breaking news

Petr Yan vs. Jose Aldo voor vacante UFC Bantamweight titel, waarschijnlijk in juli

May 28th, 2020 | by Redactie
Petr Yan vs. Jose Aldo voor vacante UFC Bantamweight titel, waarschijnlijk in juli
UFC
0

Dana White maakt zojuist in een gesprek met Brett Okamoto bekend dat de UFC een partij voor de vacante Bantamweight titel op touw gaat zetten tussen de Rus Petr Yan en de Braziliaanse MMA legende Jose Aldo. De titel werd vacant nadat kampioen Henry Cejudo met MMA pensioen ging. Het is nog niet bekend waar en wanneer het gevecht plaats zal vinden. Echter lijkt dit op Fight Island in juli te gaan worden. Yan deelde via zijn social media dat hij in juli voor de vacante titel gaat vechten.

Petr Yan (MMA 14-1/UFC 6-0) is een Russische vechter die sinds 2014 in het Pro-MMA circuit rondloopt. Yan werd na één overwinning al meteen gecontracteerd door de ACB organisatie. Daar gooide Yan al meteen hoge ogen door in drie gevechten ook driemaal als winnaar uit de bus te komen. Zijn gevecht tegen de eveneens ongeslagen Murad Kalamov werd gewonnen via Unanimous Decision, waarna de ACB Yan in 2016 een titelgevecht gaf tegen Magomed Magomedov. In een zeer goed gevecht van beide kanten verloor Yan uiteindelijk via Split Decision. Vier maanden later pakte Yan een overwinning tegen Ed Arthur waarna in Oktober 2016 de rematch om de belt tegen Magomedov zou plaatsvinden. Die rematch werd echter uitgesteld naar 2017 nadat Magomedov zich blesseerde. Yan revancheerde zich voor zijn eerder verlies, en pakte de belt via Unanimous Decision. Vervolgens zou Yan de titel eenmaal verdedigen tegen de Braziliaan Matheus Mattos. Een gevecht dat werd gewonnen via TKO in de derde ronde. Yan werd vervolgens begin 2018 door de UFC gecontracteerd. Yan maakte tijdens UFC Singapore in Juni 2018 zijn debuut tegen de Japanner Teruto Ishihara. Yan was beter en won het gevecht in de eerste ronde via TKO. Yan werd vervolgens in September 2018 in Moskou gekoppeld aan Douglas Silva de Andrade. Echter raakte de Braziliaan geblesseerd waardoor Jin Soo Son de opponent werd. Yan en Son wisten een geweldig gevecht neer te zetten. Yan won via Unanimous Decision. De UFC plande vervolgens de partij tussen Yan en Douglas Silva de Andrade opnieuw in. Tijdens UFC 232 in December 2018 vochten beide mannen tegen elkaar. Yan was de bovenliggende partij en wist Silva de Andrade meerdere malen fors te raken. De hoek van Silva de Andrade besloot het gevecht tussen de tweede en derde ronde te stoppen waardoor Yan een TKO overwinning kon bijschrijven. Yan keerde vervolgens alweer snel terug. Tijdens UFC Praag in Februari 2019 was John Dodson de tegenstander. Yan vocht sterk en won overtuigend via Unanimous Decision. Yan daagde vervolgens Jimmie Rivera uit. Dit gevecht zou ook plaatsvinden in Juni 2019 tijdens UFC 238 in Chicago. In een zeer gelijkwaardige partij wist Yan zijn tegenstander Rivera zowel in de eerste als tweede ronde knockdown te slaan. Mede hierdoor won Yan via Unanimous Decision. Yan werd vervolgens gematcht tegen Urijah Faber tijdens UFC 245 in December 2019. Yan domineerde de partij en versloeg Faber in de derde ronde via een Headkick KO. Yan kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Jose Aldo (MMA 28-6/UFC 10-5) wordt gezien als één van de beste (zo niet dé beste) Featherweight vechters aller tijden. Aldo vocht zijn eerste professionele MMA wedstrijd in 2004. Na voor diverse organisaties gevochten te hebben sloot hij zich in 2008 aan bij WEC. Na 5 overwinningen op rij mocht hij vechten voor de WEC wereldtitel. In een gevecht tegen Mike Brown won Aldo via een KO in de tweede ronde. Daarna verdedigde Aldo maar liefst 9 keer succesvol zijn titel voor WEC en later UFC (dat WEC in 2010 overnam). In december 2015 verloor Aldo via een KO tegen Conor McGregor na 9 jaar een wedstrijd. Daarna duurde het 9 maanden voordat Aldo weer vocht. Een Unanimous Decision winst tegen Frankie Edgar leverde Aldo de interim titel op. Deze werd later omgezet in de echte titel omdat Conor McGregor zijn titel verloor door inactiviteit in de divisie. Aldo nam het vervolgens in Juni 2017 voor eigen publiek op tegen Max Holloway. Aldo begon sterk, maar gedurende het gevecht nam Max Holloway de touwtjes in handen. Uiteindelijk won Holloway het gevecht via TKO en was hij de nieuwe Kampioen in de Featherweight divisie. Aldo zou het vervolgens op gaan nemen op 16 December 2017 tegen Ricardo Lamas. Echter raakte Frankie Edgar geblesseerd voor zijn titelgevecht tegen Max Holloway, waardoor Aldo meteen kans kreeg op een revanche tegen Holloway. Het resultaat was echter identiek aan de eerste editie. Holloway won via TKO in de derde ronde. Aldo werd vervolgens gematcht tegen Jeremy Stephens tijdens UFC Calgary in Juli 2018. In een zeer intense eerste ronde wist Aldo een knockdown te forceren via een stoot naar het lichaam. Aldo finishte vervolgens het gevecht via TKO. En dat Aldo nog verre van klaar was in de top van de divisie onderstreepte hij nog maar een in Februari 2019. Tijdens UFC Fortaleza versloeg Aldo de jonge Renato Moicano via TKO in de tweede ronde. Aldo vocht vervolgens in Mei 2019 een onofficiële #1 contender gevecht tegen Alexander Volkanovski. Volkanovski vocht slim en versloeg de Braziliaan via Unanimous Decision. Aldo ging vervolgens een gewichtsklasse omlaag en nam het op in de Bantamweight divisie tegen Marlon Moraes. In een close gevecht verloor Aldo via een controversiële Split Decision. Aldo zou echter vervolgens een titelgevecht aangeboden krijgen tegen kampioen Henry Cejudo. Echter ging de partij niet door omdat Aldo niet kon reizen in verband met COVID-19.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »