breaking news

Vier gevechten toegevoegd aan de UFC Melbourne card

October 12th, 2016 | by Marcel Dorff

In de loop van deze morgen werden er maar liefst vier gevechten toegevoegd aan de UFN 101 card in Melbourne, Australië. Het evenement vind plaats op 27 November 2016 in de Rod Laver Arena.

– Allereerst zullen we Ben Nguyen (MMA 14-6/UFC 2-1) terug zien in de Octagon, hij neemt het op tegen Geane Herrera (MMA 9-2/UFC 1-2). Nguyen maakte in 2015 zijn UFC debuut. Hij versloeg Alptekin Ozkilic via KO in de eerste ronde. Vervolgens won de Amerikaan die woonachtig is in Australië ook zijn tweede wedstrijd. Ditmaal versloeg hij in de eerste ronde Ryan Benoit via Submission (RNC). Afgelopen Juli stond Nguyen gematcht tegen Louis Smolka. Smolka bleek te sterk en versloeg ”Ben 10” via TKO in de tweede ronde. Geane Herrera kwam in 2015 als ongeslagen vechter de UFC binnen. Herrera’s gevechten staan altijd garant voor spektakel. In zijn debuut verloor Herrera weliswaar van Ray Borg, maar Herrera toonde zich zeer sterk zowel in de standup als in de groundgame. In December vorig jaar pakte Herrera zijn eerste winpartij in de UFC. Joby Sanchez werd verslagen via TKO. Het leverde Herrera een gevecht op tegen de sterke Rus Ali Bagautinov. Bagautinov was in een zeer vermakelijke pot te sterk voor de jonge Amerikaan van Colombiaanse afkomst.

– Het tweede gevecht dat bekend werd gemaakt is het gevecht tussen de Australiër Damien Brown (MMA 16-9/UFC 1-1) en de man uit Guam Jon Tuck (MMA 9-3/UFC 3-3). Brown maakte in Maart van dit jaar zijn debuut voor de organisatie tegen Alan Patrick. Een debuut zonder succes. Patrick won het gevecht vrij eenvoudig via Unanimous Decision. Brown kwam echter genadeloos hard terug in Juli door in zijn tweede gevecht voor de UFC de Paraguayaan Cesar Arzamendia KO te slaan in de eerste ronde. Jon Tuck zit inmiddels alweer 4 jaar in de UFC. Tuck beleefde een sterk debuut en won van Tiequan Zhang via Unanimous Decision. Tuck won vervolgens nog tweemaal in de UFC, maar verloor ook drie partijen. Meest recent verloor Tuck een Split Decision in Rotterdam tegen nieuwkomer Josh Emmett. Tuck stond gepland om te vechten aankomende zaterdag tegen Alex Volkanovski in de Filipijnen. Die card werd vorige week gecanceld waardoor Tuck nu vecht tegen Brown.

– Het derde gevecht dat de UFC heeft toegevoegd aan de Melbourne card is het gevecht tussen de Japanner Yusuke Kasuya (MMA 9-2-2/UFC 0-1-0) en de Australiër Alex Volkanovski (MMA 13-1/UFC 0-0). Beide mannen stonden gepland om het in de Filipijnen op te nemen tegen respectievelijk Damir Hadzovic en Jon Tuck, maar zoals eerder gemeld werd dit evenement gecanceld. Yusuke Kasuya is vooral in de organisaties SHOOTO en Legend FC bekend geworden, en heeft daar onder meer een overwinning behaald tegen Damien Brown. Kasuya maakte meer dan een jaar geleden zijn UFC debuut tegen Nick Hein. Nick Hein verziekte het debuut van Kasuya door in Japan via Unanimous Decision de winst weg te kapen. Alex Volkanovski is de PXC en AFC kampioen. Beiden Australische organisaties. Volkanovski verloor slechts eenmaal in zijn carrière en heeft een overwinning staan tegen UFC vechter Anton Zafir. Volkanovski maakt zijn UFC debuut.

– Het laatste gevecht dat werd toegevoegd aan de card is een gevecht dat origineel gepland stond voor aankomende zaterdag in de Filipijnen. Yao Zhikui (MMA 2-3/UFC 1-2) neemt het op tegen de Filipijnse nieuwkomer Jenel Lausa (MMA 6-2/UFC 0-0). Yao Zhikui is een van de weinige UFC vechters met een negatief record. De Chinese vechter kwam via TUF China de UFC binnen, en verloor zijn eerste wedstrijd tegen Royston Wee via Split Decision. Vervolgens won Zhikui een zeer controversiële Split Decision tegen Nolan Ticman. Vorig jaar maakte Zhikui voor de derde keer zijn opwachting tegen de ongeslagen Fredy Serrano. Het gevecht duurde minder dan een minuut. Zhikui probeerde een ”suplex” te verdedigen maar ving zich op met zijn arm. Zijn arm boog naar de verkeerde kant en brak. Zhikui (die inmiddels traint bij de Blackzilians) is nu hersteld en terug en zal het moeten opnemen tegen Jenel Lausa.
Jenel Lausa maakt dus zijn UFC debuut. De Pacific Xtreme Combat Kampioen neemt het op tegen Zhikui. Lausa komt uit voor Team Capanay in de Filipijnen en won afgelopen Januari de titel in de PXC organisatie. Lausa is iets minder dan drie jaar ongeslagen, en heeft een winstreak opgebouwd van vier gevechten.

melbourne-update

Leave a Reply

Translate »