breaking news

Verhoeven vs. Ben Saddik Main Event in Amsterdam

July 5th, 2017 | by Marcel Dorff
Verhoeven vs. Ben Saddik Main Event in Amsterdam
GLORY
2

Zojuist heeft GLORY Kickboxing laten weten dat het in December 2017 een evenement in Amsterdam zal organiseren. De organisatie prikte nog geen exacte datum en locatie, wel liet GLORY al weten wat het Main Event zal zijn die avond. GLORY Heavyweight Kampioen Rico Verhoeven zal zijn titel verdedigen tegen de Marokkaanse Belg Jamal Ben Saddik. Het zal de tweede keer zijn (voor de eerste keer in GLORY) dat beide mannen tegenover elkaar staan in de ring. In 2011 was Ben Saddik te sterk via TKO in de tweede ronde.

Rico Verhoeven (KKB 50-10-1/GLORY 14-1-0) is de te kloppen man bij GLORY. Verhoeven heeft in 15 partijen voor de organisatie er 14 gewonnen. Slechts eenmaal verloor de Nederlander van landgenoot Semmy Schilt via Unanimous Decision. Dit is inmiddels alweer vijf jaar geleden. Verhoeven won de Heavyweight titel in 2014 tegen Daniel Ghita. Sindsdien heeft Verhoeven vijfmaal zijn titel verdedigt tegen onder meer Benjamin Adegbuyi en Errol Zimmerman. Verhoeven versloeg in zijn laatste twee ”non-titlefights” Badr Hari en Ismael Lazaar. Nu zal Verhoeven na ruim een jaar weer eens zijn titel gaan verdedigen tegen Ben Saddik, de man die hem ooit in 2011 wist te verslaan.

Jamal Ben Saddik (KKB 32-6/GLORY 7-3) vraagt al een lange tijd om een titelgevecht met Verhoeven, en statistisch gezien is dat ook meer dan terecht. De Marokkaanse Belg had een sterke start binnen de GLORY organisatie, met overwinningen tegen Errol Zimmerman en Remy Bonjasky. Echter verloor Ben Saddik vervolgens driemaal op rij. Na dat laatste verlies (binnen GLORY) in 2013 won Ben Saddik zijn vijf wedstrijden erna. Zo versloeg hij Anderson ”Braddock” Silva, Ismael Londt en vrij recent de Braziliaan Guto Inocente. Ben Saddik daagde vervolgens Verhoeven uit voor een rematch. Het gevecht zal er dus gaan komen in December. De vraag is kan Ben Saddik hetzelfde kunstje flikken als bijna zes jaar geleden?

Translate »