breaking news

UFC Singapore breidt line-up uit met o.a. Felipe Arantes en Kenan Song

May 4th, 2018 | by Lennart Van Arendonk
UFC Singapore breidt line-up uit met o.a. Felipe Arantes en Kenan Song
UFC
0

Het Singapore Indoor Stadium mag op 23 juni 2018 vier nieuwe vechters ontvangen tijdens UFC Fight Night: Cowboy vs. Edwards. Zo zijn Kenan Song vs. Hector Aldana en Felipe Arantes vs. Song Yadong toegevoegd aan de line-up. Eerder werden atleten als Donald Cerrone, Leon Edwards, Ovince Saint Preux, Tyson Pedro en Jake Matthews al ingeroosterd op het evenement.

Felipe Arantes (MMA 18-9-1-2/UFC 5-5-1-0) is de teamgenoot van Thomas Almeida bij Chute Boxe Diego Lima, en staat net als Almeida te boek als een zeer agressieve vechter in de stand-up game. Ondanks dit gegeven versloeg hij zijn laatste twee tegenstanders via een Submission. Zijn grootste overwinning (qua naam) in de UFC dateert overigens alweer van 3 jaar geleden toen Godofredo Pepey via TKO werd gefinisht. Ook heeft ”Sertanejo” een overwinning op zijn record staan tegen UFC topcontender John Lineker, maar dit was buiten de UFC en inmiddels al weer 7 jaar geleden. Tijdens zijn laatste gevecht voor de UFC in November 2016 nam de Braziliaan het in Mexico op tegen de Mexicaan Erik Perez. In een zeer competitief gevecht won Perez uiteindelijk via een controversiële Split Decision. Arantes werd vervolgens gematcht tegen Iuri Alcantara, echter ontkende Arantes in alle toonaarden dat hij een contract had getekend. Het gevecht zou er ook niet van komen. Arantes werd vervolgens geboekt tegen de sterke Luke Sanders. Echter moest Arantes zich wegens ziekte drie dagen voor het gevecht terugtrekken. Daarna kreeg hij Josh Emmett tegenover zich. Een partij die hij niet wist te winnen en verloor met een unanieme beslissing.

Yadong Song (MMA 11-3-0-2/UFC 1-0-0-2) is een Chinese vechter die vooral bekend is in het regionale MMA circuit in China. Song vocht voor onder meer organisaties als WUFF, WLF en Kunlun Fight. Eenmaal kwam hij uit voor de M-1 Global organisatie. Song is een allround vechter en kan zowel op de grond als staan uit de voeten. Song heeft op dit moment een winstreak van drie gevechten. Tijdens zijn meest recente gevecht versloeg hij Bharat Khandare met een submission tijdens zijn debuut bij de UFC.

Het tweede bekendgemaakte gevecht:

Kenan Song (MMA 13-4/UFC 1-0) is een Chinese vechter die sinds 2014 vertoefd in het Pro-MMA circuit. Binnen twee jaar tijd vocht Song liefst tienmaal en wist hij een record bij elkaar te vechten van 8-2. Na ook in 2016 viermaal op rij gewonnen te hebben klopte het prestigieuze Zuid-Koreaanse Road FC bij Song aan. Song werd gekoppeld aan Elnur Agaev. Agaev won het gevecht tegen Song via Unanimous Decision. Begin dit jaar vocht Song zijn laatste partij tegen Brad Riddell. Song verloor via KO in de tweede ronde en kende toen een een losing streak van twee gevechten. Tijdens zijn debuut bij de UFC wist hij deze streak te verbreken. Hij verloeg de Amerikaanse Bobby Nash met een technische knock-out.

Hector Aldana (MMA 4-0/ UFC 0-0) is een Mexicaanse MMA vechter die in zijn loopbaan een lange pauze heeft ingelast. Zo maakte hij zijn debuut in 2011, vocht hij eenmaal in 2012 en tweemaal in 2013. Met dit record stapte hij in 2015 het tweede seizoen van The Ultimate Fighter Latin America binnen. Hier wist hij de eerste ronde te winnen van Alvaro Herrera maar verloor vervolgens van Enrique Marin met een submission. Volgens het Sherdog record heeft hij sinds dien niet gevochten. Een opmerkelijke keuze dus, dat hij nu opnieuw een kans krijgt bij de organisatie.

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »