breaking news

Yushin Okami en Thanh Le maken ONE Championship debuut op “For Honor” evenement

April 10th, 2019 | by Redactie
Yushin Okami en Thanh Le maken ONE Championship debuut op “For Honor” evenement
ONE Championship
0

ONE Championship heeft vanochtend de complete card bekend gemaakt voor het “For Honor” evenement dat zal plaatsvinden op 3 Mei 2019 in het Istora Senayan te Jakarta, Indonesië. Eerder werd al bekend dat ONE Championship Flyweight Muay Thai Kampioen Sam-A Gaiyanghadao zijn titel zal gaan verdedigen in het Main Event tegen Jonathan Haggerty. Nu heeft ONE Championship dus ook de andere partijen bekend gemaakt.

Lees verder hieronder.

In het Co-Main Event maakt voormalig UFC Middleweight titeluitdager Yushin Okami zijn promotionele debuut tegen de Kirgiziër Kiamrian Abbasov. Okami, de veteraan is een van de meest succesvolle Aziatische vechters in het MMA. Okami heeft overwinningen op zijn record tegen Nate Marquardt, Anderson Silva, Evan Tanner, Hector Lombard en Mark Munoz. Abbasov wordt gezien als een groot talent. Hij verloor weliswaar zijn ONE Championship debuut tegen Luis “Sapo” Santos, maar wist in zijn meest recente partij Agilan Thani via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te finishen.

Ook de Japanse publiekslieveling Tatsuya Yamada zal vechten tijdens het For Honor evenement. Yamada is een zeer sterke vechter op de grond. Yamada kwam vijfmaal uit voor ONE Championship. En wist driemaal te winnen. Yamada won in zijn meest recente partij van Rafael Nunes en brengt een winstreak van twee gevechten mee de kooi in. Yamada neemt het op tegen voormalig Kampioen Marat Gafurov. De Dagestani Gafurov is een van de allerbeste vechters in de Featherweight divisie van de organisatie. In 2014 kwam Gafurov over van M-1 Global als Kampioen met een 9-0 record. Ook bij ONE Championship liep het van een leien dakje. Zo won hij zes partijen achter elkaar via Rear Naked Choke Submission en pakte hij al in zijn derde partij de titel. Onder meer Martin Nguyen en Narantungalag Jadambaa werden verslagen. Uiteindelijk was het dezelfde Nguyen die in 2017 Gafurov versloeg via KO in de tweede ronde. Gafurov won zijn daarop volgende gevecht tegen Emilio Urrutia, maar ging in zijn meest recente gevecht wederom KO ditmaal tegen Koyomi Matsushima.

Tot slot zal ook het lang verwachte debuut van Thanh Le plaatsvinden op deze card. Hij neemt het op tegen Yusup Saadulaev. Le is een Amerikaan van Vietnamese origine. Le werd bekend bij het grote publiek in 2015 tijdens het 22ste seizoen van The Ultimate Fighter. Hij zou de show niet winnen, maar zijn spectaculaire manier van vechten maakte hem al snel een publiekslieveling. Le pakte na afloop van TUF twee snelle overwinningen en kreeg de kans om een UFC contract te verdienen bij DWTNCS. Le won zijn gevecht tegen Lazar Stojadinovic via een spectaculaire Headkick KO in de tweede ronde. Tot afgrijzen van veel fans kreeg Le geen contract. Vervolgens won Le de LFA Interim titel door Bobby Moffett via KO in de tweede ronde te stoppen. Echter ging het mis in zijn meest recente partij. Le ging zwaar KO tegen Kevin Aguilar voor de LFA Featherweight titel. Le gaat nu zijn ONE Championship debuut maken tegen Saadulaev. Saadulaev is een Russische vechter en een man met aanzien binnen de organisatie. Na een hele stroeve start in 2012 bij ONE Championship heeft Saadulaev zich inmiddels opgewerkt tot een van de betere vechters in de divisie. Saadulaev heeft op dit moment een winstreak van vijf gevechten. Onder meer Masakazu Imanari, Jordan Lucas en huidig Fight Nights Global Kampioen Tomas Deak werden verslagen. Saadulaev heeft ook een overwinning staan tegen huidig Bantamweight Kampioen Adriano Moraes.

Bekijk hieronder de complete card.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »