breaking news

Volledige Fight Card GLORY 55 met onder anderen Massaro Glunder bekend gemaakt

June 28th, 2018 | by Stefan Van Erp
Volledige Fight Card GLORY 55 met onder anderen Massaro Glunder bekend gemaakt
GLORY
0

GLORY 55 in New York is voorzien van een volledig programma. Naast de al eerder genoemde titelgevechten tussen Robin van Roosmalen en Petchpanomrung Kiatmookao en Yousri Belgaroui tegen Alex Pereira is nu ook de rest van de kaart bekend gemaakt. Zo vecht Massaro Glunder tegen de voormalig interim Featherweight kampioen Kevin VanNostrand en zal Cédric Doumbé het op gaan nemen tegen Alan Scheinson. Het evenement zal plaatsvinden op 20 juli aanstaande.

Massaro Glunder vs. Kevin VanNostrand

Massaro Glunder (KB 31-11-4/GLORY 2-3-0) is een groot talent in de Featherweight divisie. Hij begon zijn professionele carrière in 2011 en vocht voor diverse promoties waaronder K-1 en WFL. Glunder is de zoon van Rodney Glunder die furore maakte in het MMA bij onder anderen Pride. Glunder staat erom bekend dat hij graag vaak vecht en ook op korte termijn. Zo nam hij in 2017 een MMA partij tegen Andy Souwer slechts 3 uur voordat deze begon. Ook bij GLORY heeft Massaro gevechten op korte termijn aangenomen wat zijn record wellicht niet ten goede heeft gedaan. Glunder kwam binnen met een statement door in de halve finale van het Featheweight Contender Tournament Niclas Larsen te verslaan via een TKO. In de finale nam Glunder het vervolgens op tegen zijn teamgenoot Christian Baya. Glunder verloor deze partij via een Split Decision. Daarna vocht Glunder tegen Zakaria Zouggary in Amsterdam en verloor ook via een decision. Slechts 3 weken later betrad Glunder alweer de ring om het op te nemen tegen Dylan Salvador in Parijs. Ook deze partij ging verloren en betekende dit het derde verliespartij op rij. Glunder vocht vervolgens 5 maanden niet en betrad de ring tijdens GLORY 51 met een volledig trainingskamp in zijn bagage. Glunder domineerde zijn partij tegen de gerankte Victor Pinto en liet zien dat hij thuis hoort in de rankings bij GLORY.

Kevin VanNostrand (KB 17-2-0/GLORY 5-2-0) is een Amerikaanse kickbokser die in 2015 GLORY binnen kwam met een ongeslagen status. Deze breidde hij uit in zijn eerste partij door te winnen van Justin Houghtin. Daarna volgde een partij tegen Giga Chikadze een ook gelijk het einde van zijn ongeslagen status. VanNostrand verloor via een Unanimous Decision. Echter heeft dit verlies geen invloed gehad op zijn vorm want de vier daaropvolgende partijen wist hij allemaal te winnen met als hoogtepunt zijn partij in New York in 2017. VanNostrand vocht daar tegen Anvar Boynazarov om de interim titel en wist te winnen via een KO. Daarna mocht VanNostrand het in eigen land opnemen tegen kampioen Robin van Roosmalen. VanNostrand vocht voor wat hij waard was maar van Roosmalen was simpelweg te sterk voor hem. Hierdoor werd VanNostrand niet de eerste Amerikaanse kampioen binnen GLORY.

Cédric Doumbé vs Alan Sheinson

Cédric Doumbé (KB 69-6-1/GLORY 6-3-0)  debuteerde voor GLORY in 2015 tegen Yoann Kongolo. Hij verloor deze partij via een Unanimous Decision. Daarna nam hij het op tegen Murthel Groenhart. Deze wist hij winnend af te sluiten via een Unanimous Decision. GLORY vond Doumbe rijp voor een titelgevecht en dit gevecht kwam er dus in december 2016 tijdens GLORY 36 in Oberhausen tegen Nieky Holzken. Doumbe won en verdedigde daarna zijn titel succesvol in een rematch tegen Yoann Kongolo tijdens GLORY 39 in Brussel. Daarna nam Doumbe het op tegen Holzken in een rematch voor eigen publiek in Parijs. Wederom was de jury niet unaniem en ging de Split Decision overwinning na de volle 5 ronden naar Doumbé. Vervolgens was het aan Murthel Groenhart om voor de titel tegen Doumbé te vechten. In een spannende rematch wist Groenhart via een Split Decision aan het langste eind te trekken en was Doumbé zijn titel dus kwijt. Waar velen misschien een rematch hadden verwacht toverde GLORY een konijn in de vorm van Yohan Lidon uit de hoge hoed. Deze partij werd gevochten in Lyon tijdens GLORY 47 en werd vrij eenvoudig gewonnen door Doumbé via een Unanimous Decision. Vervolgens nam Doumbé het op tegen een van de andere toptalenten uit de divisie. Alim Nabiyev staat net als Doumbé bekend om zijn gevoel voor show. Dit bleek ook in de partij tijdens GLORY 51 in Rotterdam. Doumbé had het moeilijk en verloor via een split decision waardoor een titelgevecht wat verder uit zicht is geraakt. Doumbé nam het vervolgens op tegen Thongchai Sitsongpeenong tijdens GLORY 53 in Lille. Doumbé was snel klaar en sloeg Thongchai binnen een minuut KO.

Alan Scheinson (KB 51-6-0/GLORY 2-3-0) is een Argentijnse Welterweight die in 2017 zijn debuut maakte voor de organisatie. Hij vocht tijdens GLORY 37 in Los Angeles tegen Karim Benmansour. In een hard gevecht dat over de volle 3 ronden ging verloor Scheinson via een Split Decision. Scheinson komt uit voor Hemmers Gym uit Breda en is de voormalig K-1 Argentina kampioen. Scheinson staat bekend als een harde vechter die maar liefst 37 van zijn 48 overwinningen voor de bel wist te behalen. In zijn tweede gevecht voor GLORY verloor Scheinson tegen Murthel Groenhart in Den Bosch eerder dit jaar. Ondanks zijn twee verliespartijen heeft Scheinson wel een visitekaartje afgegeven en is dus uitgenodigd voor het Contender toernooi dat plaatsvond tijdens GLORY 51 in Rotterdam. Scheinson nam het in de eerste partij op tegen Thongchai Sitsongpeenong. In een spannende partij trok Thongchai aan het langste eind via een Split Decision die werkelijk beide kanten op had kunnen vallen. Scheinson was het duidelijk niet eens met de beslissing en lijkt nu verder weg te gaan raken in de rankings. Hij herpakte zich tijdens GLORY 53 in Lille en won via een overtuigende Unanimous Decision tegen Anghel Cardos.

De volledige kaart voor GLORY 55 ziet er als volgt uit:  

Volg MMA DNA voor al het Kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »