breaking news

Vijftal gevechten bekend gemaakt voor UFC on FOX 30 evenement in Calgary

April 27th, 2018 | by Marcel Dorff
Vijftal gevechten bekend gemaakt voor UFC on FOX 30 evenement in Calgary
UFC
0

De UFC heeft zojuist via The Calgary Sun een vijftal gevechten bekend gemaakt voor UFC on FOX 30 op 28 Juli 2018 in het Scotiabank Saddledome te Calgary, Alberta, Canada. In de Women’s Flyweight divisie treffen Top 5 vechtsters Katlyn Chookagian en Alexis Davis elkaar. Eveneens zal in de Flyweight divisie een partij op het programma staan tussen Dustin Ortiz en Matheus Nicolau. In de Light-Heavyweight divisie treft Gadzhimurad Antigulov de Moldaviër Ion Cutelaba. De Canadees Jordan Mein maakt in de Welterweight divisie zijn opwachting tegen Alex Morono. En tot slot zullen de twee veteranen John Makdessi en Ross Pearson tegen elkaar strijden in de Lightweight divisie. 

Lees hieronder verder voor meer informatie.

Katlyn Chookagian vs. Alexis Davis 

Katlyn Chookagian (MMA 10-1/UFC 3-1) maakte haar UFC debuut in de zomer van 2016. Chookagian kwam over van de CFFC organisatie waar ze kampioen was. Chookagian nam het in haar debuut op tegen Lauren Murphy. Chookagian won dat debuut via Unanimous Decision waardoor ze nog steeds ongeslagen bleef in haar Pro-MMA carrière. Daar kwam later dat jaar in November 2016 verandering in. Tijdens het UFC 205 evenement in New York verloor Chookagian via Split Decision van voormalig titeluitdaagster Liz Carmouche. Hierdoor moest Chookagian haar Top 15 klassering ”inleveren”. Chookagian vocht vervolgens opnieuw in New York. In April 2017 was de Mexicaanse Irene Aldana haar opponente. In een zeer gelijkwaardig gevecht was het uiteindelijk Chookagian die haar tweede overwinning in de Octagon mocht bijschrijven via Split Decision. Chookagian ging vervolgens een gewichtsklasse omlaag waar ze vocht tegen de Italiaanse Mara Romero Borella. In een zeer rumoerig maar weinig actief gevecht was Chookagian uiteindelijk degene die won via Unanimous Decision.

Alexis Davis (MMA 19-7/UFC 6-2) vocht in Strikeforce en Invicta FC voordat ze in 2013 een contract bij de UFC tekende. In Strikeforce wist Davis de inmiddels Kampioene Amanda Nunes te verslaan via TKO in de tweede ronde. Ook in de UFC ging het goed met Davis. Zo won ze haar eerste drie gevechten voor de organisatie tegen Rosi Sexton, Liz Carmouche en Jessica Eye. Dit leverde Davis een titelgevecht op tegen destijds Kampioene Ronda Rousey. Rousey slamde Davis op de grond en finishte haar binnen 16 seconden via TKO. Davis kwam echter sterk terug door Sarah Kaufman (haar landgenote die haar twee keer eerder versloeg) te verslaan via Armbar Submission in de tweede ronde. Davis liet vervolgens weten om een pauze in te lassen in verband met haar zwangerschap. In December 2016 keerde Davis dan eindelijk weer terug in de Octagon. Sara McMann was echter via Arm-Triangle Choke Submission in de tweede ronde te sterk voor ”Ally-Gator”. Davis keerde vervolgens terug in April 2017 tegen de Belgische Cindy Dandois. In een zeer gelijkwaardig gevecht won Davis uiteindelijk via Unanimous Decision. Vervolgens stond een rematch tegen Liz Carmouche voor de deur, echter ditmaal niet in de Bantamweight divisie maar in de Flyweight divisie. Davis won het gevecht tegen Carmouche via een zeer controversiële Split Decision.

Dustin Ortiz vs. Matheus Nicolau

Dustin Ortiz (MMA 18-7/UFC 7-5) kwam in 2013 de UFC binnen. De Roufusport vechter weet zeer goede met zeer matige prestaties af te wisselen. Nadat Ortiz zijn debuut via TKO won van Jose Maria Tomé, verloor hij via Split Decision van John Moraga. Vervolgens won Ortiz twee Split Decisions van Justin Scoggins en Ray Borg waarna hij het mocht opnemen tegen topcontender Joseph Benavidez. Benavidez was via Unanimous Decision echter te sterk. In 2015 wist Ortiz zijn enige gevecht via TKO te winnen van Willie Gates. Echter werd in 2016 verloren via Unanimous Decision van de Brazilianen Jussier Formiga en Wilson Reis. Eind 2016 viel Ortiz in voor de geblesseerde Moraga tegen Zach Makovsky. Ortiz pakte zijn derde Split Decision overwinning binnen de UFC. In April 2017 vocht Ortiz in Nashville tegen het grote Mexicaanse talent Brandon Moreno. Ortiz deed het goed, maar werd in de tweede ronde verrast door een headkick. Ortiz viel neer en werd vervolgens door Moreno gefinisht via Rear Naked Choke Submission. Vier maanden later keerde Ortiz echter alweer terug in de Octagon. Hij nam het op tijdens UFC Mexico City tegen Team Alpha Male’s Hector Sandoval. Ortiz wist Sandoval binnen 15 seconden KO te slaan en op deze manier ook de Performance of the Night bonus te winnen. Ortiz wist vervolgens tijdens UFC 220 in Boston dat gevecht een goed vervolg te geven. Via een enigszins controversiële Unanimous Decision overwinning werd de Braziliaan Alexandre Pantoja verslagen.

Matheus Nicolau (MMA 13-2-1/UFC 3-0-0) kwam via TUF Brazil 3 de UFC binnen. Nicolau won zijn eliminatie gevecht tegen de latere winnaar Reginaldo Vieira (Vieira kwam terug in het toernooi door een blessure), maar verloor vervolgens de halve finale van Dileno Lopes. Ondanks dat gegeven kreeg Nicolau alsnog een gevecht op een UFC card aangeboden. Hij won zijn eerste gevecht in de UFC via Japanese Necktie Submission (de eerste ooit in de UFC) tegen zijn goede vriend Bruno Korea. Nicolau verbaasde in zijn tweede gevecht echter vriend en vijand door de hooggerankte en voormalig titeluitdager John Moraga te verslaan. Nicolau zou vervolgens in 2016 in Brazilië vechten tegen de Japanner Ulka Sasaki. Echter werd Nicolau geschorst door USADA nadat hij positief werd getest voor het gebruik van verboden middelen. Nicolau keerde hierdoor pas in December 2017 terug in de Octagon tegen Louis Smolka. Nicolau domineerde het gevecht en pakte op het oog een eenvoudige Unanimous Decision overwinning.

Gadzhimurad Antigulov vs. Ion Cutelaba 

Gadzhimurad Antigulov (MMA 20-4/UFC 2-0) vecht sinds 2016 voor de UFC. De Rus nam het tijdens zijn debuut op tegen de Braziliaan Marcos Rogerio de Lima in Brazilië. Antigulov kende een fantastisch debuut en finishte de Lima via Guillotine Choke Submission na iets meer dan één minuut. Dit leverde de Rus de Performance of the Night bonus op. Vervolgens vocht Antigulov in Mei 2017 tijdens UFC 211 in Dallas, Texas tegen de Deen Joachim Christensen. Antigulov won opnieuw vroeg in de eerste ronde, ditmaal via Rear Naked Choke Submission. Antigulov zou vervolgens terugkeren tijdens UFC 217 in New York tegen de Moldaviër Ion Cutelaba. Echter raakte Antigulov geblesseerd waardoor hij niet zou vechten. Antigulov werd vervolgens ingepland tijdens UFC Orlando in Februari 2018 tegen Aleksandar Rakic. Maar wederom raakte de Rus geblesseerd waardoor hij niet zal kunnen vechten. Antigulov is een voormalig ACB Kampioen en is al 14 wedstrijden op rij ongeslagen.

Ion Cutelaba (MMA 13-3-0-1/UFC 2-2-0-0) maakte in 2016 zijn UFC debuut. Cutelaba kwam de UFC binnen als eerste Moldavische vechter ooit. ”The Hulk” verloor zijn zeer attractieve UFC debuut van de Canadese Let Misha Cirkunov. Echter had Cutelaba in zijn tweede UFC gevecht aanzienlijk meer succes. Cutelaba versloeg Jonathan Wilson via Unanimous Decision en boekte hiermee zijn eerste UFC overwinning. De Moldaviër kon in December 2016 zijn overwinning geen goed vervolg geven. Via Unanimous Decision werd in een vermakelijk gevecht verloren van Jared Cannonier. Beide mannen kregen wel de Fight of the Night bonus van de UFC. Afgelopen Juni in Auckland vocht Cutelaba tegen Luis Henrique da Silva. In een gevecht tussen ”The Hulk” en ”Frankenstein” was het uiteindelijk ”The Hulk” die er met de KO overwinning binnen 20 seconden vandoor ging. Vervolgens zou Cutelaba het tegen Michal Oleksiejczuk moeten opnemen nadat Gadzhimurad Antigulov niet kon vechten in verband met een blessure. Echter werd Cutelaba door een potentiële USADA overtreding van de partij gehaald en werd zes maanden geschorst. Die schorsing is in Juli 2018 voorbij.

Jordan Mein vs. Alex Morono 

Jordan Mein (MMA 30-12/UFC 4-4) zette begin 2015 na een TKO verlies in de tweede ronde tegen Thiago Alves een punt achter zijn Pro-MMA carrière. Voor velen kwam dit als een verrassing aangezien Mein nog steeds jong is, en veel mensen hem een grote toekomst voorspelden in het MMA. Bij Mein begon het een jaar na zijn ”retirement” ook weer te kriebelen. Mein maakte bekend dat hij zou terugkeren. Dit geschiede ook eind 2016 voor eigen publiek tegen de Noorse UFC debutant Emil Meek. Mein begon sterk aan het gevecht, maar Meek nam vervolgens het gevecht over. Meek won via Unanimous Decision en bezorgde Mein dus een vervelende terugkeer in de Octagon. Mein maakte vervolgens in Juli 2017 tijdens UFC 213 zijn opwachting tegen Roufusport vechter Belal Muhammad. Muhammad was over drie rondes te sterk voor de Canadees en won via Unanimous Decision. Mein heeft onder andere overwinningen tegen mannen als Mike Pyle, Evangelista Santos, Dan Miller, Marius Zaromskis en Joshua Burkman. Mein kwam in 2013 de UFC binnen, en won drie van in totaal zes wedstrijden. Mein keerde terug in de Octagon tijdens UFC Winnipeg in December 2017. De Braziliaan Erick Silva was de tegenstander. Mein vocht sterk en won de partij voor eigen publiek via Unanimous Decision.

Alex Morono (MMA 13-4-0-1/UFC 2-1-0-1) kwam in 2016 als Legacy FC Kampioen de UFC binnen. Morono verving Kelvin Gastelum op short notice, en nam het op tegen de Australische veteraan Kyle Noke. Morono wist uiteindelijk een zeer controversiële Split Decision over de streep te trekken, en zo zijn eerste overwinning binnen de UFC te grijpen. Morono zou het vervolgens in de Filipijnen opnemen tegen James Moontasri. Echter werd het evenement anderhalve week van te voren gecanceld. Beide mannen werden opnieuw ingepland en vochten alsnog tijdens UFC on FOX 22. Morono wist twee van de drie rondes te winnen, en kon zo zijn tweede overwinning in zijn UFC carrière bijschrijven. Morono zou het vervolgens begin 2017 opnemen tegen de Canadees Sheldon Westcott. Westcott raakte echter geblesseerd en werd vervangen door de ongeslagen Niko Price. Price wist Morono vlak voor het einde van de tweede ronde via KO te finishen. Echter werd dit gevecht later omgezet in een No Contest nadat er sporen van Marihuana gebruik in het bloed van Price werden gevonden. Morono keerde vervolgens terug in September 2017 om het op te nemen tegen de Japanner Keita Nakamura tijdens UFC Saitama. Morono verloor via een controversiële Split Decision. Echter wist Morono in Februari 2018 een sterke prestatie neer te zetten. Tijdens UFC Austin versloeg Morono de veteraan Joshua Burkman via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde.

John Makdessi vs. Ross Pearson

John Makdessi (MMA 15-6/UFC 8-6) is een Canadees van Libanese afkomst die als ongeslagen vechter in 2010 de UFC binnen kwam. Makdessi versloeg tijdens zijn debuut Pat Audinwood via Unanimous Decision. Dit debuut gaf hij een uitstekend vervolg. Tijdens zijn tweede gevecht voor de UFC versloeg Makdessi zijn tegenstander Kyle Watson via een perfecte Spinning Backfist KO in de derde ronde. Dit schepte hoge verwachtingen voor de Canadees, verwachtingen die Makdessi niet kon waarmaken. In de volgende twee gevechten tegen zowel Dennis Hallman als Anthony Njokuani werd verloren. Makdessi rechte vervolgens de rug en wist een winstreak neer te zetten van drie gevechten met onder andere overwinningen op landgenoot Sam Stout en Daron Cruickshank. Echter ging het in zijn enige partij in 2014 opnieuw mis. De sterke Braziliaanse BJJ vechter Alan Patrick wist zijn ongeslagen record te behouden door Makdessi via Unanimous Decision te verslaan. In 2015 pakte Makdessi een goede overwinning via TKO in de eerste ronde tegen Shane Campbell, maar verloor vervolgens tweemaal. Een short notice partij tegen Donald Cerrone ging verloren via TKO en ook Yancy Medeiros was via een controversiële Split Decision te sterk. Tijdens International Fight Week in 2016 wist Makdessi ternauwernood een 3-fight losing streak te vermijden door via een Split Decision Mehdi Baghdad te verslaan. Echter zat Makdessi in December 2016 aan de verkeerde kant van een van de beste KO’s van 2016. Lando Vannata wist vroeg in de eerste ronde een spinning wheel kick te landen. Makdessi ging zwaar KO. De Libanese Canadees keerde vervolgens pas terug tijdens UFC Winnipeg in December 2017 tegen Abel Trujillo. Makdessi vocht als vanouds en pakte een zeer sterke Unanimous Decision overwinning.

Ross Pearson (MMA 20-14-0-1/UFC 12-11-0-1) kwam via het negende seizoen van TUF de UFC binnen. Pearson won het seizoen door in de finale landgenoot Andre Winner te verslaan. Pearson is al jaren een soort van gatekeeper in de UFC, en haalt af en toe een overwinning binnen. Sinds 2015 gaat echter zeer moeizaam met Pearson in de UFC. Zo wist hij van zijn laatste acht gevechten er maar twee om te zetten in winst. Beiden via Split Decision. Pearson kan dus een paar goede overwinningen wel degelijk gebruiken. Pearson kwam in actie tijdens UFC Auckland in Juni 2017. Na een goede eerste ronde ging de Engelsman in de tweede ronde zwaar KO door een knie van Daniel Hooker. Echter wist Pearson in zijn meest recente partij zijn losing streak eindelijk te doorbreken. Tijdens UFC 221 in Perth werd de Japanner Mizuto Hirota via Unanimous Decision verslagen.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »