breaking news

Voormalig kampioene Nicco Montaño treft Wu Yanan tijdens UFC evenement op 31 juli

June 17th, 2021 | by Marcel Dorff
Voormalig kampioene Nicco Montaño treft Wu Yanan tijdens UFC evenement op 31 juli
UFC
0

De inaugurele UFC Flyweight kampioene Nicco Montaño maakt na een afwezigheid van ruim twee jaar op 31 juli haar comeback in de Octagon. De TUF 26 winnares treft de Chinese Wu Yanan in de Bantamweight divisie. Beide vrouwen ontmoeten elkaar op een nog onbekende locatie. Dit lijkt echter het UFC APEX in Las Vegas te gaan worden.

Nicco Montaño (MMA 4-3/UFC 1-1) was een van de allergrootste verrassingen van het 26ste seizoen van TUF. Montaño kwam met een record van 3-2 en de KOTC titel op zak TUF binnen. Montaño nam het in haar achtste finale gevecht meteen op tegen een van de favorieten voor de eindzege, namelijk Lauren Murphy. Montaño bleek echter te sterk voor de UFC veterane en won via Unanimous Decision. Vervolgens rekende de Indiaanse ook af met Montana Stewart-De La Rosa. Na een bloederig gevecht won Montaño opnieuw via Unanimous Decision. Tijdens de halve finale van TUF 26 stond Montaño tegenover de voormalig koningin van de divisie Barb Honchak. Montaño was ook dit keer sterker dan haar opponente en wist via Unanimous Decision de Finale te halen en dus mocht Montaño vechten voor de UFC Women’s Flyweight titel. Haar tegenstandster Sijara Eubanks kwam echter niet door de medische keuring waardoor Montaño last minute een nieuwe tegenstandster kreeg. Roxanne Modafferi nam het op tegen Montaño. Montaño maakte het sprookje compleet door via Unanimous Decision de titel te pakken en zo de geschiedenis in te gaan als de allereerste vrouwelijke UFC Kampioen in de Flyweight divisie. Montaño zou vervolgens haar titel verdedigen in Dallas tijdens UFC 228 tegen Valentina Shevchenko. Echter werd Montaño op de ochtend van de weging naar het ziekenhuis getransporteerd in verband met haar gezondheid. Het gevecht werd gecanceld en Dana White liet later weten dat Montaño niet langer in het bezit was van de belt. Montaño zou vervolgens een gewichtsklasse omhoog gaan en werd gekoppeld aan Sara McMann tijdens UFC Sacramento in Juli 2019. Echter raakte McMann geblesseerd en werd vervangen door Julianna Peña. In een vrij gelijkwaardig gevecht moest Montaño echter wel haar meerdere erkennen in Peña. Montaño verloor via Unanimous Decision. Montaño zou vervolgens haar opwachting maken tijdens UFC Rio Rancho in Februari 2020 tegen Macy Chiasson. Echter raakte Montaño geblesseerd en moest ze afzeggen. Montaño zou vervolgens vechten tegen Julia Avila. Echter werd de partij gecanceld nadat Montaño positief voor COVID-19 testte. Montaño werd vervolgens in Februari 2021 gekoppeld aan Karol Rosa, echter moest ze helaas wederom afzeggen.

Embed from Getty Images

Wu Yanan (MMA 10-4/UFC 1-3) maakte tijdens UFC Shanghai in November 2018 haar UFC debuut. De Chinese wist tot zover al haar gevechten in China te winnen. Slechts eenmaal verloor Wu. Dit was in Rusland tegen de inmiddels voormalig Invicta FC Bantamweight Kampioene Yana Kunitskaya. Wu had voordat ze de UFC binnenkwam een winstreak van twee. Zo won ze via TKO in de eerste ronde van Anjela Pink tijdens een Kunlun MMA evenement eind 2016. In 2017 won Wu tegen de Russische Zuriana Makoeva via TKO in de tweede ronde. Helaas voor Wu was haar UFC debuut geen succes. Via Unanimous Decision werd verloren van de Amerikaanse Gina Mazany. Yanan zou vervolgens vechten tijdens UFC Beijing tegen Shana Dobson, maar kreeg Lauren Mueller tegenover zich nadat Dobson geblesseerd raakte. Wu wist via Armbar Submission in de eerste ronde de overwinning te pakken. Wu zou vervolgens vechten tijdens UFC 237 in Rio de Janeiro tegen Luana Carolina. Echter raakte Wu geblesseerd waarna het gevecht niet doorging. Het gevecht werd vervolgens opnieuw ingepland tijdens UFC Shenzhen in Augustus 2019. Echter raakte ditmaal Luana Carolina geblesseerd. Hierdoor werd Wu gekoppeld aan Mizuki Inoue. In een gelijkwaardige partij verloor Wu via Split Decision. Vervolgens zou de Chinese in Januari 2021 gekoppeld worden aan Bethe Correia. Echter moest de Braziliaanse afzeggen met een blessure en werd Joselyne Edwards de nieuwe tegenstandster. Wu verloor de partij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »