breaking news

Zuid-Amerikaans onderonsje tussen Felipe Silva en Claudio Puelles tijdens UFC Santiago

March 22nd, 2018 | by Marcel Dorff

De Braziliaan Felipe Silva zal op 19 Mei 2018 zijn terugkeer maken in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 129 in Santiago, Chili is de Peruviaan Claudio Puelles zijn tegenstander in de Lightweight divisie. Dit wist het Peruviaanse El Comercio bekend te maken. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Movistar Arena. Het gevecht zal plaatsvinden op de Preliminary Card.

Felipe Silva (MMA 8-1/UFC 1-1) is een Braziliaanse MMA vechter die sinds 2016 uitkomt voor de UFC. Silva staat bekend om zijn finishes en besliste zeven van zijn acht overwinning in de eerste ronde. Silva heeft een Muay Thai achtergrond wat ook zeer goed terug te zien is in zijn vechtstijl. Silva won in 2015 de Explosion MMA titel in Paraguay. Hij finishte zijn tegenstander binnen een minuut via een Armbar Submission. Tot zover de enige Submission overwinning van Silva in zijn carrière. Nadat Silva de Fin Anton Kuivanen in Finland binnen een ronde KO wist te slaan, klopte de UFC aan de deur. Silva werd gematcht tegen de Canadees Shane Campbell in Canada. Silva deed wat hij meestal doet, het gevecht in de eerste ronde afmaken. Silva had iets meer dan een minuut nodig om de partij via TKO in zijn voordeel te beslissen. Vervolgens bleef het stil rondom Silva, naar eigen zeggen omdat de meeste Lightweights geen zin hadden om tegen hem te vechten. Echter keerde Silva in September 2017 terug in de Octagon tijdens UFC Rotterdam tegen Mairbek Taisumov. Silva verloor voor de eerste keer in zijn carrière. Taisumov wist Silva via een perfecte stoot KO te slaan in de eerste ronde.

Claudio Puelles (MMA 7-2/UFC 0-1) kwam via TUF Latin America 3 eind 2016 de UFC binnen. Puelles wist de finale te halen van het toernooi. Puelles kwam uit voor Team Liddell. De Peruviaan versloeg in de eliminatie ronde Jose Davis Flores via TKO in de tweede ronde. Vervolgens versloeg hij Pablo Sabori via een Submission in de eerste ronde, om zo door te stoten naar de halve finale. Hier rekende af met Marcelo Rojo via Unanimous Decision. Tijdens de Finale vocht Puelles tegen de Mexicaan Martin Bravo. Bravo, een ongeslagen vechter op dat moment behield die status door Puelles in de tweede ronde via TKO te stoppen. Puelles zou vervolgens tijdens UFC 214 in Juli 2017 zijn terugkeer in de Octagon maken tegen Sage Northcutt, echter raakte hij geblesseerd waardoor hij de partij niet zou kunnen vechten. Puelles traint bij Pitbull Martial Arts Center in Lima, Peru.

Comments are closed.

Translate »