breaking news

WSOF 33 aangevuld met twee nieuwe gevechten (incl. titelgevecht)

August 23rd, 2016 | by Marcel Dorff
WSOF 33 aangevuld met twee nieuwe gevechten (incl. titelgevecht)
WSOF
0

WSOF 33 heeft er een tweede titelgevecht bij. Nadat eerder al bekend werd gemaakt dat Justin Gaethje zijn Lightweight titel zou verdedigen tegen Ozzy Dugulubgov is nu ook titelgevecht twee bekend gemaakt.

Gisteren werd overigens al bekend dat WSOF 33 plaats zal vinden op 7 Oktober 2016 in het Kansas City Municipal Auditorium te Missouri, USA.

WSOF Middleweight & Light-Heavyweight Kampioen David Branch (MMA 18-3/WSOF 8-0) zet zijn Light-Heavyweight titel op het spel tegen de Braziliaanse BJJ specialist Vinny Magalhaes (MMA 14-7-0-1/WSOF 2-0-0-0).

Branch won vorig jaar de Light-Heavyweight titel door Teddy Holder te verslaan via een Submission vroeg in de eerste ronde. Dit was overigens ook het allereerste titelgevecht in de Light-Heavyweight divisie in de historie van WSOF. Magalhaes versloeg vorig jaar Matt Hamill, en in April van dit jaar Jake Heun. Die twee overwinningen leveren hem dus een titelgevecht op.

Een ander zeer interessant gevecht dat bekend is gemaakt in de Lightweight divisie is het gevecht tussen Amerikaan Jason High (MMA 20-5/WSOF 2-0) en de Braziliaan Joao Zeferino (MMA 20-8/WSOF 2-2).

Jason High wordt gezien als een van de beste Lightweights in WSOF. High werd door het duwen van scheidsrechter Kevin Mulhall de UFC uitgezet en kwam terecht bij WSOF. In zijn eerste twee optredens maakte High indruk door zowel Estevan Payan als Mike Ricci in de tweede ronde te stoppen via (T)KO. Joao Zeferino leek op weg naar een WSOF titelgevecht tegen Justin Gaethje. Hij versloeg in het 8-man tournament zowel Brian Foster als Jorge Patino vroeg in de eerste ronde via een Heel Hook submission. Door blessures in het toernooi kreeg Zeferino in de finale opnieuw Brian Foster voor zijn kiezen. Ditmaal win Foster door middel van KO in de tweede ronde. Zeferino verloor vervolgens via Unanimous Decision tijdens WSOF 30 van Jon Fitch. Ondanks dit gegeven zit het er dik in dat de winnaar van dit gevecht tussen Zeferino en High ”next in line” is voor een titelgevecht tegen de winnaar van Gaethje vs. Dugulubgov.

Tot slot staat ook nog het Lightweight gevecht tussen Luiz ”Buscapé” Firmino en Brian Foster op het programma. Dit gevecht was al eerder bekend gemaakt.

 

 

Leave a Reply

Translate »