breaking news

UFC pakt uit: Drie titelgevechten tijdens UFC 251

June 9th, 2020 | by Redactie
UFC pakt uit: Drie titelgevechten tijdens UFC 251
UFC
0

De UFC is van plan om drie titelgevechten toe te voegen aan UFC 251 op 11 juli. Het zal gaan om Alexander Volkanovski vs. Max Holloway 2, Petr Yan vs. José Aldo en Kamaru Usman tegen een nog onbekende tegenstander, zo meldt Ariel Helwani van ESPN. Het plan is dat UFC 251 plaats zal vinden op “Fight Island”. Vooralsnog is alleen het gevecht tussen Petr Yan en José Aldo door Dana White bevestigd.

Volkanovski versloeg Holloway op 14 december 2019 tijdens UFC 245 om via een unanimous decision de featherweight titel te veroveren. Na zijn winst moet hij geopereerd worden aan zijn linkerhand. De Australiër is momenteel ongeslagen in de UFC en heeft een winstreeks van 18 gevechten. Voor Holloway betekende dit verlies het einde van zijn winstreeks van 13 gevechten in de featherweight divisie, waaronder drie succesvolle titelverdedigingen. Na zijn verlies tegen Volkanovski aasde de Hawaïaan gelijk op een rematch, die lijkt hij nu te krijgen.

Nadat Henry Cejudo stopte en de bantamweight titel vacant werd, werd Petr Yan vs. José Aldo snel bevestigd door Dana White, alleen de datum was nog niet bekend. Dit lijkt nu dus 11 juli te zijn. Petr Yan is nog ongeslagen in de UFC en wist in zijn laatste gevecht UFC-veteraan Uriah Faber met een headkick knock-out te verslaan. José Aldo verloor na jaren in de featherweight divisie gevochten te hebben zijn bantamweight debuut van Marlon Moraes. Dat de voormalig featherweight kampioen naar voren werd geschoven voor de titel kwam dan ook als een verrassing binnen bij de rest van de bantamweight divisie.

Kamaru Usman tegen een nog onbekende tegenstander completeert de titelgevechten van UFC 251. Het leek erop dat Usman zijn welterweight titel tegen Jorge Masivdal zou verdedigen. Maar de UFC en Masvidal zijn volgens bronnen van ESPN ver van een deal verwijderd. Nu ziet het ernaar uit dat Gilbert Burns de front-runner is om het tegen Usman op te nemen. Maandag tweette Burns dat hij, nadat hij Tyron Woodley twee weken geleden versloeg, alweer terug in trainingskamp is.

Alle drie de gevechten zijn nog niet officieel bekend gemaakt door de UFC, alhoewel Dana White wel het gevecht tussen Petr Yan en José Aldo heeft bevestigd.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen- en buitenland.

Comments are closed.

Translate »