breaking news

Uriah Hall verwelkomt de ongeslagen Bevon Lewis tijdens UFC 232 in Las Vegas

October 19th, 2018 | by Marcel Dorff
Uriah Hall verwelkomt de ongeslagen Bevon Lewis tijdens UFC 232 in Las Vegas
UFC
0

Uriah Hall zal op 29 December 2018 terugkeren in de Octagon. De Jamaicaanse Amerikaan zal het in de Middleweight divisie gaan opnemen tegen UFC debutant Bevon Lewis. Beide vechters treffen elkaar in de T-Mobile Arena te Las Vegas, Nevada. Dit wist Tom Taylor van BJPenn.com eerder al te melden, inmiddels is de partij bevestigd. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card van UFC 232.

Uriah Hall (MMA 13-9/UFC 6-7) is een tweevoudig Ring of Combat Kampioen die in 2013 furore maakte tijdens het 17de seizoen van The Ultimate Fighter. Hall wist een van de meest brute KO’s te leveren via een spinning backkick. Hall zou vervolgens via drie KO overwinningen de finale halen. Daarin was echter Kelvin Gastelum te sterk via Split Decision. Nadat vervolgens ook van John Howard werd verloren via Split Decision leek Hall’s UFC verblijf aan een zijden draadje te hangen. Echter pakte Hall vervolgens drie overwinningen tegen achtereenvolgens UFC veteraan Chris Leben, Thiago Santos en late replacement Ron Stallings. Hierna werd opnieuw via Split Decision verloren, ditmaal tegen de Braziliaanse veteraan Rafael Natal. Hall pakte vervolgens in Augustus 2015 een mooie overwinning tegen de sterke Oluwale Bamgbose. Maar Hall’s grootste triomf kwam in September 2015. De Jamaicaan viel in op short notice voor Roan Carneiro tegen Gegard Mousasi. Mousasi domineerde de volledige eerste ronde, maar liep in de tweede ronde tegen een ”Flying Knee” van Hall aan. Hall finishte het gevecht via Ground and Pound. Maar sindsdien is het voor Hall bergafwaarts gegaan. Zo werd verloren via Unanimous Decision van de inmiddels Interim Middleweight Kampioen Robert Whittaker, en werd eveneens verloren van zowel Derek Brunson als in de rematch tegen Gegard Mousasi. Beide keren verloor Hall via TKO in de eerste ronde. Hall stond dus in September 2017 met zijn rug tegen de muur toen hij het opnam tegen Krzysztof Jotko. Jotko domineerde de eerste ronde, maar Hall wist vervolgens in de tweede ronde het gevecht via KO te winnen. Hall kreeg voor die finish de Performance of the Night bonus. Hall zou in Januari 2018 vechten tegen Vitor Belfort, echter ging Hall ”out” achter de schermen vlak voordat hij moest wegen. Hierdoor werd het gevecht gecanceld. Vervolgens werd een gevecht tegen Paulo Costa voor UFC Atlantic City ingepland. Het gevecht werd in verband met een blessure van Costa verplaatst naar UFC 226 in Juli 2018. In een zeer leuk gevecht was uiteindelijk wel de Braziliaan die via TKO in de tweede ronde Hall wist te verslaan.

Embed from Getty Images

Bevon Lewis (MMA 6-0/UFC 0-0) is een MMA vechter die uitkomt voor JacksonWink MMA. Het grote talent is een van de trainingspartners van Jon Jones. Lewis maakte zijn Pro-Debuut in 2015 bij de House of Fame organisatie. Lewis gooide in het regionale circuit hoge ogen, en na een overwinning tegen Sonny Yohn in de LFA organisatie werd Lewis uitgenodigd voor het eerste seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Lewis werd gekoppeld aan Elias Urbina. Lewis domineerde de partij en versloeg Urbina via TKO in de tweede ronde. Dana White was onder de indruk maar vond Lewis nog te onervaren om hem een contract aan te bieden. In plaats daarvan kreeg Lewis een zogeheten ”Development Deal”. Dit houdt in dat de UFC betaald voor kosten die de vechter maakt en nodig heeft om op een goede manier te kunnen trainen en dat hij gebruik mag maken van de faciliteiten van de UFC. Lewis maakte vervolgens zijn opwachting wederom in de LFA organisatie. Daar werd in April 2018 gewonnen van Collin Huckbody via Unanimous Decision. De UFC gaf Lewis vervolgens tijdens het tweede seizoen van Dana White’s Tuesday Night Contender Series wederom een kans. Ditmaal was de ongeslagen Alton Cunningham de tegenstander. Lewis pakte ditmaal in de eerste ronde via TKO de overwinning. Dana White had genoeg gezien en beloonde Lewis ditmaal wél met een UFC contract.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »