breaking news

Wint Bellator MMA de Europese fans?

March 1st, 2017 | by Lennart Van Arendonk
Wint Bellator MMA de Europese fans?
Bellator MMA
0

De Ultimate Fighting Championship (UFC) en Bellator MMA proberen beide een zo groot mogelijk deel van de markt te bereiken. Waar de UFC zojuist een grote televisiedeal heeft afgesloten met Rusland, lijkt Bellator MMA zich te focussen op het Europese publiek. Zo kan het Nederlandse publiek de gevechten gratis bekijken op Spike TV, terwijl wij de partijen die gevochten worden in de Octagon van de UFC moeten bekijken op speciale televisie pakketen.

Wanneer de agenda van zowel de UFC als Bellator MMA naast elkaar gehouden worden, is het opvallend dat de locaties van de evenementen zeer verschillend zijn. Bij de UFC is het vooral de taak aan Las Vegas, Nevada om de wereldberoemde Octagon te ontvangen, met af en toe een uitstapje naar bijvoorbeeld Rio de Janeiro, Californië, Sweden en Singapore. En bij Bellator MMA staan er opmerkelijk veel Europese evenementen in de lijst. Zo kent deze agenda locaties als Ierland, Italië, Hongarije en Engeland. Slechts twee van de vijf laatste Bellator MMA evenementen worden georganiseerd in de United States.

Naast het huidige MMA aanbod is Bellator MMA ook begonnen met een kickboks afdeling. Hier is de Nederlandse Denise Kielhotz de Flyweight kampioen. Kielhotz zal aanstaande 8 april haar titel verdedigen tegen Martine Michieletto in Turijn, Italië. Hier komen ook Melvin Manhoef en Djamil Chan in actie.

Ook de Nederlandse Marloes Coenen komt binnenkort in actie bij Bellator MMA. Tijdens Bellator 174 is ze samen met Julia Budd verantwoordelijk voor het main event van de avond. Er zal gestreden worden om de Featherweight titel. Als dit goed gaat, en ook Melvin Manhoef wint zijn partij in Turijn, Italië. Dan kent Nederland een Bellator MMA Featherweight, Middleweight en Bellator Kickboxing Flyweight kampioen.

Dit naast de UFC titel van Germaine de Randamie zet het kleine vechtsport land dik gedrukt op de kaart.

Comments are closed.

Translate »