breaking news

Nicco Montaño

Naam: Nicco Montaño
Bijnaam:
Record: 4 – 3 – 0 (UFC 1 – 1 – 0)
Geboortedatum: 16-12-1988
Geboorteplaats: Shiprock, New Mexico, USA
Nationaliteit: Amerikaans
Lengte: 1.65m (5ft 5in)
Gewicht: 61kg (135lb)
Divisie: Bantamweight
Vecht uit: Albuquerque, New Mexico, USA
Gym: Fit NHB
Actief: 2013 – heden
Twitter: @NiccoMontano
 
 

Nicco Rae Montaño was een van de allergrootste verrassingen van het 26ste seizoen van TUF. Montaño kwam met een record van 3-2 en de KOTC titel op zak TUF binnen. Montaño nam het in haar achtste finale gevecht meteen op tegen een van de favorieten voor de eindzege, namelijk Lauren Murphy. Montaño bleek echter te sterk voor de UFC veterane en won via Unanimous Decision. Vervolgens rekende de Indiaanse ook af met Montana Stewart-De La Rosa. Na een bloederig gevecht won Montaño opnieuw via Unanimous Decision. Tijdens de halve finale van TUF 26 stond Montaño tegenover de voormalig koningin van de divisie Barb Honchak. Montaño was ook dit keer sterker dan haar opponente en wist via Unanimous Decision de Finale te halen en dus mocht Montaño vechten voor de UFC Women’s Flyweight titel. Haar tegenstandster Sijara Eubanks kwam echter niet door de medische keuring waardoor Montaño last minute een nieuwe tegenstandster kreeg. Roxanne Modafferi nam het op tegen Montaño. Montaño maakte het sprookje compleet door via Unanimous Decision de titel te pakken en zo de geschiedenis in te gaan als de allereerste vrouwelijke UFC Kampioen in de Flyweight divisie. Montaño zou vervolgens haar titel verdedigen in Dallas tijdens UFC 228 tegen Valentina Shevchenko. Echter werd Montaño op de ochtend van de weging naar het ziekenhuis getransporteerd in verband met haar gezondheid. Het gevecht werd gecanceld en Dana White liet later weten dat Montaño niet langer in het bezit was van de belt.

Montaño zou vervolgens een gewichtsklasse omhoog gaan en werd gekoppeld aan Sara McMann tijdens UFC Sacramento in Juli 2019. Echter raakte McMann geblesseerd en werd vervangen door Julianna Peña. In een vrij gelijkwaardig gevecht moest Montaño echter wel haar meerdere erkennen in Peña. Montaño verloor via Unanimous Decision. Montaño zou vervolgens haar opwachting maken tijdens UFC Rio Rancho in Februari 2020 tegen Macy Chiasson. Echter raakte Montaño geblesseerd en moest ze afzeggen. Montaño zou vervolgens vechten tegen Julia Avila. Echter werd de partij gecanceld nadat Montaño positief voor COVID-19 testte. Montaño werd vervolgens in Februari 2021 gekoppeld aan Karol Rosa, echter moest ze helaas wederom afzeggen. Montaño zou vervolgens in Juli 2021 terugkeren tegen Wu Yanan. Echter kwam Montaño veel te zwaar aan tijdens de wegingen en werd de partij gecanceld.

 

UFC RECORD
Res. Tegenstander Methode Ronde Evenement Datum Notities
Loss Julianna Peña Decision (Unanimous) 3 (5:00) UFC FN 155: Sacramento 13 Jul. 2019 UFC Bantamweight Debut
Win Roxanne Modafferi Decision (Unanimous) 5 (5:00) TUF 26 Finale 1 Dec. 2017 UFC Flyweight Titlefight/UFC Flyweight Debut

 

Translate »