gematcht tegen de Braziliaan Pedro Munhoz. Munhoz bekend om zijn zeer sterke Guillotine Choke Submission wist ook ditmaal te winnen via deze methode. Munhoz stopte Font in de eerste ronde. Font keerde vervolgens terug tijdens UFC 220 in Boston. Font versloeg de Braziliaan Thomas Almeida voor eigen publiek via TKO in de tweede ronde. Vervolgens kreeg Font tijdens UFC 226 in Juli 2018 de sterke Raphael Assuncao tegenover zich. Assuncao bleek een maatje te groot en domineerde het gevecht van begin tot einde. De Braziliaan won via Unanimous Decision. Font keerde vervolgens echter sterk terug tijdens UFC Milwaukee. Font versloeg Sergio Pettis via Unanimous Decision. Vervolgens zou Font tijdens UFC Greenville in Juni 2019 vechten tegen Cody Stamann. Echter raakte Stamann geblesseerd en werd John Lineker aangewezen als nieuwe tegenstander en krijgt Lineker de kans om een rekening uit het verleden te effenen.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »