breaking news

Middleweight & Featherweight titel op het spel tijdens GLORY 55 in New York

May 22nd, 2018 | by Marcel Dorff
Middleweight & Featherweight titel op het spel tijdens GLORY 55 in New York
GLORY
0

GLORY Kickboxing heeft zojuist bekend gemaakt dat het op 20 Juli 2018 terugkeert in New York. In het Hulu Theater at the Madison Square Garden zal het 55ste evenement in de historie van de organisatie plaatsvinden. Het Main Event van GLORY 55 wordt verzorgd door huidig GLORY Featherweight Kampioen Robin van Roosmalen en uitdager Petchpanomrung Kiatmookao. Beide vechters troffen elkaar ook al in Den Bosch vorig jaar, toen won van Roosmalen via Majority Decision. Eveneens zal ook Alex Pereira zijn Middleweight titel op het spel zetten. Hij vecht tijdens het Main Event van de GLORY 55 SuperFight Series tegen Yousri Belgaroui. Beide vechters vochten tweemaal eerder tegen elkaar, de huidige stand is in evenwicht.

Lees hieronder meer info over de vier atleten.

Robin van Roosmalen vs. Petchpanomrung Kiatmookao

Robin van Roosmalen (KB 40-7/GLORY 16-3) is de eerste persoon ooit die in GLORY in twee verschillende gewichtsklassen de titel wist te behalen. Van Roosmalen zit sinds het begin bij de organisatie en vocht zijn eerste partij tijdens GLORY 1 in Stockholm. Daar wist hij te winnen via een Unanimous Decision in de eerste ronde van het Lightweight toernooi. Hiermee plaatste van Roosmalen zich voor het Lightweight titeltoernooi in Rome tijdens GLORY 3. Zijn eerste partij van de avond won van Roosmalen tegen Tim Thomas via een TKO in de tweede ronde. In de halve finale wachtte Sanny Dahlbeck welke van Roosmalen ook won via een TKO. Tijdens de finale wachtte Giorgio Petrosyan. Van Roosmalen verloor de partij via een Unanimous Decision. Nadat van Roosmalen tijdens GLORY 12 verloor tegen Andy Ristie om de Lightweight titel mocht hij het tijdens GLORY 18 in Oklahoma nogmaals proberen. Deze keer wist van Roosmalen wel te winnen via een Majority Decision tegen Davit Kiria. Daarna verdedigde van Roosmalen zijn titel tweemaal succesvol. Tijdens GLORY 31 in Amsterdam verloor van Roosmalen zijn titel via een controversiële Split Decision tegen huidig kampioen Sitthichai Sitsongpeenong. Van Roosmalen stapte over naar Featherweight en mocht direct voor de titel vechten. Gabriel Varga was de titelhouder en werd dus zijn tegenstander tijdens GLORY 34 in Denver. Van Roosmalen won via een TKO in de vierde ronde. Tijdens GLORY 41 in Den Bosch bewees van Roosmalen andermaal dat hij de absolute kampioen in zijn gewichtsklasse is. In een spannend gevecht over de volle 5 ronden wist hij de Thai Petchpanomrung Kiatmookao te verslaan. Daarna verdedigde van Roosmalen zijn titel succesvol tegen Serhiy Adamchuk in Amsterdam. Vervolgens nam van Roosmalen het op tegen Interim kampioen Kevin VanNostrand. Van Roosmalen liet zien dat hij de betere vechter was en won via een redelijk eenvoudige Unanimous Decision. Hiermee komt hij op 16 overwinningen binnen GLORY.

Petchpanomrung Kiatmookao (KB 159-36-2/GLORY 6-1-0) is een zeer getalenteerde Thai met bijna 200 professionele wedstrijden achter zijn naam. Na een succesvolle periode in Thailand maakte Kiatmookao eind 2016 zijn debuut voor GLORY. Tijdens GLORY 35 in Nice was Stanislav Renita zijn tegenstander. Kiatmookao won via een Unanimous Decision en werd vervolgens uitgenodigd voor het Featherweight Contender toernooi in Brussel. De eerste tegenstander van Kiatmookao deze avond was Alexey Ulyanov. In een redelijk eenzijdige partij wist Kiatmookao vrij eenvoudig te winnen via een Unanimous Decision. Vervolgens vocht Kiatmookao tegen Serhiy Adamchuk in de finale van het toernooi. Het werd een spannende partij die beide kanten op kon vallen. Uiteindelijk won Kiatmookao via een Split Decision en werd winnaar van het toernooi en eerste uitdager voor de titel. In dit titelgevecht nam Kiatmookao het op tegen Robin van Roosmalen. In een spannende partij over de volle 5 ronden verloor de Thai via een Decision. Daarna reisde Kiatmookao mee naar China om het daar op te nemen tegen Lei Xie. Kiatmookao herpakte zich en won via een Decision. Tijdens GLORY 49 in Rotterdam nam Kiatmookao het op tegen Zakaria Zouggary. Kiatmookao kwam met een verwoestende KO en won de partij. Vervolgens nam hij het op tegen Abdellah Ezbiri tijdens GLORY 53 in Lille. Wederom liet hij zien dat hij de volgende in lijn is voor een titelgevecht. Met een verwoestende headkick maakte hij in de tweede ronde een einde aan de partij.

Alex Pereira vs. Yousri Belgaroui

Alex Pereira (KB 27-6/GLORY 5-3) begon zijn professionele carrière in 2012. Al snel bleek dat hij een groot talent heeft en zo won hij voor zijn tijd bij GLORY onder anderen de titel bij WGP en WAKO. Sinds 2014 vecht Pereira bij GLORY waar hij debuteerde tegen Sahak Parparyan en wist te winnen via een Decision. Zijn tweede partij won Pereira via KO tegen Dustin Jacoby. Vervolgens verloor de Brazilaan drie partijen op rij waaronder van Justin Wilnis en Yousri Belgaroui voor het Contender toernooi. Na een overwinning op Burim Rama mocht Pereira voor de titel vechten in China tegen Simon Marcus. Door Marcus op een Knockdown te trakteren wist Pereira de titel naar zich toe te trekken via een Decision. Daarna verdedigde hij zijn titel in Rotterdam tegen publiekslieveling Yousri Belgaroui. Door een goed geplaatste knie van Pereira wist hij de wenkbrauw van Belgaroui open te rijten wat vervolgens genoeg was voor de overwinning omdat de dokter Belgaroui niet door liet vechten.

Yousri Belgaroui (KB 24-4/GLORY 5-2) is een 25-jarige Nederlandse Tunesiër. Belgaroui traint bij Mike’s Gym en vecht sinds 2015 mee in het professionele circuit. In oktober 2016 maakte Belgaroui de overstap naar GLORY. Hij nam deel in het Middleweight Contender toernooi en versloeg Ariel Machado via een Unanimous Decision in de eerste partij. Daarna vocht Belgaroui de finale tegen Israel Adesanya. In een spannende partij verloor Belgaroui via een Split Decision en mocht zodoende niet voor de titel vechten. Belgaroui richtte zich op en vocht wederom in het Middleweight Contender toernooi. Via tweemaal een Unanimous Decision tegen respectievelijk Agron Preteni en Alex Pereira won Belgaroui het toernooi en leek de gedoodverfde kandidaat om voor de titel te mogen vechten. GLORY had 2 top contenders en lieten Jason Wilnis en Belgaroui het uitvechten wie voor de titel mocht vechten. laatstgenoemde won overtuigend via een TKO en vocht in Rotterdam voor de titel. In een partij waar hij voor stond op de scorecards liep Belgaroui tegen een knie van Pereira op en moest noodgedwongen opgeven door de diepe snee in zijn wenkbrauw. Vervolgens won Belgaroui van Dawid Kasperski die op het laatste moment inviel nadat Jason Wilnis was uitgevallen met een blessure.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA & Kickboks nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »