breaking news

UFC druk bezig om Main Event UFC 206 te redden

November 26th, 2016 | by Stefan Van Erp
UFC druk bezig om Main Event UFC 206 te redden
UFC
1

Nadat bekend werd dat Daniel Cormier zich geblesseerd terug trekt voor zijn partij tegen Anthony Johnson voor UFC 206 is de organisatie druk bezig om het evenement te redden. Daarbij hebben zij een aantal opties voor ogen. 

Allereerst stapte Gegard Mousasi naar voren om aan te geven dat hij het tegen Johnson op wilde nemen. Mousasi is geen vreemde in de Light Heavyweight divisie. Hij werd in 2009 Strikeforce kampioen in deze gewichtsklasse door Renato Sobral KO te slaan in de eerste ronde.

Het lijkt echter dat Johnson niet zit te wachten op een partij tegen Mousasi en dat hij wilt wachten tot Daniel Cormier weer hersteld is.

Daarom heeft de UFC zijn pijlen gericht op de Featherweight divisie. Max Holloway heeft inmiddels een win streak in deze divisie opgebouwd van 9 partijen en klopt op de deur bij Jose Aldo. Echter zit Aldo, die in bezit is van de interim titel, niet te wachten op nog een partij die niet om de titel zelf gaat. Daarom gaat de UFC waarschijnlijk een desastreus besluit nemen. De kans is aannemelijk dat Max Holloway voor de interim titel zal gaan vechten tegen Anthony Pettis en Aldo zou de titel krijgen wat betekent dat Conor McGregor zijn Featherweight titel verliest.

Hoewel McGregor heeft aangegeven dat hij beide titels wilt verdedigen was de UFC altijd vrij stellig  dat dit niet kan omdat de divisies anders teveel worden opgehouden. Hoewel McGregor in het verleden vaker zijn zin heeft gehad lijkt hij hier aan het kortste eind te trekken.

Verwacht wordt dat de UFC dit weekend met officieel nieuws omtrent het Main Event van UFC 206 komt.

One Comment

  1. Pingback: Conor McGregor is zijn Featherweight titel kwijt aan Jose Aldo MMA DNA

Leave a Reply

Translate »