breaking news

Voormalig Bantamweight Kampioen Cody Garbrandt treft Pedro Munhoz tijdens UFC 235

January 7th, 2019 | by Redactie
Voormalig Bantamweight Kampioen Cody Garbrandt treft Pedro Munhoz tijdens UFC 235
UFC
0

De UFC 235 card die zal plaatsvinden op 2 Maart 2019 is wederom uitgebreid met een sterk gevecht. Voormalig Bantamweight Kampioen Cody Garbrandt treft in Las Vegas, Nevada de Braziliaan Pedro Munhoz. Dit wist ESPN journalist Brett Okamoto te melden. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de T-Mobile Arena op de Main Card.

Cody Garbrandt (MMA 11-2/UFC 6-2) kwam begin 2015 als ongeslagen vechter de UFC binnen. De man uit de stal van Urijah Faber’s Team Alpha Male imponeerde bij zijn debuut door Marcus Brimage laat in de derde ronde via TKO te verslaan. Vervolgens had Garbrandt het moeilijk tegen de Mexicaan Henry Briones, maar wist uiteindelijk wel de winst via Unanimous Decision over de streep te trekken. In Februari 2016 zou Garbrandt het opnemen tegen John Lineker. Lineker kwam echter ziek terug uit Brazilië en moest het gevecht afzeggen. Augusto Mendes werd door de organisatie gecontracteerd en mocht het op short notice opnemen tegen Garbrandt. Garbrandt was staand duidelijk beter en finishte Mendes via TKO in de eerste ronde. Drie maanden later stond Garbrandt op het Main Event van UFC Fight Night 88 tegen Thomas Almeida. De ongeslagen en hoog aangeschreven Braziliaan wist zich geen raad met de snelheid van Garbrandt. Garbrandt wist Almeida (op dat moment) voor velen verrassend te finishen in de eerste ronde via KO. Hetgeen wat hem de Performance of the Night bonus opleverde. Vervolgens werd Garbrandt tot ieders verbazing gematcht tegen Takeya Mizugaki. Een veteraan maar niet echt een tegenstander die je verwacht nadat je net iemand van het kaliber Almeida hebt verslagen. Het bleek ook geen tegenstand voor Garbrandt. Garbrandt had minder dan 50 seconden nodig om de Japanner te finishen via TKO. Het was voor de UFC voldoende reden om Garbrandt vervolgens te matchen met Kampioen Dominick Cruz. Garbrandt versloeg Cruz op een ”Dominick Cruz” manier door veel voetenwerk te gebruiken en continu goed op afstand te counteren. Hierdoor won Garbrandt via Unanimous Decision, en mocht hij zijn titel verdedigen tegen voormalig teamgenoot en voormalig UFC Bantamweight Kampioen TJ Dillashaw tijdens UFC 217 in New York. Garbrandt wist Dillashaw in de eerste ronde bijna te finishen, maar werd in de tweede ronde zelf gefinisht via TKO. Gevolg was dat Garbrandt niet langer meer ongeslagen was en eveneens zijn titel kwijt was. De UFC bood Garbrandt echter een rematch aan. In Augustus 2018 tijdens het Main Event van UFC 227 was Dillashaw echter wederomnte sterk. Ditmaal via TKO in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Pedro Munhoz (MMA 17-3-0-1/UFC 7-3-0-1) kwam in 2014 als RFA Kampioen de UFC binnen. De Braziliaan deed dat met een ongeslagen record van 10-0. De UFC liet hem meteen vechten tegen topcontender Raphael Assuncao. Dit kwam omdat Munhoz een late replacement was voor de geblesseerde Francisco Rivera. Munhoz hield het drie rondes vol, maar kon niet voorkomen dat Assuncao ervandoor ging met de Unanimous Decision win. Drie maanden later al vocht Munhoz opnieuw in de UFC. Ditmaal was Matt Hobar de tegenstander. Munhoz was duidelijk een maatje te groot voor Hobar en finishte de Amerikaan snel in de eerste ronde via TKO. Nadat in Oktober 2014 Jerrod Sanders binnen 40 seconden werd gefinisht via Guillotine Choke Submission leek de Top 15 in zicht voor Munhoz. Echter bleek uit een dopingtest dat de Braziliaan verhoogde testosterongehaltes in zijn bloed had. De Braziliaan ging in beroep, maar kreeg een schorsing van een jaar en zijn overwinning tegen Sanders werd omgezet in een No-Contest. Ruim een jaar later keerde Munhoz terug in Brazilië om het op te nemen tegen Jimmie Rivera. In een zeer gelijkwaardige en attractieve partij wist Rivera in Brazilië via Split Decision de overwinning te pakken. Munhoz wist dat hij zijn partij hierna moest winnen om enigszins in de picture te blijven voor een Top 15 ranking. Munhoz deed dit tijdens International Fight Week 2016 tegen de Hawaiïaan Russell Doane. Via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde pakte Munhoz de overwinning en ook de Performance of the Night bonus. Dit kunstukje herhaalde hij een paar maanden later tegen Justin Scoggins in Brazilië. Scoggins domineerde de eerste ronde, maar maakte een fout vroeg in de tweede ronde waardoor Munhoz de Guillotine Choke kon aanzetten en finishen. Munhoz pakte opnieuw de Performance of the Night bonus en vestigde zich in de Top 15 van de divisie. In Mei dit 2017 wist Munhoz in Stockholm ook de Pool Damian Stasiak te verslaan. Munhoz versloeg Stasiak via Unanimous Decision. Munhoz keerder vervolgens terug tijdens UFC São Paulo in Oktober 2017 tegen Rob Font. Munhoz versloeg Font in de eerste ronde via een Guillotine Choke Submission en kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus. Munhoz stond vervolgens in Februari 2018 gepland om het tijdens UFC Belem op te nemen tegen John Dodson. Echter wist Munhoz het streefgewicht niet te halen, waarna Dodson het gevecht niet accepteerde. Het gevecht werd vervolgens wederom ingepland tijdens UFC 222 in Maart 2018. In een zeer aan elkaar gewaagde confrontatie wist uiteindelijk Dodson via Split Decision het gevecht in zijn voordeel te beslissen. Munhoz wist zich voor dat verlies in Augustus 2018 te revancheren. Tijdens UFC 227 werd zéér overtuigend gewonnen van Brett Johns. Munhoz wist daar een heel goed vervolg aan te geven. Tijdens de TUF 28 Finale won Munhoz in de eerste ronde via TKO van Bryan Caraway.

Embed from Getty Images

De card bevat de volgende gevechten (volgorde is niet definitief!!)

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »