breaking news

Welterweightclash tussen Stephen Thompson en Jorge Masvidal in New York

August 18th, 2017 | by Marcel Dorff

Jorge Masvidal maakte op Twitter bekend dat hij op 4 November 2017 tijdens UFC 217 in New York, New York het op zal nemen tegen Stephen Thompson. Het lang verwachte Welterweightgevecht zal plaatsvinden in de Madison Square Garden Arena. Naar alle waarschijnlijkheid treffen beide mannen elkaar op de Main Card die avond.

Stephen Thompson (MMA 13-2-1/UFC 8-2-1) kwam in 2012 op een spectaculaire manier de UFC binnen. Hij won via een Headkick KO tegen Dan Stittgen. Vervolgens verloor Thompson vrij kansloos zijn daarop volgende gevecht. Veteraan Matt Brown was te sterk voor de jonge karateka. Hierna wist Thompson maar liefst zes gevechten achter elkaar te winnen, waaronder drie stoppages tegen Robert Whittaker, Jake Ellenberger en Johnny Hendricks. Maar ook een Unanimous Decision tegen zowel Patrick Cote als Rory MacDonald. Die laatste overwinning leverde hem een titelgevecht op tegen Kampioen Tyron Woodley. Mede door een 10-8 ronde voor Woodley bleef de titel in het bezit van de Kampioen via een Majority Draw. Doordat die Draw plaatsvond kreeg Thompson in Maart dit jaar opnieuw de kans om het op te nemen tegen Tyron Woodley. In een ongelooflijke saaie partij was het uiteindelijk Woodley die zijn belt via Split Decision behield.

Jorge Masvidal (MMA 30-12/UFC 7-5) is een echte MMA nomade. Masvidal vocht voor Bellator, Sengoku, Strikeforce en BoDog Fights alvorens hij in 2013 de UFC binnen kwam. Van zijn laatste elf gevechten in de UFC won hij er zeven. Drie keer verloor Masvidal zeer controversiële Split Decisions. Als Masvidal een beetje meer de wind had mee gehad dan had hij nu ook een winstreak van acht kunnen hebben, en dan had hij waarschijnlijk al lang voor de titel mogen vechten. Masvidal wist onder meer Tim Means, Michael Chiesa, Ross Pearson & Cezar Ferreira te verslaan. Split Decisions gingen verloren tegen Al Iaquinta, Benson Henderson en Lorenz Larkin. Zijn partij tegen Jake Elleberger besliste Masvidal via TKO. Maar zijn meest opmerkelijke overwinning boekte Masvidal begin dit jaar. Zo werd Donald Cerrone in de tweede ronde via TKO verslagen. Hierdoor krijgt Masvidal eindelijk het respect dat hij eigenlijk al jaren verdient. Maar opnieuw (voor de vierde keer in zijn UFC carrière) verloor Masvidal in Juni van dit jaar een Split Decision. Demian Maia was uiteindelijk de man die Masvidal wist te verslaan en hiermee voor zichzelf een titelgevecht veilig stelde.

Comments are closed.

Translate »