breaking news

Vinc Pichel vs. Alexander Yakovlev toegevoegd aan UFC Moskou

September 12th, 2019 | by Marcel Dorff
Vinc Pichel vs. Alexander Yakovlev toegevoegd aan UFC Moskou
UFC
0

De UFC heeft een gevecht in de Lightweight divisie toegevoegd aan de UFC Fight Night 163 card in Moskou, Rusland. Vinc Pichel maakt zijn opwachting tegen Alexander Yakovlev. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de CSKA Arena. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card. Het Russische Sportbox maakte de partij bekend.

Vinc Pichel (MMA 12-2/UFC 5-2) kwam in 2012 via het vijftiende seizoen van The Ultimate Fighter de UFC binnen. Pichel reikte tot de halve finale, waarin hij verloor van Al Iaquinta via Unanimous Decision. Zijn officiële debuut maakte Pichel later dat jaar tijdens de TUF 16 finale tegen de Rus Rustam Khabilov. Ook de op dat moment vrij onbekende Khabilov maakte zijn UFC debuut. Pichel had via TUF bekendheid verworven en was met ingang van dit gevecht favoriet. Khabilov had echter andere plannen en versloeg Pichel op zeer indrukwekkende wijze. ”Suplexcity” was van toepassing op dit gevecht. Khabilov gooide Pichel meerdere malen door de Octagon en versloeg de Amerikaan uiteindelijk in de eerste ronde via een suplex en een aantal stoten. Pichel was zijn ongeslagen Pro-MMA record kwijt. Echter kwam Pichel in 2014 sterk terug en versloeg hij zowel Garett Whiteley als Anthony Njokuani via Unanimous Decision. Sindsdien zagen we in verband met slepende blessures Pichel niet meer terug in de Octagon. Pichel maakte na ruim 3 jaar afwezigheid zijn comeback in Juni 2017 tegen Damien Brown. Pichel liet zien dat hij het spelletje nog niet verleerd was en versloeg Brown in de eerste ronde via KO. Vervolgens bond hij Joaquim Silva aan de zegekar via een Unanimous Decision in Januari 2018 tijdens UFC Charlotte. Pichel werd vervolgens tijdens het Co-Main Event van UFC Utica gekoppeld aan de ongeslagen Gregor Gillespie. Gillespie was te sterk voor Pichel die via Arm-Triangle Choke Submission in de tweede ronde uiteindelijk wist te winnen. Pichel kwam echter sterk terug in zijn daarop volgende gevecht ruim een jaar later. Tijdens UFC Minneapolis werd gewonnen van de ongeslagen Roosevelt Roberts via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Alexander Yakovlev (MMA 25-9-1/UFC 3-4-0) maakte in 2004 zijn MMA debuut. Yakovlev vocht in zijn beginjaren vooral voor de prestigieuze M-1 Global organisatie. Daar wist hij onder meer overwinningen te pakken tegen Christian Eckerlin en Murad Abdulaev. Zijn titelgevecht tegen Rashid Magomedov wist Yakovlev niet in winst om te zetten. In November 2013 versloeg Yakovlev de Engelsman Paul Daley via Unanimous Decision waarmee hij de aandacht van de UFC wist te trekken. Yakovlev werd gecontracteerd door de UFC en maakte in Mei 2014 zijn debuut voor de organisatie tegen Demian Maia. Yakovlev kwam te kort en verloor via Unanimous Decision. Nadat vervolgens ook werd verloren van Nico Musoke leek Yakovlev in 2015 tegen Gray Maynard te moeten winnen om een langer verblijf bij de UFC te kunnen garanderen. Yakovlev slaagde in die opzet en won via Unanimous Decision. Daarop volgde een nieuwe overwinning. Ditmaal werd George Sullivan via KO verslagen. Echter werd in 2016 van zowel Kamaru Usman als Zak Cummings verloren. Yakovlev verdween vervolgens compleet uit beeld en maakte na een absentie van 2.5 jaar zijn opwachting in zijn thuisstad St.Petersburg. Echter niet tegen de originele tegenstander Teemu Packalen maar tegen UFC nieuwkomer Alex da Silva. Yakovlev had een taaie kluif aan de Braziliaan, maar wist wel in de tweede ronde via een Guillotine Choke Submission de overwinning te pakken.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »